Yoksun
Gülüşlerimde bu gece
Yalnızlık deler icimdeki düşleri.
Hasretine gebe gönlüme
Baharımsı gülüşlerini giydir.
Ne olur dokun gözlerime.
Yoksa kayacak aynalarımdaki
Sevdana gülümseyen yıldızlarım.
Gözlerinle yıka karanlığa boyanmış ellerimi.
Yorgun Bir Kalbin Sızlamaları / Mı Bunlar?..
|
03-26-2009, Saat: 08:05 PM <
Yoksun Gülüşlerimde bu gece Yalnızlık deler icimdeki düşleri. Hasretine gebe gönlüme Baharımsı gülüşlerini giydir. Ne olur dokun gözlerime. Yoksa kayacak aynalarımdaki Sevdana gülümseyen yıldızlarım. Gözlerinle yıka karanlığa boyanmış ellerimi.
03-26-2009, Saat: 08:06 PM <
Şafak yürüyüşlerim var aynalara
Bir elimde gönül mahzenimde yıllanan bakışların Diğerinde sana sakladığım papatyada Aslı kokun Boşa çıkan yorgunluk Ve Mor menekşe terkisindeki hüznüm Her seher beyaz bir gül düşüyor Sevginin kaybolan enkaz kalıntılarına Unutuluyor temiz sayfalardaki hükümler Yağıyor azap kamçıları Şehirlerim ürküyor Güneşi sararken geceye zaman Gözlerinin doruğunda konaklıyorum Podyumlara sığmayan güzellik Dram dolu koğuş fotoğraflarına namzet Kırmızı ışıkta cam silen çocuk soruyor Hayat dediğimiz nedir ki Kırık bir gülüş silik bir hasret Arşivler dolusu umursamazlık Çeyrek saatlere has pişmanlıklar Yosma küpesindeki sarhoş narası Çitos hediyesi pokemon El cevap Hayat dediğimiz nedir ki Sayılı Üç nefes İki tebessüm Bir vuslat Haber verilen ateşim Mevsimler artığı hıçkırıklarım İçli bir şarkıya emanet.
Nevruzlar sunuyorum
Yağmurların gölgesindeki mah yüzüne Hasretinden baharlar filizleniyor Sürgün veriyor bamteli Vakit mısır püskülü yangınlarda Diyet alıyor kardelen Üstündeki kırağıyı buseledi diye dudaklarımı Ardından yük katarı tebessümler Ten kokuyor düşler utanıyorum Mangaldaki kor üşüyor Saçak altı kaçamağı göz yaşlarım da Bir kötü haber muştusu Ve “son kalende düştü” hüznü Ulaşan kara haber Dünyası süslü kılınanlar pusuda galip Güvercinler görev tekmilinde vukuatlı Kara kurdalelere bayram Mektuplar tutsak Gözyaşları kan gülü Ve Bahçeler kara çelenklerde vuslatta Namahrem ellerde şimdi sevdaya yakılan türküler Ayrı ayrı çarmıhta mısralar Yakutları camlara değişmemenin imtihanı Son kalan burç mavi Hadi ordan Tek renkli gökkuşağımı olurmuş Diyememenin riyakarlığı Yusuf düşüncesinden uzak zindanlar Şimdi beyinlerde tutsak Ve şakaklara yakıştırılan bir namlu işgali/m Dünya ve ölüm korkusuna karşılık En kolay direniş beyaz mendil teslimiyeti Balo aşklarını parselleyerek sunan Yosma zarafeti maskeler yok satıyor Heyhat Hala on sekizlik kızların pencere dalgınlıkları Sen hala hangi gül endamın fiyakasındasın gelmedimi zamanı Artık ne türkülerde mızrabın var Ne de yeşil avuçlarında çengi raksların.
Çattık tüfekleri
Gönlümüzde terhis olmayan sevdalar uğruna Ve çıplak utanmışlığımızın pembelerinde yitirdik Bu aşkın yüzünü.
03-26-2009, Saat: 08:07 PM <
Bu kaçıncı gece hasretinle yandığım Kaçıncı gece yıldızları yıkadığım gözyaşlarımla? Mesafeler yırtıldı hıçkırıklarımla Bosnalı kadınlar duydu feryadımı. Sen sen duymadın mı can? Ne vardı bu kadar uzak yerlerde açacak? Benden uzak o iklimlerin Benden uzak o şehrin Kahrolası o kalabalıkların Benim kadar ihtiyacı mı vardı sana Benim kadar hasret çekti mi Kahrolası o şehrin semaları Benim kadar yandı mı? Ne vardı can? Ne vardı uzak iklimlerde açacak? Ne vardı kendimizi bu kadar kahredecek? Kara trenler umut olmamalıydı Uzayan yollarda kalmamalıydı bakışlar. Dünya bir tek nokta olmalıydı can... Bir tek noktada doğmalıydık. Dönüp dönüp sana varmalıydı yollar Ben hep hasret türküleri söylememeliydim Sen hep hasret şiirleri okumamalı. Hasret diye bir söz olmamalıydı lügâtlarda Geceler boyu hergün göz yaşlarımla ıslanmamalıydı yıldızlar.
Gönlüm bu sevdaya dar gelir oldu Boğuyor karanlıklar can... Mesafeler kurşun oldu amansız Feryadıma şahit oldu yıldızlar Can... Can... Hasretin ağır bir yük omuzlarımda. Ben çekmekten usandım Sen usanmadın mı? Bildim bitmeyecek bu hasret! Uzak iklimlerde açmış iki çiçeğiz. Hangimiz gelsek diğerinin yanına Kuruyup kaybolacağız. Ben kıraç topraklara döndüm can Ben kurumuş dereler gibiyim. Issız mağaralarda kaldı umudum. Belli bu sevda kahredecek bizi Unut be can... Unut bu sonu gelmez sevdamızı... Bırak yeni güneşler doğsun semalarında Bulutlar gizlemesin yıldızlarını Yeniden başlasın herşey Yeniden doğ bensiz şafaklarda. Unut can Unut senin için yazdığım sevda şiirlerini. De ki; bir rüya idi bitti. De ki; bir hayaldi Solgun aynalarda yansıyan. De ki; bir romandı Sonu koskoca bir hiçle biten. Unut beni can Unut vakit varken... Bırak hasretin bana kalsın. Varsın cehenneminde kavrulsun gönlüm. Ben yine her gece saçlarını koklayayım uzak yıldızlarda. Gözlerimde takılı kalsın hayalin. Sen unut can sen unut! Kahredersem Milyon kere kahrolayım !
Sensizliğe
Açılan Sevda bahçelerinde Ağıtlar yakılıyor şimdi. Gönüllerde hüzün Şarkılar mahzun Güllerde Yas matemi Kendimizi yakacak Meşale kolleksiyonumuz zengin. Biçare Hasretin koynunda Vuslat düşleri Yanında Bir soluk Hayat avareliği bendeki. Sen uyanmadan Zülfünün kenarında eğilip Yanağındaki gamzeye Sığınan gözlerim.
03-26-2009, Saat: 08:08 PM <
Yalın duygularla sevgini yaşamak
Ve senin sesinle süslemekti yarınları hayalim. Olmadı olmuyor... Nazar engeli heveslere takılıyor gönlüm. Talihsizlik kokuyor hep içler acısı anlatamadıklarım... Sancılı yarınsız şehirlerdeki suskunluğum Ve tükenilmişliğim kalıyor saklı dakikalarda. Cemreler düşüyor iklimlerime örtüyor seslerimi. Hasretlerim ıslak gözlü duygusallığım On ikiye isabet etmeyen kurşundaki suç oluyor. Yakalanıyor boş kovanlar...Yitiyor gençliğim hedef tahtalarında. Konaklıyor ellerime acizliğin hüznü... Adres yetersiz geri geliyor yeşile yolladığım içimdeki düşler. Sedyedeki nefes yetmiyor. Kalıyorum çaresiz. Ömür haftalara bölünüyor hatta günlere.. Cuma pazarlarında satılan günlük aşkların eteklerinde dökülüyor namus aşısı. Sarıyor karanlık bastığında gecenin korkusu şehri... Vefasızlığın; Müşteri karşısında ziyafet gibi duran kadınsı güzellikle rağbet görüyor Sönük yıldızlara has bir hürmetle. Yüreğimdeki sevda; Terazi keselerindeki terkedilmişliği ve mahmur bakışlarındaki asaletle kan kaybediyor...Yıldırım ile yakalanıyor vebal. Sevincimi paylaştığım menekşe hakaret eden bir güzellik tavrında kokmuyor. Islak karanlıkta temiz kalan bir şehvet gururun tatlı günahıyla vuslatta. Soluklarda uykuya direnen gözkapağı acziyeti... Gülüyorsam kirpiklerimde ilkbahar ağlıyorsam bir sıfır öndeyim. Bir dilenci yalvarışı çiseliyor gül bedenlere. Gönüller bedbaht ve suçsuz infazda.. Kolalı gömlek ve biryantinli saçlarla karşılanıyor şiirdeki hıçkırıklar. Ardından ocak söndüren tebessümler. Katar vagonları sahipsizliğim yirmi beş yanında dinmeyen göz yaşlarım bedava. Yatı misafirliğine giden heyecanla tenler satılıyor pencere pervazlarında. Orijinalinden ucuz ikinci el fiyatına. Çocuksu memleketlerim yasta. Günlerim küskün bir tutam yasemen.. ve gecelerimin üstündeki dolunayım silik. Yorgan kenarı kaçamaklar tatsız. Seni yaşamaya adanmış yüzüme gözüme bulaştırdığım bu hayat yalpa yapıyor akit bozuyor. Eriyor sevgiler gül bahçeleri mahzun. Ellerim tutsak ve sesim yaralı. Çıkmazlardayım. Furkan gözlerinden başka hiçbir yolum yok
Gel seninle sahile inelim
Mavi denizin dalgalarına Şarkılar söyleyip Soluğunda sözleşelim Ben ki sorgulanan aşk celselerinin gri pencerelerinde yitirdim seni Varsın Sesleri buruşuk hayat Özlem kapılarının aralığında kalsın Burada deniz yok mu Bırak mantıklı olmayı Biz seninle düşsel bir sevdada değil miyiz bırakıp ağır günü arkamıza Uzanıyoruz karanlığa değen yıldıza Oturmuşuz sahile Elimizde bir tutam pembe Gül yaprağında sevgimiz Sunuluyor billur kadehler katkısı zencefil Ihlamur buharında demleniyoruz Balıklar mutlu
Hasret bekleyen yürek bilmek seni
yokluğunu yıkım.. Ve bir avuç sabır… Gözleri korkmuş güzellikte ilkyaz akşamlarına asmak seni süslemek duvakla… Sular boyu ölçmek seni derinliklere salmak… Nevruz yaprağında öpmek seni elin ayasına değen mahremiyetle kalıp garipliğini soluyarak… Gitmek seni sırtından vurulmadan Allah kitap aşkına... Çıkmak sana sıcak yaraların ağladığı üzgün yollarda karşına… |
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
Konu ile Alakalı Benzer Konular | |||||
Konular | Yazar | Yorumlar | Okunma | Son Yorum | |
Biliyormusun; Hayal Ettiklerim Bunlar Değildi... | DarkLady | 3 | 485 |
04-13-2022, Saat: 03:42 AM Son Yorum: wildfang |
|
son s?zlerin bunlar m? olcakt??? | crazy_carsma | 6 | 638 |
04-10-2022, Saat: 09:26 PM Son Yorum: wildfang |
|
son s?zlerin bunlar m? olcakt??? | crazy_carsma | 2 | 490 |
04-10-2022, Saat: 09:09 PM Son Yorum: wildfang |