:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Brokolili Hindi Bifteği Bohçası
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Malzemeler

5 DİLİM HİNDİ VEYA TAVUK BİFTEÄžİ

100 GR.BROKOLİ (TAZE VEYA DONDURULMUŞ)

1 ÇORBA KAŞIÄžI KREMA

3 ÇORBA KAŞIÄžI SIVI YAÄž (BROKOLİLİ HARÇ İÇİN)

1 ORTA BOY SOÄžAN

5 DİLİM KAŞAR

1/2 SU BARDAÄžI SIVI YAÄž

TUZ, KARABİBER

Yapılışı

Hindi bifteklerini döverek biraz inceltip arkalı önlü tuz ve karabiber
serpelim. Tavaya sıvıyağı alalım. Küp doğranmış soğanı ekleyerek
pembeleşene dek kavuralım. Küçük doğranmış brokolileri ekleyip 2-3 dk.
daha diriliklerini kaybedene dek kavurmaya devam edelim. Tuzu,
karabiberi, kremayı ekleyip birkaç kez çevirerek ateşten alalım.
Brokolili harcı bifteklerin ortalarına paylaştırarak karşılıklı
kenarlarını bohça kapatır gibi kapatalım ve kürdan yardımı ile
kenarlarını teğel yapar gibi tutturup sabitleyelim. Biftek bohçalarını
kızdırılmış sıvı yağda ve ağır ateşte sık sık çevirerek biftekler
hafifçe renk alana dek arkalı önlü kızartalım. Biftek bohçalarını
delikli kepçe ile alıp fırın kabına yerleştirelim. Üzerlerine birer
kaşar dilimi yerleştirerek fırının üst rafında kaşarlar eriyene dek
ikinci kez pişirelim. Biftek rulolarını arzuya göre domates sosu ile
servis yapalım.

hindi-453x400.jpg