09-15-2011, Saat: 12:20 AM
Malzemeler
• 10 parça tavukgöğsü
• 2 su bardağı gevrek
• Yarım bardak un
• 1 adet yumurta
• 1 bardak elma suyu
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 tatlı kaşığı bal
Yapılışı
Bir gece önceden elma suyunda beklettiğimiz tavuklarımızı iri iri dilimleyelim. Gevreğimizi ufalayalım.
Tuzumuzu unumuza ilave edelim. Yumurtamıza balımızı ilave edelim ve iyice çırpalım.
Tavuklarımızı önce unumuza, sonra yumurtamıza, son olarak da gevreğimize
batıralım. Tereyağımızı tavamızın içerisinde iyice erittikten sonra
tavuklarımızı iyice kızartalım.
Sıcak olarak servis edelim.Mutlaka bir çoban veya mevsim salata lazım yanına ve elbette tatlı
• 10 parça tavukgöğsü
• 2 su bardağı gevrek
• Yarım bardak un
• 1 adet yumurta
• 1 bardak elma suyu
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 tatlı kaşığı bal
Yapılışı
Bir gece önceden elma suyunda beklettiğimiz tavuklarımızı iri iri dilimleyelim. Gevreğimizi ufalayalım.
Tuzumuzu unumuza ilave edelim. Yumurtamıza balımızı ilave edelim ve iyice çırpalım.
Tavuklarımızı önce unumuza, sonra yumurtamıza, son olarak da gevreğimize
batıralım. Tereyağımızı tavamızın içerisinde iyice erittikten sonra
tavuklarımızı iyice kızartalım.
Sıcak olarak servis edelim.Mutlaka bir çoban veya mevsim salata lazım yanına ve elbette tatlı