09-15-2011, Saat: 12:03 AM
Malzeme :
250 gr. kedi dili bisküvisi
10-12 kaşık şeker
4 çorba kaşığı oralet
4 çorba kaşığı mısır özü unu
2 adet portakal
2 adet muz.
10 çay bardağı su
Biraz yeşil fıstık
2 adet elma
Yapılışı:
1) Şekeri, mısır özü ununu, oraleti bir tencereye koÂyup yavaş yavaş
suyu ilâve edip ateş üzerinde boza kıvamına gelinceye kadar pişirip
ateşten alınız.
2) Bir tepsiye veya çeyrek bir kaba bu muhallebiden bir parça koyup üzerine dilimlenmiş şekilde meyÂve bisküvileri diziniz.
4) Muhallebi, meyve, ve bisküvi bitinceye kadar dizÂmeye devam ediniz.
5) En üstede biraz muhallebi koyup kabı buz dolabıÂna koyunuz,
6} Karışım iyice donunca kabı ılık suya sokup heÂmen servis tabağına ters çeviriniz,
7) Üstüne kıyılmış fıstık serpip servis yapınız.
250 gr. kedi dili bisküvisi
10-12 kaşık şeker
4 çorba kaşığı oralet
4 çorba kaşığı mısır özü unu
2 adet portakal
2 adet muz.
10 çay bardağı su
Biraz yeşil fıstık
2 adet elma
Yapılışı:
1) Şekeri, mısır özü ununu, oraleti bir tencereye koÂyup yavaş yavaş
suyu ilâve edip ateş üzerinde boza kıvamına gelinceye kadar pişirip
ateşten alınız.
2) Bir tepsiye veya çeyrek bir kaba bu muhallebiden bir parça koyup üzerine dilimlenmiş şekilde meyÂve bisküvileri diziniz.
4) Muhallebi, meyve, ve bisküvi bitinceye kadar dizÂmeye devam ediniz.
5) En üstede biraz muhallebi koyup kabı buz dolabıÂna koyunuz,
6} Karışım iyice donunca kabı ılık suya sokup heÂmen servis tabağına ters çeviriniz,
7) Üstüne kıyılmış fıstık serpip servis yapınız.