09-15-2011, Saat: 12:24 AM
Malzemeler:
-3/4 ÇAY BARDAÄžI SIVIYAÄž
-350 GRAM HİNDİ VEYA TAVUK KUŞBAŞI
-2 ADET ORTA BOY SOÄžAN
-1 ÇORBA KAŞIÄžI SALÇA
-TUZ, KARABİBER, KEKİK
-YARIM SU BARDAÄžI SU
-200 GRAM TAZE FASULYE
-1 ADET ORTA BOY HAVUÇ
Hazırlanışı:
Sıvıyağı tavaya aktarıp, hindi kuşbaşını ilave edelim. Etleri, renk
değiştirene dek karıştırarak soteleyelim. Ardından piyazlık doğranan
soğanları ekleyip, 1-2 dakika daha kavuralım. 1 çorba kaşığı salçayı,
tuzu, karabiberi ve kekiği ekleyip 1-2 dakika daha kavuralım. Yarım su
bardağı su ekleyip, etleri, suyunu çekene dek pişirelim. Bu arada
fasulye ve havucu kibrit çöpü (jülyen) şeklinde doğrayıp, kaynar tuzlu
suda haşlayalım. Sebzeleri delikli kepçe ile tencereden alıp, soğuk
sudan geçirelim. Etlere, servis yapacağımız zaman haşlanmış sebzeleri
ekleyip, harmanlayalım. Servis yapalım.
-3/4 ÇAY BARDAÄžI SIVIYAÄž
-350 GRAM HİNDİ VEYA TAVUK KUŞBAŞI
-2 ADET ORTA BOY SOÄžAN
-1 ÇORBA KAŞIÄžI SALÇA
-TUZ, KARABİBER, KEKİK
-YARIM SU BARDAÄžI SU
-200 GRAM TAZE FASULYE
-1 ADET ORTA BOY HAVUÇ
Hazırlanışı:
Sıvıyağı tavaya aktarıp, hindi kuşbaşını ilave edelim. Etleri, renk
değiştirene dek karıştırarak soteleyelim. Ardından piyazlık doğranan
soğanları ekleyip, 1-2 dakika daha kavuralım. 1 çorba kaşığı salçayı,
tuzu, karabiberi ve kekiği ekleyip 1-2 dakika daha kavuralım. Yarım su
bardağı su ekleyip, etleri, suyunu çekene dek pişirelim. Bu arada
fasulye ve havucu kibrit çöpü (jülyen) şeklinde doğrayıp, kaynar tuzlu
suda haşlayalım. Sebzeleri delikli kepçe ile tencereden alıp, soğuk
sudan geçirelim. Etlere, servis yapacağımız zaman haşlanmış sebzeleri
ekleyip, harmanlayalım. Servis yapalım.