sıla Adlı Kullanıcıdan Alıntı:iki kere mi tekrar olmuş sankiEwett canım yeni farkettimkafanıza iyice girsin dedin herhalde
teşekkürler canım güzeldi
![Smile Smile](https://duygusuz.com/images/smilies/smile.png)
Aşık mıyım neyim:love::love::love:
Canımsın
|
sıla Adlı Kullanıcıdan Alıntı:iki kere mi tekrar olmuş sankiEwett canım yeni farkettim ![]() Aşık mıyım neyim:love::love::love: ![]() kurşun sesi kadar hızlı geçer yaşamak; öyle zordur ki, kurşunu havada, sevgiyi de yürekte tutmak! bazen duygularımız bizden erken yaşlanır ve bizden hayatın geri kalanını alır. hayatın, kendini anlayanları cezalandırmasıdır bu. durup, durup ardına bakan kadınlar vardır. geçmişi düşünmekten şimdiyi yaşayamazlar. herşeyi didikleyip duran, mazisinin gölgesinden, anılarının yükünden bir türlü kurtulamayan, gözleri ufuk yorgunu kadınlar. güçlü, köklü bir biçimde yeni arkadaş edinecek yaşları geride bıraktıysan eğer,hasar görmüş eski arkadaşlıkları onaracak çağı da geride bırakmış oluyorsun. zaman ilerledikçe birçok sey, daha zor olmaya başlar. beklentisi yüksek olan kadınların yalnızlığı daha koyu oluyor. büyük lafların ![]() gölgesinde geçen hayatlar, bir daha iflah olmuyor,geçip gittiğiyle kalıyor. zaman, aşk...... herşey! ayrılıkları ayrıntılar acıtır. kadınları mahveden erkekler değil, ayrıntılardır. erkekler, erkekliklerinin tadını alabildiğine çıkartırken, kadınlar bu konuda da umutsuzdurlar. çünkü kadınlık bekler. ummak ve beklemek kadınlığa verilmiş iki cezadır... ![]() Ne mümkün? Veya “Zehirli Su” Yahut “Senli Ben” Ya da “Benli Sen” Her ne ise, yazının ismi önemli değil zaten! (BİR KÂSE SUYA DÜŞEN BİR DAMLA ZEHİR GİBİ; GAYRI SENİ İÇİMDEN SÖKÜP ATMAK NE MÜMKÜN?..) Nasıl damlarsa zehir bir kâse suya; İçime, öyle damladın... ..... Ve nasıl karışırsa soluğa, nasıl karışırsa kana; İşte öyle karıştın, öyle karıştın bana!.. Ve artık ööyyle karıştın ki; ayırmak ne mümkün... Çözüp almak ne mümkün; boynuna sarmalanmış gönlümün kollarını!.. Ve anlamak ne mümkün; İkimiz “bir” olduktan sonra, hangimiz seeen, hangimiz ben?.. İki şerbet bir kadehe dolunca, “bir tekini” tatmak ne mümkün?.. Dedim ya; Ayırmak ne mümkün gözümü gözünden, elimi elinden... Dedim ya; Bir kâse suya düşen bir damla zehir gibi içime düşmüşsün sen... Gayrı seni bu cândan çekip almak ne mümkün, söküp atmak ne mümkün ve çıkarmak ne mümkün?.. ..... Bir kâse suya düşen bir damla zehir gibi; Gayrı seni içimden söküp atmak ne mümkün?.. alıntı ![]() Yağmurun yeni ıslattığı taze toprağın kokusunu duyduğunda aklına ben gelmek isterim. Ya da gözlerin denizin maviliğine daldığında… Uzakta ufuk çizgisinde sadece dumanı görünen o geminin içinde benim olduğumu düşünmeni isterim. Küçük bir simitcide, demli bir çay yapıp içerken ve birbiri ardına özlem şarkılarını dinlerken yanında ben olmak isterim. sokakta hafif hafif sallanarak yürürken de… Beni hatırlamak istersen, her yeni doğan günle birlikte çıkarım karşına, güneş olur ışığımla aydınlatırım seni. Buram buram bir kahve kokusu olurum. Sokakta oynayan çocukların sesinde işe gitme telaşına düşmüş insanların gözünde, yere düşmüş yaprakların çıtırtısında bulursun beni. İstersen , duyduğun her ses beni hatırlatacaktır sana. Bazen bir kuş olup öterim pencerende. Bazen bir tren gibi tıkırtılarla geçerim önünden. Sözlerini ezbere bildiğin ve söylemekten asla bıkmadığın şarkı olurum. Sen o şarkıyı değil beni söylersin aslında. Beni görmek istersen hep karşında olurum. Gök yüzündeki beyaz bulutların arasındayım, ben. Başını yukarı kaldırman yeterli beni görmek için. Yolda rastladığın herkes benimdir aslında. Dostlara selam verirken o selamı ben alırım. Komşunun hatırını sorarken aslında bana “Nasılsın” demişsindir. Benimle çıkarsın yola her sabah, akşam evine benimle dönersin. Gittiğin her yere gelirim seninle. Sen yorulduğunda yorulurum ben de.sen oturduğunda oturur, kalktığında kalkarım. Eğer istersen bütün gece başucunda saçını okşarım sen uyurken. Yüzünde gülümsemeyle uykuya dalışını izlerim. Bana dokunmak istersen bir çiçeğin yapraklarında olurum ben. Yeşilin, kırmızının, sarının mavinin en canlısındayım. Elini uzattığın her yerdeyim. Dokunmak istersen bana kendine dokun. Çünkü ben her zaman sendeyim. Dudaklarındaki ateşim, tenindeki sıcaklık. Vücudunu ürperten rüzgârım ben. Hep sendeyim ben. Oradayım, beni görmek istediğin yerde. YÜREÄžİNDE… ![]() Seni tanimak seninle nefes alabilmek Senin gözlerinde tükenebilmek Kaybolup beyninde yeniden varolabilmek Harika ötesi olurdu seninle sabaha GÜNAYDIN diyebilmek ![]() Seninle mutlulugu yakalamak dünyada Sonsuzluga yol alabilmek yaninda kollarinda Hüzün olmasaydi keske gözlerimizde ayriliksa hic Mükemmel ötesi olurdu seninle sabaha GÜNAYDIN diyebilmek ![]() Yürüyebilseydik seninle yarinlarda elele gözlerimizde isiltilar Kahkahalarimiz cinlatsaydi yerli yersiz gecelerimizi seninle Hüzünlerimizi ayriliklari rafa kaldirabilseydik beraberce ne olurdu Ömre bedel olurdu seninle sabaha GÜNAYDIN diyebilmek ![]() Ah be yüregimdeki ne olurdu birde saclarimi oksasaydin dizlerinde uyurken Hic tasalarimiz olmasaydi kaygisizca yarinlara bakabilseydik seninle Koca ömür degil sevda bakislim yarinlarimizi mutlulukla paylassaydik seninle Inan Son nefesimde ömre bedel olurdu seninle sabaha GÜNAYDIN diyebilmek ![]() Seni özlemek geldi içimden Çocukluğumu özler gibi Babamın eve gelişini gözler gibi Sobanın üzerinde kızarmış ekmek Çaydanlıkta tıkırdayan çay İçmek geldi seni içimden Oh çekerek yudum yudum Ağlamak geldi içimden Hüngür hıçkırık çocukça Hiç neden olmasa bile Türlü kaprisler yaparak sana... Karanlıktan korktum da yine Yatağında uyumak istedim Sokulup kedi gibi koynuna Sıcaklığını duymak istedim Haydi evcilik oyna benimle Çamurdan köfteler yap bana <******> Bu yaramaz bebeğine Ninniler söyle dizinde Haydi çocuk gibi davran bana Hiç olmadığım kadar çocukça Çocukluğuma ver bütün bunları Farzet ki - Çocukça aşık olmak geldi içimden... ![]() Hiç bir zaman gözlerinin içine bakmaya cesaretim olmadı benim… Bu şehre gece çöktüğünde sana gider bir yanım... Sössüz sözler çığıldar yüreğimden yüreğine.Bir şeyler akıp gider en kuytulara...Bilinmezliklere...Semaya yükselen ellerim bi kuşun kanadına takılır…Alır götürür senin avuçlarına bırakır avuçlarımı...Rüzgarda benden yanadır.Senin kokunu taşır odama.Her yer sen kokar..Sensizlik kokar. Bu şehirde gündüz olunca seni gölgelerde arar bu yürek.Sonra gece oluncayıldızlara sorar seni. Ki ne zaman yıldızlara baksamgözlerin kayar yüreğime. Kaymayan yıldızlarsa seni anlatırlarken daha da bi ihtişamla parlarlar…Diğer bi dileğe yolculuk için bir yıldız gözükür gözüme. -Yine mi ona dileğin dercesine gülümser-Ve sonra bi umutla kayar sonsuz boşluğa… Sen giderken ardındansonsuzluğa kaymaya hiç cesaretim olmadı benim.Tüm duygularımı alıp götürdün gidişinle.Sadece ardından bakakalma yetimi bırakıp gittin…Birazda damlamaya hazır gözyaşı …Yaşamaya değer olmayan yaşantıların arasında yaşayabilme yetimle bırakıp gittin beni.Hani insan önce anlamsızlaşır sonrada bu anlamsızlığı içinde hayatı anlamlandırmaya çalışır ya; işte bu anlamsızlığın kuytusundayım bu gidişinde... Ya sen tüm bunlar olurken n’parsın.Pencerendeki sardunyalarını mı sularsın ilk bahar duygunla.Yoksa kulağının arkasına aldığın bir papatyaya teninin kokusunu mu kıskandırırsın...Söyle n’parsın benden sonra bensiz...Belki başka kollardasın.Belki de sen de yıldızları izlersin benim gibi.Ama ben yıldızlara bakarken sadece seni düşünürüm herkeslerden sıyırıpsense benden başka herkesi düşünüyorsundur beni sıyırıp.Bizimkisi Platonik bi aşktı...Ya da sadece benimkisi.. Yine de hiçbir zaman ellerini tutmaya cesaretim olmadı benim...Ah dilsiz dillerim.Hep sustu yanında..Ne vardı o büyülü kelimeyi fısıldasaydı kulağına.Ne vardı bi akşam vakti omzundan tutup çevirip gözlerine akıtsaydı seviyorumlu cümlelerimi...Ah diyorum ah...Ama sen hep pencerendeydin sana bakmak istediğim anlarda…Ahu Gözlerin hep başkasını gözlerdi seni en çok canım çektiği vakitlerde…Yine de niye ona bakıyorsun diye yargılayabilme cesaretim olmadı hiç.Dedim ya sebebsiz bir sevgiydi benimkisi..Birazda platonik… Geceleri yanımda olmanı hayal ettim hep.Boş bir hayal de olsadüşündüm işte… Yanımda uyumanı düşledim hep.Düşlerime düşürdüm bu anı soğuk gecelerde.Hep yanımdaydın.Ama yine de yanımdayken sen hemen uyumagözlerin gözlerime bakmaktan yorulduğunda kapansın.Sonra gözlerini öpeyim açılsın.Sonra tekrar kapansın.Rüyana al götür beni orda da ben olayım.. Ama uzaktasın işte.. Yine de ardından bir çok –iyikiler- bırakıp gitmişsin..Hani iyi ki diyorum; bu denli kendini sevdirmissin.Beni kör etmissin sevginle. Hem de yanındayken sana karşı oluşan duygularımıkalbimden geçenleri söyleyemeyecek kadar kör.Platonik bi sevdaydı benimkisi...Söylemlerin söylenemeyen kısmında yaşatıyordum aşkımızı.Ya da sadece aşkımı...Ama yine de iyi ki diyorum ardından bakarken... İyi ki …İyi ki sevmişim seni... Biraz masum biraz utangaç
Bana bakan iki masum göz Soğuk bir aralık akşamı içimi ısıtan Şimdi bana dost,bana arkadaş. İçimdeki hüznü görmüş gibi Gördü herkesten sakladığım yüreğimi Ömrümün yarısında tanıdım seni Geçmek bilmeyen zaman durmaz oldu Sevmediğim şehir ,sokaklar vazgeçilmezim artık Senli anılarım durur her köşe başında Bırakmaz beni Kimsem yok bu şehirde Sen de yoksun artık Oysa hem annem hem babam Hem de arkadaşım olmuştun sen Gözyaşlarımı sildin Ağlamayı unutturup gülmeyi Hayatta başka renkler olduğunu da öğrettin sen Gidişinle bildiklerimi de unuttum Soldu birer birer öğrettiğin renkler Oyun değil yalan değil Seni sevdim ben Dünya büyük insanlar yalan Sözler yalan yaşananlar da yalan mı? Elde kalan bir avuç kül,biraz duman Yanan bir kalpten kalan Topladım anılarımdan kalan kırık parçaları Savurdum uzaklara Yeni bir yangına yer açmışım bilmeden kalbimde Oysa söz vermiştim bir daha sevmeyeceğim diye Unuttuğum sevda sözlerini Sen hatırlattın bana Güven,sadakat,aşk yalan derdim En büyük yalan sevmekmiş derdim Oysa cesaretim korkumdandı Vazgeçmelerim,arkamı dönüp gidişlerim hep bundandı Bana göre sevmek demek kaybetmekti Oysa şimdi bildiğim hiçbir söz yetmez,anlatmaz Sana olan aşkımı En büyük kavgalardan sonra bile Vazgeçemedim bizden Ne geçmişi bilirim ne yarınımı Yalnızlık haritamdaki son nokta Varmadan oraya döndür beni o yollardan Sen sadece sevgilim değil Arkadaşım,dostum tek sırdaşım ol Üzüldüğümde başımı yasladığım Tek güvenilir omuz ol En büyük fırtınalardan sonra Sığındığım tek liman ol Sen,sen… Ömrüm,canım En uzak yollardan dönüş sebebim ol Sen hayatım,aşkım Canım,canımın yarısı ol Uzak tut bizden Kimse dokunmasın bize Kimseler girmesin aramıza Bir sen ol bir de ben Kimse olmasın bizden başka Bir gün olamasam da yanında sen hep gül mutlu ol Üzmesin seni kimseler Ağlatmasın o güzel gözlerini Her başın sıkıştığında beni,bizi hatırla Dünyaya kafa tutan yüreğin Öyle güzel öyle masum kalsın Bizi unutmasın Aşkımızdan alsın gücünü Gözlerim yaşama sebebin olsun Sen aşkım ,sevdiğim tek erkek Hiç ummadığım bir anda seni bulmuşum Anladım ki ben seni gördüğüm gün doğmuşum… ![]() yalniz kaldin mi hic; Hani insanin icine inceden bir sizi gelir ya... O iste benim kalbimde Bazen oyle bir titriyor ki engel olamiyorum... O kadar soyluyorum senin bir sevgilin var seni de seviyor diye! Ama sanki o beni duymuyor... Kulaklarini kapatiyor beni duymak istemiyor... Ve sanki bana... O seni sevmiyor diyecekte! Buna onun da dayanamayacagini bildigi icin soyleyemiyor ![]() Huzunlerimi yapistirip gozbebeklerine Yureginden opebilir miyim Okudugun her satirimda Attigin her umutvari adimda Duydugun her huzunvari seste. Gormedigini bildigim her guzelligini Acisini dayanilmaz agirligini hayatin Cikardiginda karsina Gulumsedigini dusleyebilir miyim herseye ragmen Denize dokunurken Sercelere goz kirparken Dogan gune olmusa olacaga gulumserken Dusunebilir miyim seni ![]() Gormeden hic tanimadan Saclarindaki aklara Yarim kalan tebessumler asiverdigin yuzune Yitirmekten korktugun huzunlerine Mutluluklarina dair Siirler yazabilir Okudugun her misrada Seni yureginden opebilir miyim ![]() Gamzelerinden tasiveren mutluluklarina Bir sarkida vurulan umutlarimi karistirabilir Tekbasinaliginin farkindaliklarindan Karanligi yirtarcasina yalnizligindan Seni kacirabilir miyim ![]() Sevdaya sevdalanisimi Kacislarimi Merhabalarimi Umutlarimi Arayislarimi anlatabilir miyim ? Yabancim degilsin sevgilim diyerek Gonlumun gurbeti sevgililerimi dinletebilir miyim ? ![]() Hayir dersen eger gule gule umut melegim sevgilim diyebilir :eni yureginden son kez opebilir miyim? ![]() |
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
Konu ile Alakalı Benzer Konular | |||||
Konular | Yazar | Yorumlar | Okunma | Son Yorum | |
Candasin, Canimdan Ote Canimsin | Hasretiim | 2 | 516 |
11-09-2010, Saat: 01:44 AM Son Yorum: Hasretiim |
|
Canimsin Benim .. | €BeRimSin | 13 | 2,022 |
08-07-2008, Saat: 11:50 PM Son Yorum: €BeRimSin |
|
canımsın cansın dualarımdasın | TutkuM | 25 | 1,778 |
09-27-2007, Saat: 04:49 PM Son Yorum: Firari Fırtına |