05-20-2012, Saat: 11:19 PM
[video=youtube]
Normal
0
21
http://www.youtube.com/watch?v=zfbVt5srS...e=youtu.be[/video]
Dünyada yaklaşık 22 bin çeşit şok diyet olduğunu biliyor
musunuz? Yaz aylarının gelmesiyle birlikte kısa zamanda kilo vermek
isteyen kişiler medyada yer alan şok diyetleri ard arda denerler.
Dyt. Müge Aksu
Yaz, kış veya mucize diyet’ yoktur. Kişiyi kısa zamanda istenmeyen
kilolarından kurtaracak mucize ürün de yoktur. Zayıflamak için
uygulanacak 1. ve temel kural; düzenli, dengeli ve zamanında
beslenmektir.
Yaz ayları yaklaştıkça özellikle bayanlarda kilo verme telaşı başlar.
Aynaya bakınca kendini beğenmek psikolojisiyle harekete geçen kişi önce
öğün sayısını düşürür ki; bu yapılan en büyük hatadır… Çünkü vücudun
çalışması için gerekli olan besin aynı zamanda yakıt kaynağıdır.
Zayıflamak isteyen kişi önce kendini açlığa mahkûm eder. Zanneder ki aç
kalırsam ya da öğün atlarsam daha çabuk zayıflarım. Oysa öğün
atlandığında metabolizma yavaşlar. Uzun süre aç kalmış hücreler, açlık
sinyallerini vererek koruma kalkanlarını oluşturur ve yenilenler yağ
olarak depolamaya başlar. Vücudun çalışması yavaşladığı için kilo verme
hızı düşer. Bir süre sonra tamamen durur. Uzun aralıklarla beslenme kan
şekerinde dengesizlikler oluşturup iniş –çıkışlara sebep olur. Özellikle
tek öğün akşam yemeği ise, sıkıntı biraz daha artar. Akşam metabolizma
hızı ve aktivitesi azalacağı için sindirme oranı da azalır. Uzun vadede
kas kayıpları görülür. Bilinçli kilo vermek için güne mutlaka güzel bir
kahvaltı ile başlanmalıdır. Çok eskilerden bilinen ‘Kahvaltıyı kral
gibi, öğle yemeğini prens gibi ve akşam yemeğini fakir gibi yiyin’ sözü
modern çağda da geçerliliğini koruyor.
Bilinçli Kilo Vermenin Sırrı: Az, Sık, Kararınca Her Şeyden Yemek…
Yiyeceklerin vücutta depolanma süresi 4-5 saat kadardır. Kişi
ne kadar yemiş olursa olsun en fazla 5 saat sonra depoları boşalır ve
acıkır. Kilo vermenin sırrı az, sık ve her şeyden kararınca yemektir.
Vücut ihtiyacı olan enerjiyi kas hücrelerinden karşılamaya çalışır.
Diyetisyenler tarafından günde 4-6 öğün yenmesi önerilir. Son ara öğün
yatmadan 2 saat önce tüketilmelidir. Ara öğünler, tokluk hissini
uzatarak metabolizmayı hızlandırır. Böylece sonraki öğünde porsiyon
kontrolü sağlanır. Aç kalmak demek; yağ hücrelerinin artması ve kilo
vermenin yavaşlamasıdır. Uygun besini, gerekli miktar ve doğru zamanda
yemek esas alınmalıdır. Dengeli beslenmenin temel kuralı, gün içinde her
besin grubundan tüketmeye çalışmaktır. Et, süt, ekmek, sebze ve meyve
gruplarını porsiyon miktarlarına dikkat ederek yemelidir. Doğru kilo
kaybı için ihtiyaç altında beslenmemek şart olmalıdır.Azı karar, çoğu
zarar mantığı ile hiçbir besini sınırsız yemek doğru olmadığı gibi
tamamen günlük beslenmemizden çıkarmak da doğru olmayacaktır.
Sağlıklı Zayıflamanın Göstergesi Yağ Kaybıdır!
Kilo azalması, gerçek zayıflamanın göstergesi değildir. Gerçek
zayıflama vücuttaki yağ oranının azalması olarak kabul edilir. Kilo
sudan ya da kaslardan verilmiş olabilir; örneğin bel çevresi aynı
ölçülerde ise bu gerçek anlamda kilo vermenin göstergesi değildir. Hızlı
verilen kilolar genelde kas ve su kayıplarına neden olduğu için
kesinlikle önerilmez. Normal yaşantıya dönüldüğünde de verilen kilolar
fazlası ile geri gelir. Bu nedenle mutlaka yavaş yavaş ve kişiye özgü
bir programla kilo verilmelidir.
İsveç, Dukan, Kan Grubu, Karpuz Diyeti veya ‘5 günde 5 kg’ Mümkün mü?
Yaza girerken aynalarla barışmak için kilolar acele verilmek istenir.
Dünyada yaklaşık 22bin çeşit diyet var, İsveç, Dukan, Kan Grubu, Karpuz
Diyeti veya ‘5 günde 5 kg’ gibi şok diyetlerle kilo vermek mümkün
değildir. Şok Diyetler adı üstünde şok etki yapabilir. Çok düşük
kalorili diyetler; metabolizma hızınızın altında kalacak ve kilo vermeye
çalışırken vücut çalışma hızınızın azalmasına neden olacaktır. Yağı
kesilmiş bir diyet de uzun vadede kötü sonuçlar doğurur. Yağda eriyen
vitaminlerin ‘A-D-E-K’ emilimi azalır. Doku hasarları, gözde gece
körlüğü – körlüğe kadar giden kusurlar, kemiklerde yumuşama … gibi
hastalıklara sebep olabilir. Yüksek protein içeren diyetlerde; gut, kan
yağlarında artış, böbrek fonksiyonlarında bozulma, kabızlık gibi
sorunlarla karşılaşılabilir.
Kilo Verirken Ne Zaman Destek Ürün Alınmalıdır?
Diyet tedavisinde esas amaç yaşam tarzı değişikliği
yaratmaktır. Egzersiz, tedavinin diğer ayağıdır. Dünya Sağlık Örgütü
sağlıklı bir bireyin günde 10 bin adım atmasını ön görüyor. Zor kilo
veren kişiler de var. Yeşil çay, kırmızı biber, yaban mersini, brüksel
lahanası, çilek, kiraz, mısır püskülü, defne veya avakoda yaprağının
kilo vermeye yardımcı besinlerdir. Son yapılan klinik çalışmalarda
kaktüs ve yosunun da bu özelliği açıklandı. Klinik çalışmalarla
desteklenmiş ürünler doktor ve/veya diyetisyen kontrolünde tedaviye
destek olarak kullanılabilir. İçeriği bilinmeyen ürünleri kullanmak
vücut için zararlı olabilir. Sonuçlar maalesef ölüme yol açabilir.
Hiçbir beslenme desteğinin mucizevi etki yapmayacağı ve tek başına
zayıflatma etkisinin olmadığı bilinmelidir.
Kaktüs ve Yosunun kilo vermede rolü nedir ?
ABD ve Avrupa ülkelerinde yapılan klinik çalışmalarda yosun ve
kaktüs ikilisinin özellikle göbek, basen ve kalçadaki yağ dokusunun
erimesinde aktif rolü tespit edildi. Kaktüsün yağ tutucu özelliği ile
yosunun metabolizma hızını artırması kilo vermede yardımcı olabilir.
Kaktüs, lif özelliği ile yağın vücuttan atılmasını sağlayarak kilo
yönetimine yardımcı olur. Yapılan klinik çalışmalarda kaktüsün alerjiye
yol açmadığı, GDO içermediği ve zayıflamada etkin olduğu belirlendi.
Yenilebilir kahverengi deniz yosunu ise yağ yakma potansiyeliyle bilinen
doğal bir moleküldür. Metabolizma hızını arttırarak vücutta birikmiş
yağların yakılmasını sağladığı özellikle bel, kalça ve basenlerdeki
bölgesel fazla kilolardan kurtulmaya yardımcı olduğu klinik çalışmalarla
desteklenmiştir. Kişiler zayıflama programları süresince hatta koruma
dönemi boyunca kaktüs ve yosun kompleksini kullanabilir.
Normal
0
21
http://www.youtube.com/watch?v=zfbVt5srS...e=youtu.be[/video]
Dünyada yaklaşık 22 bin çeşit şok diyet olduğunu biliyor
musunuz? Yaz aylarının gelmesiyle birlikte kısa zamanda kilo vermek
isteyen kişiler medyada yer alan şok diyetleri ard arda denerler.
Dyt. Müge Aksu
Yaz, kış veya mucize diyet’ yoktur. Kişiyi kısa zamanda istenmeyen
kilolarından kurtaracak mucize ürün de yoktur. Zayıflamak için
uygulanacak 1. ve temel kural; düzenli, dengeli ve zamanında
beslenmektir.
Yaz ayları yaklaştıkça özellikle bayanlarda kilo verme telaşı başlar.
Aynaya bakınca kendini beğenmek psikolojisiyle harekete geçen kişi önce
öğün sayısını düşürür ki; bu yapılan en büyük hatadır… Çünkü vücudun
çalışması için gerekli olan besin aynı zamanda yakıt kaynağıdır.
Zayıflamak isteyen kişi önce kendini açlığa mahkûm eder. Zanneder ki aç
kalırsam ya da öğün atlarsam daha çabuk zayıflarım. Oysa öğün
atlandığında metabolizma yavaşlar. Uzun süre aç kalmış hücreler, açlık
sinyallerini vererek koruma kalkanlarını oluşturur ve yenilenler yağ
olarak depolamaya başlar. Vücudun çalışması yavaşladığı için kilo verme
hızı düşer. Bir süre sonra tamamen durur. Uzun aralıklarla beslenme kan
şekerinde dengesizlikler oluşturup iniş –çıkışlara sebep olur. Özellikle
tek öğün akşam yemeği ise, sıkıntı biraz daha artar. Akşam metabolizma
hızı ve aktivitesi azalacağı için sindirme oranı da azalır. Uzun vadede
kas kayıpları görülür. Bilinçli kilo vermek için güne mutlaka güzel bir
kahvaltı ile başlanmalıdır. Çok eskilerden bilinen ‘Kahvaltıyı kral
gibi, öğle yemeğini prens gibi ve akşam yemeğini fakir gibi yiyin’ sözü
modern çağda da geçerliliğini koruyor.
Bilinçli Kilo Vermenin Sırrı: Az, Sık, Kararınca Her Şeyden Yemek…
Yiyeceklerin vücutta depolanma süresi 4-5 saat kadardır. Kişi
ne kadar yemiş olursa olsun en fazla 5 saat sonra depoları boşalır ve
acıkır. Kilo vermenin sırrı az, sık ve her şeyden kararınca yemektir.
Vücut ihtiyacı olan enerjiyi kas hücrelerinden karşılamaya çalışır.
Diyetisyenler tarafından günde 4-6 öğün yenmesi önerilir. Son ara öğün
yatmadan 2 saat önce tüketilmelidir. Ara öğünler, tokluk hissini
uzatarak metabolizmayı hızlandırır. Böylece sonraki öğünde porsiyon
kontrolü sağlanır. Aç kalmak demek; yağ hücrelerinin artması ve kilo
vermenin yavaşlamasıdır. Uygun besini, gerekli miktar ve doğru zamanda
yemek esas alınmalıdır. Dengeli beslenmenin temel kuralı, gün içinde her
besin grubundan tüketmeye çalışmaktır. Et, süt, ekmek, sebze ve meyve
gruplarını porsiyon miktarlarına dikkat ederek yemelidir. Doğru kilo
kaybı için ihtiyaç altında beslenmemek şart olmalıdır.Azı karar, çoğu
zarar mantığı ile hiçbir besini sınırsız yemek doğru olmadığı gibi
tamamen günlük beslenmemizden çıkarmak da doğru olmayacaktır.
Sağlıklı Zayıflamanın Göstergesi Yağ Kaybıdır!
Kilo azalması, gerçek zayıflamanın göstergesi değildir. Gerçek
zayıflama vücuttaki yağ oranının azalması olarak kabul edilir. Kilo
sudan ya da kaslardan verilmiş olabilir; örneğin bel çevresi aynı
ölçülerde ise bu gerçek anlamda kilo vermenin göstergesi değildir. Hızlı
verilen kilolar genelde kas ve su kayıplarına neden olduğu için
kesinlikle önerilmez. Normal yaşantıya dönüldüğünde de verilen kilolar
fazlası ile geri gelir. Bu nedenle mutlaka yavaş yavaş ve kişiye özgü
bir programla kilo verilmelidir.
İsveç, Dukan, Kan Grubu, Karpuz Diyeti veya ‘5 günde 5 kg’ Mümkün mü?
Yaza girerken aynalarla barışmak için kilolar acele verilmek istenir.
Dünyada yaklaşık 22bin çeşit diyet var, İsveç, Dukan, Kan Grubu, Karpuz
Diyeti veya ‘5 günde 5 kg’ gibi şok diyetlerle kilo vermek mümkün
değildir. Şok Diyetler adı üstünde şok etki yapabilir. Çok düşük
kalorili diyetler; metabolizma hızınızın altında kalacak ve kilo vermeye
çalışırken vücut çalışma hızınızın azalmasına neden olacaktır. Yağı
kesilmiş bir diyet de uzun vadede kötü sonuçlar doğurur. Yağda eriyen
vitaminlerin ‘A-D-E-K’ emilimi azalır. Doku hasarları, gözde gece
körlüğü – körlüğe kadar giden kusurlar, kemiklerde yumuşama … gibi
hastalıklara sebep olabilir. Yüksek protein içeren diyetlerde; gut, kan
yağlarında artış, böbrek fonksiyonlarında bozulma, kabızlık gibi
sorunlarla karşılaşılabilir.
Kilo Verirken Ne Zaman Destek Ürün Alınmalıdır?
Diyet tedavisinde esas amaç yaşam tarzı değişikliği
yaratmaktır. Egzersiz, tedavinin diğer ayağıdır. Dünya Sağlık Örgütü
sağlıklı bir bireyin günde 10 bin adım atmasını ön görüyor. Zor kilo
veren kişiler de var. Yeşil çay, kırmızı biber, yaban mersini, brüksel
lahanası, çilek, kiraz, mısır püskülü, defne veya avakoda yaprağının
kilo vermeye yardımcı besinlerdir. Son yapılan klinik çalışmalarda
kaktüs ve yosunun da bu özelliği açıklandı. Klinik çalışmalarla
desteklenmiş ürünler doktor ve/veya diyetisyen kontrolünde tedaviye
destek olarak kullanılabilir. İçeriği bilinmeyen ürünleri kullanmak
vücut için zararlı olabilir. Sonuçlar maalesef ölüme yol açabilir.
Hiçbir beslenme desteğinin mucizevi etki yapmayacağı ve tek başına
zayıflatma etkisinin olmadığı bilinmelidir.
Kaktüs ve Yosunun kilo vermede rolü nedir ?
ABD ve Avrupa ülkelerinde yapılan klinik çalışmalarda yosun ve
kaktüs ikilisinin özellikle göbek, basen ve kalçadaki yağ dokusunun
erimesinde aktif rolü tespit edildi. Kaktüsün yağ tutucu özelliği ile
yosunun metabolizma hızını artırması kilo vermede yardımcı olabilir.
Kaktüs, lif özelliği ile yağın vücuttan atılmasını sağlayarak kilo
yönetimine yardımcı olur. Yapılan klinik çalışmalarda kaktüsün alerjiye
yol açmadığı, GDO içermediği ve zayıflamada etkin olduğu belirlendi.
Yenilebilir kahverengi deniz yosunu ise yağ yakma potansiyeliyle bilinen
doğal bir moleküldür. Metabolizma hızını arttırarak vücutta birikmiş
yağların yakılmasını sağladığı özellikle bel, kalça ve basenlerdeki
bölgesel fazla kilolardan kurtulmaya yardımcı olduğu klinik çalışmalarla
desteklenmiştir. Kişiler zayıflama programları süresince hatta koruma
dönemi boyunca kaktüs ve yosun kompleksini kullanabilir.