:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: BADEMLİ BİSKÜVİ
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Malzeme:

350 gr. badem

30 gr. un

30 gr. tereyağı

1,5 yumurta akı

150 gr. un – şeker

Vanilya.

bademli-533x400.jpg

Yapılışı :

Bademlerin kabukları çıkarılır. 100 gr. ayrılarak boyu­na ince ince
kıyılır.^ Fırında pembeleştirilir. Kalan 250 gr. badem, badem
makinesinden geçirilir. Hamur tahtasına dö­külür. Etrafına un, urc –
şeker, vanilya, limon kabuğu rende­si: ortasına tereyağı ve, 1,5 yumurta
akı konur Evvelâ orta-dakiler ezilerek yoğurulur. 3-4 parçaya ayrılır.
İki santi­metre çapında silindirler yapılarak önceden hazırlanmış
kı­yılmış bademe bulanır. Verev verev kesilerek hafif yağlan­mış
tepsilere dizilir. Hafif hararetteki fırında beyaz bir renk alıncaya
kadar pişirilir.