Elini tutsam, d?nyan?n ?b?r ucuna benimle birlikte gelir misin? bekle desem, d?nyan?n bir ucunda beni bekler misin?
Denizimde f?rt?nalar ??kt???nda liman?m olur musun? karanl?k bast?rd???nda deniz fenerim, hava a??nca y?ld?zlar?m olur musun; bulutlar g??? kaplad???nda pusulam?
Mihengim, turnusol ka??d?m olur musun? y?re?imin suyu buland?k?a onu durultacak iksirim?
Kap?lar kapand???nda kap?m, yollar a??nd??? vakit yolum, saklanmak istesem duvar?m olur musun? ?zg?rl???m ve mapusanem?
???rsem evim olur musun? yorgan?m, ana kuca??m? ??l?mde vaha olur musun? vahamda hurma a?ac?m?
Da??n tav?an?, ??l?n ceylan?, gecenin hayalleri ba?r?na bast??? gibi beni ba?r?na basar m?s?n? ?ak ?ak yar?lsa bile g?kten umudunu kesmeyen k?ra? tarlalar gibi umut ba?lar m?s?n bana? gitmek istersem kanatlar?m olur musun? kalmak istersem aya??mda prangam?
Hurilerim olur musun? kudret helvam ve b?ld?rc?n?m? so?anda sar?msakta g?z?m yok, tih ??l? s?rg?n?nde g?z?m yok. ate? almaya gidersem, k?rk vakit sonra d?nsem bile ayn? yerde beni bekliyor olur musun?
Kavmim beni terk ederse ve ben kavmimden ka?arsam, bir kez arkana bakmadan arkamdan gelir misin?
Ot bitmeyen bir vadide yaln?zca Allah (c.c)’a emanet edip gidersem, sen de beni k?namaks?z?n O’na g?venir ve sa’y eder misin?
?midimi kaybetti?im anda ?midim, ne?’emi kaybetti?im zamanlarda co?kum, kalbim i?gale u?rarsa halask?r?m ve rehberim olur musun?
Arkada??m, yolda??m, s?rda??m, en?sim, huz?rum, s?r?rum, n?rum, z?netim, n?metim, cennetim olur musun?