09-15-2011, Saat: 12:04 AM
Malzeme:
350 gr. badem
30 gr. un
30 gr. tereyağı
1,5 yumurta akı
150 gr. un – şeker
Vanilya.
Yapılışı :
Bademlerin kabukları çıkarılır. 100 gr. ayrılarak boyuÂna ince ince
kıyılır.^ Fırında pembeleştirilir. Kalan 250 gr. badem, badem
makinesinden geçirilir. Hamur tahtasına döÂkülür. Etrafına un, urc –
şeker, vanilya, limon kabuğu rendeÂsi: ortasına tereyağı ve, 1,5 yumurta
akı konur Evvelâ orta-dakiler ezilerek yoğurulur. 3-4 parçaya ayrılır.
İki santiÂmetre çapında silindirler yapılarak önceden hazırlanmış
kıÂyılmış bademe bulanır. Verev verev kesilerek hafif yağlanÂmış
tepsilere dizilir. Hafif hararetteki fırında beyaz bir renk alıncaya
kadar pişirilir.
350 gr. badem
30 gr. un
30 gr. tereyağı
1,5 yumurta akı
150 gr. un – şeker
Vanilya.
Yapılışı :
Bademlerin kabukları çıkarılır. 100 gr. ayrılarak boyuÂna ince ince
kıyılır.^ Fırında pembeleştirilir. Kalan 250 gr. badem, badem
makinesinden geçirilir. Hamur tahtasına döÂkülür. Etrafına un, urc –
şeker, vanilya, limon kabuğu rendeÂsi: ortasına tereyağı ve, 1,5 yumurta
akı konur Evvelâ orta-dakiler ezilerek yoğurulur. 3-4 parçaya ayrılır.
İki santiÂmetre çapında silindirler yapılarak önceden hazırlanmış
kıÂyılmış bademe bulanır. Verev verev kesilerek hafif yağlanÂmış
tepsilere dizilir. Hafif hararetteki fırında beyaz bir renk alıncaya
kadar pişirilir.