Papatyalarla uğurlandı... Töre kurbanı Yasemin, cenazesinde de yalnızdı. Ailenin erkekleri bir kenarda umursamaz tavırlarla cenaze namazını beklerken genç kızın annesinin gerilerde çığlıkları yükseliyordu; "Yavrum... Evladım..."
Namazının ardından Yasemin'in cenazesi cenaze arabasına kondu. Aile telaşlıydı. Bir an evvel toprağa vermek istiyorlardı kaçırır gibi. Cenaze arabası hızla hareket etti otoparktan. Cebeci Asri Mezarlığı'nın içine doğru yöneldi. Gazeteciler de arkasından. Ailenin kadınları, mezarlıkta bekliyordu Yasemin'in cenazesini. Tabut, cenaze arabasından indirilirken, annenin çığlıkları mezarlıkta yankılandı; "Yavrum, evladım"... Yüreği yanan anne, kendisini mezarın içine atmaya çalıştı, zorlukla tutuldu. Ve Yasemin kadınların gözyaşları içinde toprağa verildi...
12.06.2006
Yasemin Çetin daha 16 yaşındaydı... Bakire olmadığı gerekçesiyle abisinin acımasız kurşunlarıyla can vermişti.. Cenazesi Cebeci Asri Mezarlığı'nın otoparkında bekledi dün öğlenç İki ağacın arasında, yolun kenarında, gölge bir yerde... Ailenin erkekleri kaçıyorlardı adeta cenazeden. Sonra kadınlar geldi Yasemin'in cenazesine sahip çıkmaya. Ankaralı feminist kadınlar, insan hakları savunucuları... Tabutun üzerine bir demet papatya bıraktılar. Aile onlara da tepki gösterdi. Kadınları cenaze töreninde istemediler. Erkekler otoparkta, arabaların önlerinde, arkasında umursamaz tavırlarla cenaze namazının kılınmasını beklediler. Namaz kılma zamanı geldiğinde, ailenin erkekleri kaçıştılar. Cenaze namazına çevreden esnaf katıldı. Onlar kıldırdılar Yasemin'in cenaze namazını. Kadınlar bekledi. Aile üyeleri ve yakınları gazetecilere, "Töre cinayeti değil. Siz neden buradasınız" diye çıkıştı. Onlara göre, "Abinin bir anlık siniri" yüzünden Yasemin öldürülmüştü. Bir anlık sinir ya da töre cinayeti. Arada bir fark yok. Yasemin artık yaşamıyor.Namazının ardından Yasemin'in cenazesi cenaze arabasına kondu. Aile telaşlıydı. Bir an evvel toprağa vermek istiyorlardı kaçırır gibi. Cenaze arabası hızla hareket etti otoparktan. Cebeci Asri Mezarlığı'nın içine doğru yöneldi. Gazeteciler de arkasından. Ailenin kadınları, mezarlıkta bekliyordu Yasemin'in cenazesini. Tabut, cenaze arabasından indirilirken, annenin çığlıkları mezarlıkta yankılandı; "Yavrum, evladım"... Yüreği yanan anne, kendisini mezarın içine atmaya çalıştı, zorlukla tutuldu. Ve Yasemin kadınların gözyaşları içinde toprağa verildi...