:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Sebzeli Tavuk Tarifi
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Malzemeler

1 ADET TAVUK GÖÄžSÜ

YARIM KG BEZELYE

2 ÇORBA KAŞIÄžI TEREYAÄž

1 ADET SOÄžAN

2 ADET ORTA BOY DOMATES

4-5 ADET SİVRİBİBER

TUZ, KARABİBER

ARZUYA GÖRE DEREOTU

Yapılışı

Tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayalım. Tencereye yağı alıp eritelim. Kuşbaşı
tavuk etlerini arada bir karıştırarak soteleyelim. Ardından küçük
doğranmış soğanı ekleyip 3 dakika daha kavuralım. Bezelyeleri ayıklayıp
ilave edelim. 3-5 dakika arada bir karıştırarak kavurmaya devam edelim.
Küp doğranmış domatesleri, sivribiberleri, tuzu ve karabiberi ekleyip
hafifçe malzemenin üzerine örtecek kadar sıcak su ilave ederek ağır
ateşte kapaklı olarak pişirelim. Sade pilav eşliğinde, arzu ederseniz
üzerini dereotu ile süsleyip, servis yapalım.

sebzeli-600x391.jpg