:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bu konuya ait Son msj benm oLacak!
SECO_UA22
o biçim olm Big Grin normal insanım korkma Big Grin ne kadar insanlarla pek anlaşamasamda öle Big Grin
Ara
KoLera
ßu cocuk ßüyümü$ Big GrinBig Grin
Ara
SECO_UA22
kim o çocuk koloooooooooo Big Grin
Ara
iLLeth.!
iiki anlasamıon nereye girsem biriyle muhabbet edion bir de anlassan heryerde seco yazısı goruruz herhaldeBig GrinBig Grin:
Ara
SECO_UA22
yaw şaka dedik orda bir kinaye var Big Grin kinaye neydi lan kullandık ama Big Grin edebi bi terimdi galiba Big Grin
Ara
KoLera
aRtik cocuk yoq aßé waR seCo Cool Big Grin
Ara
SECO_UA22
tmm ozaman Big Grin anlamadım ama iyi bişi dedin heralde Big Grin çok anlayışsızımdır Big Grin
Ara
iLLeth.!
kinaye ve çesitleri

Bir sözü aynı zamanda hem gerçek hem de mecazi anlamıyla kullanma sanatıdır. Sözün açık söylenmesinin hoş olmadığı durumlarda alay, şaka, sitem amacıyla kullanılır. Bu kullanışta sözün geçek anlamından bir sonuç çıksa da geçerli olan mecazi anlamıdır. Örneğin Şeyhülislam Yahya’nın, "Dilber gelince bezme yüzü güldü aşıkın" dizesinde bir kişinin gerçek yüzünün gülmesini anlamaya bir engel yok. Ama asıl anlatılmak istenen aşığın çok sevinmiş olmasıdır (mecazi anlam).
Türkçe deyimlerin çoğu mecazi anlamlarıyla kullanıldığı için kinayedir. Kinayede sözün başka bir anlama gelmesi olasılığı yoksa bu türe "kinaye-i karibe" denir. Eğer sözün anlamı gizleniyorsa kinaye "kinaye-i baide" olarak adlandırılır. Nitelenen tek özelliği belirten kinayeye "kinaye-i müfrede" (tek kinaye), birkaç özelliği birden belirten kinayeye de "kinaye-i mürekkebe" (birleşik kinaye) adı verilir.

oğren oğren:yikildim::yikildim::yikildim::yikildim:
Ara
SECO_UA22
olm yuhhhh ordaki yazdığımda da kinaye vardı Big Grin sağol okul aklıma geldi :S Big Grin eyw.
Ara
KoLera
ßen KacioRum kendinize cici bakin Paé!!! Big Grin
Ara

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  son harfi ilk harf olacak.... Rüya Güzeli 285 9,575 04-09-2022, Saat: 03:21 PM
Son Yorum: wildfang
  Son Mesaj Kimin Olacak Xesar 10 1,205 03-19-2021, Saat: 03:46 PM
Son Yorum: badelie
  size bi sorum olacak??? deli-kı@z 19 1,902 04-03-2009, Saat: 10:17 AM
Son Yorum: My_LiFe
  Tam Süper Olacak :D PesmisT GirL 26 1,874 03-14-2009, Saat: 08:59 PM
Son Yorum: deli-kı@z
  bu konuya son mesajı kim atıcak dewam edelim.. rocker_nergiz 281 6,477 10-22-2007, Saat: 07:06 PM
Son Yorum: mhanyaxx

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 107 Ziyaretçi
  Tarih: 12-04-2024, 10:15 PM