09-15-2011, Saat: 12:06 AM
Malzeme :
500 gr. kıyma,
300 gr. yaprak,
2 adet soğan,
1 kaşık yağ,
Maydanoz,
Tuz,
karabiber,
1 limon,
500 gr. kıyma,
300 gr. yaprak,
2 adet soğan,
1 kaşık yağ,
Maydanoz,
Tuz,
karabiber,
1 limon,
Yapılışı:
1) Taze yaprakları ayıklayıp tuzlu limonlu kaynar suÂya koyup hafifçe haşlayınız.
2) Etli dolma içini hazırlayınız.
3) Haşlanmış yaprakların tüyü yüzüne birer parça koyup 3 cm. boyun da sarınız.
4) Tencereye dizip bitince dolmaların üzerine yapÂrak koyup üzerine çıkıncaya kadar su koyunuz.
5) Yağsız olduğunu görürseniz 1 kaşık yağ, sulandıÂrılmış salça veya bir domates ve limon suyu sıÂkıp pişiriniz.
2) Etli dolma içini hazırlayınız.
3) Haşlanmış yaprakların tüyü yüzüne birer parça koyup 3 cm. boyun da sarınız.
4) Tencereye dizip bitince dolmaların üzerine yapÂrak koyup üzerine çıkıncaya kadar su koyunuz.
5) Yağsız olduğunu görürseniz 1 kaşık yağ, sulandıÂrılmış salça veya bir domates ve limon suyu sıÂkıp pişiriniz.