cok tesekur ederim begenmenize sevindim sagolun
ağlatan - aglayan kafe :'( (iyiki adigeyim )
|
01-29-2008, Saat: 01:34 PM <
iyiki adige kiziymissin cano tskler paylasim için aglamamk için kendimi zor tutum makyaj akmasin die
01-29-2008, Saat: 09:15 PM <
allah nediyim kiz makyaji akmasin diyeymis
tesekur ederim gulshencim dogrusu adige kizi olmak ayricaliktir
01-29-2008, Saat: 11:09 PM <
Abrek Günlüğü’ nden Bir Yaprak
dün, alın yazımdı belki toynaklarındaki kan, atlarımın… terkisindeki umutlarım ülkülerime açılır; haz alırım. taşırım şimdi soylu Adıgeliğimi üzerinde kanatlarımın... bir kartal sessizliğinde bulutların içerisinden süzülürüm. Elbruz dağlarımın zirvesinde konaklarım bir seher vakti; halâ özgür Kafkasya’ yı kucaklayamadıysam, ona üzülürüm! öz yurdumda tarumar edilmiş tarihimdir içimdeki yangın bir özlem kasırgasıyla kıvrım kıvrım ucalara yükselen… yılkılarındaki kutsanmış, “pegasus” taylar kadar angın kabardinlerimle beklerim ki ne zaman gelecek son büyük selen! .. ey sen gözlerini bir akbaba edasıyla halkıma diken soysuz: halkım ki suret-i hak’ tır ve ne acıdır ki vatanından mağdur, kuş uçmaz kervan geçmez dağlarıma sığınırken haysız hanaysız; sen, en kıymetli hazinelerimizle mücehhez insanlığımızı sağ dur! unutma! muhacir kimliğiyle iliştirilmiş tehciredir ilencim; gök girsin / kızıl çıksın hey olamazsam sahibi öz yurdumun! .. hala taşıyor Seteney’ den miras yüreğimi, abrek bilincim. beklemesindeyim gerilmiş bir yay gibi Dudayev’ in hayallerindeki boz/kurdumun! Emeğine ,yüreğine sağlık adige kızıÇok çok güzeldi demek abim bir adige kızı hee vayyy ne kadar gurur duysan azdır emin ol abim...
01-30-2008, Saat: 12:05 AM <
dudayev ... nekadar gurur duysam azdirrrr cecenistan bayragi
01-30-2008, Saat: 12:11 AM <
serhad_26 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Abrek Günlüğü’ nden Bir Yaprak abi cok cok cok guzel bir siirdi allah razi olsun cok begendim ya bizi anlatio beni anlatio yuregimizde kopan firtinalari anlatio yillardir savasan ve yilmayan halkimi anlatio allah yardimcilari olsun bir gun bizde ozgur olacagiz !!!
01-30-2008, Saat: 12:24 AM <
Kafkasya’ya düşman girmiş bin yedi yüz doksan yılında
Direnen çıkmış imam Mansur Muhammet adında Ama düşman seli süpürmüş önüne gelen her engeli Kasıp kavurmuşlar yıkmışlar bütün her yeri O kafkasın dar zamanında dikilmiş Rusun karşısına Allahın yardımıyla sürmüş düşmanı kale arkasına Çar üzgün bozulacak kurduğu tüm hayalleri Bu direniş hayırlı değil acele başlar ezilmeli İmam şamil zaferden zafere at koşturuyor Bitmiyor düşmanın arkası yeni simalar katılıyor Allahtan başka yoktu şamile yardım eden İçinde bir ateş ya bu vatan giderse elden Ama batmayacak bu azimle yapılmış gemi İlahi şahlanış almalı ülkenin her yerini Dargo, Agılgoh, Surhay, Unsukol zapt edilir Çarın binlerce ordusu Kafkas mimarına yenilir O zamanda kırım savaşı patladı açıldı yeni cepheler Yaşlı Osmanlı direniyor belki düşmanı kırım harbi çözer Hemen şamil haber gönderdi Osmanlı paşalarına Birlik olalım girelim bir İslam sancağına Ama nerde o Osmanlı arada uçurum var Müslüman’a yardım yok kâfire uşaklık var Gönderdiği teklifte bin pişman oldu Kafkas kartalı Eğer Osmanlı yenilirse işgal edilecek çeçen toprakları Kırım savaşı barışla noktalandı geliyor işte bela Çar yarım milyon askeri saldı kafkasyaya Şeyh şamilin yanında bir avuç aslan yürekli mücahit Kaçmak mı hayır dünya gelse değişmez bu ahit Dağdan taştan fışkırıyordu düşman her yer kesilmiş Çıkar yol yok demek ki alın yazı böyle yazılmış Doludizgin atlara atladı beş on bin asker Son taarruzdu sustu yerler ve gökler Biteceğe benzemiyordu artık düşmanın arı arkası Şamil mağlup düştü düşman eline bıraktı kafkası Eline vurulmayan zincir onun özgür yüreğine vuruldu O şanlı Kafkas kartalı şimdi kafese konuldu Çıkardılar çarın karşısına yüce imam şamili Çar bir titredi geri çekildi görünce azameti Hey koca Şamil! Bu davalar senden büyük Omzuna yaslanmış dağlar kadar yük Yinede duy bizi başımızda olsun senin gibi lider Ama nerde bu dünya böyle gelmiş böyle gider... Bu şiirler hepimizi anlatıor canım abim ne zaman ki kafkaslardan bir şehadet haberi duysam benim ciğerim yanar...Zafer inananlarındır..
01-30-2008, Saat: 12:30 AM <
biz zafere inandik yillarca bu zafer eninde sonunda bizim olacak !
01-30-2008, Saat: 12:31 AM <
serhad_26 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Kafkasya’ya düşman girmiş bin yedi yüz doksan yılında cok etkilendim :'( kafkas kartali ahh kafkas kartali ahhh ! |
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
Konu ile Alakalı Benzer Konular | |||||
Konular | Yazar | Yorumlar | Okunma | Son Yorum | |
Bay Hakan Iyiki varsın | ÐŽeşaren | 4 | 698 |
05-03-2008, Saat: 01:22 AM Son Yorum: aKMeL |
|
Tomurcuğum için ağlatan aşk şarkısı ve muhteşem bir şiir kusura bakmayın elimde değil | *Asİ-yÜrEk* | 22 | 1,585 |
02-21-2008, Saat: 10:24 PM Son Yorum: *Asİ-yÜrEk* |
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi