..............
*Sanadır Yar*
|
03-28-2007, Saat: 04:46 PM <
Gitme,
bir güvercin sıcakLigi gibi kaL yüregimde. Ben ki sevdamı dagLi bir cicek gibi gögsümüm üstünde tasıdım hep, namusumun akında. Ne zaman gözlerine baksam beyaz beyaz güvercinLer kanat çırpar maviLere; GüLLer acar ne zaman eLLerimi uzatsam sacLarına, serin serin eser yeLLer. Bu sevdayı aLıp gitme benden, aLıp gitme buralardan, gözleri türkülü kuşum . İcimdeki baharı öldürüp gitme. Kimsiz, kimsesiz kaLır türküLerim. Körpe bir daL gibi koparma sevincLerimi yüregimden. Gitme, figan düser denizLere sular cekiLir yagmur yagmaz vahaLardan kirpikLerime bir rüzgar hıckırır tenhada, bir daL kırıLır boynunu büker sabah kervanLarı keLebekLer öLür Gitme, bir yıLdız küser gögüne, icini ceker bir cocuk sasirir yönünü rüzgarLar bütün pınarLarın suyu cekiLir soLar nazLı cicekLeri kalbimin, üzüLürüm Gitme, öksüz kaLır icimdeki imge dagLarı sacLarını öpen seher yeLi, coban yıLdızı bir daha turnaLar gecmez, büLbüLLer ötmez cicekLer acmaz bahcemde ah be gülüm Gitme, icimdeki bütün vagonlar devriLir bir kar yagar istasyonLara, üsürüm Gitme, bütün ormanLar atese veriLir kusLarda gider bu kent den, öLürüm Gitme kaL !!! menevseler acsın dagLarda sevince dönüssün gökyüzü iki cigLık arasında bırakma beni ah güLüm yokLuguna aLisamam yoklugun öLüm ...
03-28-2007, Saat: 04:47 PM <
Aşkın ağır gelen zaman aralığını, bana en mutluluk veren aralığı kadar sevdim...
Seninle Olmak Sevgiliye… Aşktan yana dilin ucuna kadar gelen ama bir türlü söylenemeyen daha doğrusu artık unutulan tümceleri, suflörsüz, bir çırpıda hatırlamak ve geçmişi tamamen unutmak için senin gibi bir erkeği tanımak lazımmış. Seninle olmak; yüreğimdeki Saray menekşelerinin yeniden cana gelmesi demek. Seninle olmak; taze gelinin kına kokusunu burnunun dibinde duymak demek. Seninle olmak; yanında olmak, var olmak yada senin için olmak, aşk demek. Güzel sevgiliiiim, diyerek sarılan kollarında kavradım ‘güven’ kelimesinin sözlük anlamını.Yalansız ışıl ışıl yüreğime akan bakışlarını sevdim senin.Şimdi kendi hakanlığımda, bir Hakanın- benim Hakanımın- ömürlük hakimiyeti, geçen yirmi sekiz yılımın karanlık gecelerini bile aydınlatıyor.İşte sen: İşte ayaklarımı yerden kesen ADAM, işte sen! Bir erkeği sevmek büyük bir isyan, bir başkaldırı diyen işte ben, senin için ne ayaklanmalarda başı çekebilirim bir bilsen… Düşündüm de… Bu şehir seninle güzel… Tunalı Hilmi Caddesinde el ele- yüksek topuklu terliklerimin işkencesine, soğuğun bıraktığı ürpertiye rağmen- yürümek; yağmur altında, saçlarımın fönünün bozulmasını umursamayarak sana sarılıp şımarmak; gecenin bir yarısı boşalan sigara paketime bakıp çaresizce evde delicesine sigara ararken telefonun diğer ucundaki sesine, ‘Sen de içmeeeeeeee’ diyerek mızmızlanmak; farklı arabalarda evlerimize dönecekken son anda senin arabana koşup binmek; gözlerimin içine bakıp her ‘Seni seviyorum’ deyişinde içimde harelenen ışık halkalarından, ismimdeki tüm nurları geçirmek istemek seninle güzel.Yaşamak, yaşlanmak seninle güzel. Biliyor musun yıllardır evli olmak, evlenmek, aynı evi paylaşmak, ömür boyu yan yana durmak zor gelirdi bana, şimdi önümüzdeki bir yılın geçmesini beklemek zor geliyor.Sen, yıllar sonra kanepede uzanırken, televizyon karşısında uyuyakaldığında üzerine battaniye örtüp ertesi gün ki program için temrin yapıp sesimi açmaya çalışmak yerine yanına uzanıp sıkıca sana sarılmak, sabah kahvaltını yapmadan evden çıkmana izin vermemek, sesime zeval gelecek endişesinden çok beraber daha fazla yaşamak adına sigarayı azaltmak, çocuklarımıza aşkın ne olduğunu yaşarken öğretmek; seninle olacağı için güzel. Kalbimdeki buzullaşmanın seni tanıdıktan sonra kaynayan buhar sıcaklığına dönüşmesine, avuç içlerimin terlemesine, yüzümün kızarmasına, sana gelirken heyecanlanıyor olmama ne denir ki? AŞK DENİR. Gel gör ki yetmedi kalemim seni anlatmaya sevgiliiiim SENİ ÇOK SEVİYORUM.
03-28-2007, Saat: 04:48 PM <
Nedeni var mıdır seni beni anlatmanın, süslü birkaç cümle midir bizi anlatan sessiz kalınmalı mıdır zaman zaman
ya da o hep anlatan gözlere bakarak özlemek midir seni anlatan ruhunu yansıtan bazen damla damla bir mum şu hayattan bazen anlamını yitirmeyen gölgeler gece duvarına yapışan oturdun düşünüyorsun yine belki,çevrende sahte yıllar,omzunda boş bir çuval çalarken kırık telli bir sazın sonbaharı aydınlatan ve inadına eskimeyen bir türkü çığırıyorum o zaman sana ve sen hep sonbahardın bense nisanda acı bir yağmur kulaklarımda pasın rüyalarımda unuttuğumuz yaşamlar ve sen diyorum ve sen ille de sen yine de sen beni unuttuğunu sanma o gece seni görmüştüm inadına ve yağmur akan gözlerimde seni çizdim bir sepya alıntısıyla inadına sevmek diyebilirsin sen ama meğer tek günlük kelebeklermişiz inadına renklenmeden solmaya..
03-28-2007, Saat: 04:50 PM <
Yağmur da var
Çok sevdiğim rüzgar da Bugün Pazar Daha uyanmadı komşular Damların üzerinde kuşlar Daha rahatlar Radyolarda eski şarkılar çalıyorlar bu saatlerde Gönül penceresinden ansızın bakıp geçenlere doğru Yağmur da var Çok sevdiğim rüzgar da Daha uyanmadı komşular Bugün Pazar Ve ben seni çok özledim Dışan çıkmak istiyor canım Tek başına haytalık etmek Islanmak Pazar sabahında yağmurda Boş caddelerde dolaşmak Vitrinlerine bakmak mağazaların Sinemaların afişlerine Sokakların isimlerine Telefon kulübelerinde uyuyan çocuklara Bir merhaba demek sessizce Sahilde martılara simit atmak Otobüslerin ilk seferlerine binmek Gitmek istiyor canım Hayatın gittiği yere Islık çalıp şarkılar uydurmak kendi kendine Fırından taze ekmek alıp Buğusunu çekmek içine Ve ben seni çok özledim Tam böyle bir şey Çiçeğe su yürümesi Bebeğin ağlaması Toprağın uyanması Yağmurun yağması Ateşin sıcağı Bu Pazar sabahı Tam böyle bir şey Bir sabahçı kahvesine uğramak Bir bardak çay Taze dem kokusu Hayatın atardamarlarında dolaşmak Bölmeden şehrin uykusunu Bir siir yazmak Pazar bulmacasının boş karelerine Şiirde tam da bunu anlatmak delice Tam böyle bir şey Hesapsız gölgesiz bedelsiz kimsesiz Bir şiir yazmak Bir bardak çay içmek Sokaklarda gezmek Yağmurda ıslanmak Ve ben seni çok özledim
03-28-2007, Saat: 04:51 PM <
Her yerde sen varsın
Soluduğum havada Daldığım rüyada İşittiğim şarkılarda Yüreğimin en ücra köşesinde Hep sen varsın Bilgisayarımın arka planın da resmin Kolyemin arkasın da ismin Karalamalarımda bile hep sen gizlisin Sen... Rüyalarım daki görünmez güzelsin Bir tualim olsa , içinde rengarenk boyalar Fırçamdan çıkardın gökkuşağı olarak Ben hep beyazı sevdim... Beyaz düşlerimi kanla boyadılar Ardından siyahlarım oldu... Sen gibi bir çok kaybım İsyanım.. Tükenen ömrüm Kanayan bedenim Sen.... Hiç birşeylerime adını verdiğim... Yürüyorum Bir yol var sonu belli değil Düşüyorum Bir kuyu dipsiz , Nereye düştüğüm meçhul Bir kayıbım sonra Daldığın noktada , Aklımda yine sen Kolyemi çeviriyorum... Yüzümde tatlı bir tebessüm...... Bak az ötede deniz kenarında Bir Martı ağlar , küçük bir çocuk kanadın da Bir ana çığlık çığlığa Gündüz mahkum olmuş karanlığa Bak hayaller yerle bir olmakta Bir çocuk intihar eder kesin yüreğimde Gökyüzü ağlamaklı Bir fırtına kopar Şimşekler çakar Yüreğimden tüter dumanlar Gözlerimi yumduğumda ... Sen... Evet sen , bir şarkısın dudaklarımda.... Gözlerimi her yumduğumda.... Yeter... Bir benmi şizofren Nedir bu üstüme gelen Beni deli eden Beynimi kemiren İçimi titreten Esaretim kimden Nerdeyim... Nerdeyim.... Nerde... Bir Martıyım kanadı kırık Bir çocuğun çığlıklarında gizliyim Bir aşığım Aşkı masallar aleminde yaşayan.. Bir deliyim Delilikte sınır tanımayan Bir ölüyüm Yeri yurdu olmayan.....
03-28-2007, Saat: 04:53 PM <
03-28-2007, Saat: 04:55 PM <
Beni seni yüreğime yazmışım...
" Her gelişinin sonun da yine gidiş var Ne zaman usanacaksın bu gitmelerden Ne zaman bitecek bu vedalar,zoraki sallanan bu el Ve bilsen ne kadar yorgun bu yürek Ayrılıklardan taşımak zor geliyor artık Bu sevdanın yükünü Kolaymı sanıyorsun tek başına yılları devirmek İçinde her saniye yeni bir hayel kırıklığı ile uyanıp Her uyanışta yine yapayanlız kalmak
Beli ki alışmışsın bilmediğin bir şehirde
Bilmediğin sokaklarda bensiz nefes almaya Oturduğun parke taşlarında kim bilir neler Geçiyor aklından Kar yağmıyormu saçlarına ya ellerin Üşümüyor mu Yoksa benmiyim üşüyen ve bu denli Hasret çeken Benmiyim özleyen ve özlenmeyen Ne zaman tutmak istesem elini Hasretin çarpar boşlukta kalırım Duvarlarla konuşan zindan mahkumları gibi Bir sigara yakıp Hasretini duman duman üflerim Rüzgarlar getirmez mi Hiç mi duymazsın Feryadımı Bu son çağırışım Son seslenişim Bilesin yar Beni seni yüreğime yazmışım sen de beni yaz Yar
03-28-2007, Saat: 04:57 PM <
Bir Sabah Ezaniyla Uyandim... GÖzlerim Mahurlu...... Seni Aradi GÖzlerim,seni.... Bi An Korktum ... Yoksun Diye..... Sen GÜndÜzÜm Oldun.... Her Dogan GuneŞ Gibi Sen De Benim ... Hayatima.......... Bir Gun Gunesim Kararirsa.... Beni O Karanlik Ta Yanliz Birakma..................
03-28-2007, Saat: 04:59 PM <
Her gece düşünür dururum seni
Hayalini kurar avuturum kalbimi Avunur mu avunmaz mı bilinmez Düşünür dururum seni.. Bilsen sana olan sevgimi Severdin beni deli gibi Ellerim bir başına ve buz kesmiş Düşünür dururum seni.. Aşkım kolay kolay bitmez Acım hiç bir zaman dinmez Bu yara geçer mi bilinmez Düşünür dururum seni.. Keşke anlasaydın halimi Sarıp kollarına öpseydin beni Ama napim sevmiyorsun ya beni Düşünür dururum seni... |
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
Konu ile Alakalı Benzer Konular | |||||
Konular | Yazar | Yorumlar | Okunma | Son Yorum | |
Sevdiğim Bu Sözlerim Sanadir..! | ROSE | 11 | 916 |
04-10-2022, Saat: 01:13 PM Son Yorum: wildfang |
|
Sanadir Yar..!!! | ROSE | 11 | 743 |
04-09-2022, Saat: 12:42 AM Son Yorum: wildfang |
|
Sanadir Can'im...... | history | 1 | 568 |
11-28-2010, Saat: 01:27 PM Son Yorum: Hasretiim |