o biçim olm normal insanım korkma ne kadar insanlarla pek anlaşamasamda öle
Bu konuya ait Son msj benm oLacak!
|
iiki anlasamıon nereye girsem biriyle muhabbet edion bir de anlassan heryerde seco yazısı goruruz herhalde:
yaw şaka dedik orda bir kinaye var kinaye neydi lan kullandık ama edebi bi terimdi galiba
tmm ozaman anlamadım ama iyi bişi dedin heralde çok anlayışsızımdır
kinaye ve çesitleri
Bir sözü aynı zamanda hem gerçek hem de mecazi anlamıyla kullanma sanatıdır. Sözün açık söylenmesinin hoş olmadığı durumlarda alay, şaka, sitem amacıyla kullanılır. Bu kullanışta sözün geçek anlamından bir sonuç çıksa da geçerli olan mecazi anlamıdır. Örneğin Şeyhülislam Yahya’nın, "Dilber gelince bezme yüzü güldü aşıkın" dizesinde bir kişinin gerçek yüzünün gülmesini anlamaya bir engel yok. Ama asıl anlatılmak istenen aşığın çok sevinmiş olmasıdır (mecazi anlam). Türkçe deyimlerin çoğu mecazi anlamlarıyla kullanıldığı için kinayedir. Kinayede sözün başka bir anlama gelmesi olasılığı yoksa bu türe "kinaye-i karibe" denir. Eğer sözün anlamı gizleniyorsa kinaye "kinaye-i baide" olarak adlandırılır. Nitelenen tek özelliği belirten kinayeye "kinaye-i müfrede" (tek kinaye), birkaç özelliği birden belirten kinayeye de "kinaye-i mürekkebe" (birleşik kinaye) adı verilir. oğren oğren:yikildim::yikildim::yikildim::yikildim:
olm yuhhhh ordaki yazdığımda da kinaye vardı sağol okul aklıma geldi :S eyw.
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
Konu ile Alakalı Benzer Konular | |||||
Konular | Yazar | Yorumlar | Okunma | Son Yorum | |
son harfi ilk harf olacak.... | Rüya Güzeli | 285 | 9,575 |
04-09-2022, Saat: 03:21 PM Son Yorum: wildfang |
|
Son Mesaj Kimin Olacak | Xesar | 10 | 1,205 |
03-19-2021, Saat: 03:46 PM Son Yorum: badelie |
|
size bi sorum olacak??? | deli-kı@z | 19 | 1,902 |