09-15-2011, Saat: 12:19 AM
Malzemeler
1 ADET TAVUK GÖÄžSÜ
YARIM KG BEZELYE
2 ÇORBA KAŞIÄžI TEREYAÄž
1 ADET SOÄžAN
2 ADET ORTA BOY DOMATES
4-5 ADET SİVRİBİBER
TUZ, KARABİBER
ARZUYA GÖRE DEREOTU
Yapılışı
Tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayalım. Tencereye yağı alıp eritelim. Kuşbaşı
tavuk etlerini arada bir karıştırarak soteleyelim. Ardından küçük
doğranmış soğanı ekleyip 3 dakika daha kavuralım. Bezelyeleri ayıklayıp
ilave edelim. 3-5 dakika arada bir karıştırarak kavurmaya devam edelim.
Küp doğranmış domatesleri, sivribiberleri, tuzu ve karabiberi ekleyip
hafifçe malzemenin üzerine örtecek kadar sıcak su ilave ederek ağır
ateşte kapaklı olarak pişirelim. Sade pilav eşliğinde, arzu ederseniz
üzerini dereotu ile süsleyip, servis yapalım.
1 ADET TAVUK GÖÄžSÜ
YARIM KG BEZELYE
2 ÇORBA KAŞIÄžI TEREYAÄž
1 ADET SOÄžAN
2 ADET ORTA BOY DOMATES
4-5 ADET SİVRİBİBER
TUZ, KARABİBER
ARZUYA GÖRE DEREOTU
Yapılışı
Tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayalım. Tencereye yağı alıp eritelim. Kuşbaşı
tavuk etlerini arada bir karıştırarak soteleyelim. Ardından küçük
doğranmış soğanı ekleyip 3 dakika daha kavuralım. Bezelyeleri ayıklayıp
ilave edelim. 3-5 dakika arada bir karıştırarak kavurmaya devam edelim.
Küp doğranmış domatesleri, sivribiberleri, tuzu ve karabiberi ekleyip
hafifçe malzemenin üzerine örtecek kadar sıcak su ilave ederek ağır
ateşte kapaklı olarak pişirelim. Sade pilav eşliğinde, arzu ederseniz
üzerini dereotu ile süsleyip, servis yapalım.