:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Fesleğenli Patlıcan Sarması Tarifi
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link


3 ORTA BOY PATLICAN

2 ORTA BOY SOÄžAN

2 ORTA BOY DOMATES

1/2 DEMET FESLEÄžEN VEYA KURU FESLEÄžEN

3-4 DİŞ SARMISAK

1/2 SU BARDAÄžI SIVI YAÄž (PATLICANLARI KIZARTMAK İÇİN) – (ARZUYA GÖRE)

50 GR. KAŞAR PEYNİRİ

TUZ, KARABİBER SOSU

3 ÇORBA KAŞIÄžI SIVI YAÄž

1 ORTA BOY DOMATES

2 DİŞ SARMISAK

1 TATLI KAŞIÄžI ŞEKER TUZ
Yapılışı

Patlıcanları bıçak sırtı kalınlığında uzunlamasına dilimlere keselim.
Dilimleri tuzlu suda yarım saat bekletip yıkayıp kurulayalım. Patlıcan
dilimlerini kızgın sıvı yağda arkalı önlü hafifçe kızartarak bekletelim.
Bir tavaya yağı alıp küp doğranmış soğan ve sarmısakları ekleyerek
soğanlar pembeleşene dek kavuralım. Tavla zarı iriliğinde doğranmış
domatesleri ekleyerek domateslerin suyu çekilene dek kavurmaya devam
edelim. Tuzunu, biberini ayarlayıp tavayı ateşten alalım ve kıyılmış
fesleğenleri ekleyip karıştıralım. Hazırladığımız harçtan 1 tatlı kaşığı
alıp patlıcan dilimlerinin ucuna koyalım, dilimleri rulo yaparak
saralım. Fırın kabına patlıcan rulolarını aralıksız dizelim. Tavaya 2
çorba kaşığı sıvı yağı alıp rendelenmiş domatesi ve doğranmış
sarmısakları ekleyerek domateslerin suyu çekilene dek 3 dk. kavuralım.
Tuzu, karabiberi, şekeri ekleyip sosu ateşten alalım. Domates sosunu
patlıcan rulolarının üzerine gezdirelim. Üzerlerine arzuya göre kaşar
serperek önceden ısıtılmış 220° ısılı fırında kaşarlar eriyip üzeri
hafifçe pembeleşene dek pişirelim. Yemeği fırından alıp ılıtarak servis
yapalım.

feslegen-411x400.jpg