:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Muzlu Jöle
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Malzeme :

250 gr. kedi dili bisküvisi

10-12 kaşık şeker

4 çorba kaşığı oralet

4 çorba kaşığı mısır özü unu

2 adet portakal

2 adet muz.

10 çay bardağı su

Biraz yeşil fıstık

2 adet elma

muz-533x400.jpg

Yapılışı:

1) Şekeri, mısır özü ununu, oraleti bir tencereye ko­yup yavaş yavaş
suyu ilâve edip ateş üzerinde boza kıvamına gelinceye kadar pişirip
ateşten alınız.

2) Bir tepsiye veya çeyrek bir kaba bu muhallebiden bir parça koyup üzerine dilimlenmiş şekilde mey­ve bisküvileri diziniz.

4) Muhallebi, meyve, ve bisküvi bitinceye kadar diz­meye devam ediniz.

5) En üstede biraz muhallebi koyup kabı buz dolabı­na koyunuz,

6} Karışım iyice donunca kabı ılık suya sokup he­men servis tabağına ters çeviriniz,

7) Üstüne kıyılmış fıstık serpip servis yapınız.