:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Forumumuzdakı Asure yapamayan Uye mız kım! dı rı nı nıııı :D
(¯`•._ αѕιρяєη
MALZEMELER;
  • 1,5 su bardağı aşurelik buğday
  • yarım su bardağı nohut
  • yarım su bardağı kurufasulye
  • yarım su bardağı kuru üzüm
  • 10-15 adet kuru kayısı
  • 1 su bardağı yer fıstığı
  • 7-8 adet kuru incir (ben evdekiler yemediği için tercih etmiyorum)
  • 1 adet elma
  • 2 su bardağı şeker
  • tuz
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz yada fındık içi
  • tarçın
YAPILIŞI;
  1. Nohut ve kuru fasulyeyi 1 gece önceden aynı kapta ıslatın. Daha sonra suyunu süzüp, düdüklü tencereye aktarın. Üzerini iki parmak geçecek şekilde soğuk su ilave edip 30-35 dakika kadar kaynatın.
  2. Buğdayları güzelce yıkadıktan sonra suyunu süzün. Sıcak su ile akşamdan ıslatın. Bir tencereye aktarın. Buğdayların üzerine dört parmak geçecek şekilde soğuk su ile yumuşayana kadar kaynatın.
  3. Kayısı, üzüm ve inciri güzelce çöplerini ayıklayın ve yıkaın. Kayısılar ı tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Bir tencereye kayısı ve üzümleri aktarın ve bunların üzerlerini iki parmak geçen soğuk su ile 10-15 dakika kadar kaynatın.
  4. Büyükce bir tencereye kaynatılmış nohut ve fasulyeyi, buğdayı ve kuru meyvaları sularıyla beraber aktarın. Suyu yeterli değilse yeterince kaynamış su ilave edin.( baklagillere sonradan ilave edilen soğuk su sertleştirir.Ben sulu yapyorum. Sebebi aşure piştikten 1 saat kadar sonra katılaşmaya başlıyor. Ayrıca biz sulu seviyoruz.)
  5. Tencerenin altını orta hararetli ateşe getirin. Kaynamaya başlayınca şekerini ilave edin. Şekerin mikaterını kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirdiniz.)10-15 dakika kadar daha kaynatın.
  6. Altını kapatın. Tavla zarı büyüklüğünde doğranmış elmaları, incirleri ve yer fıstığını ilave edin. Bir çimdik tuz katın ve karıştırın. (koyu kıvamlı bir aşure isteyenler bu noktada 1 su bardağısoğuk su ile inceltilmiş 1 çorba kaşığınışasta ilave edebilirler)
  7. Tarçın ve cevizi servis tabaklarına koyduktan sonra üzerine serpin. Eğer cevizi tencereye karıştırırsanız aşureniz kararır.
Afiyet olsun

buyrun bilmeyenler icin asure tarifi Big Grin
Ara
Cevapla
ѕαкℓı@мѕı@η
evde kimse yoksa olabilir Wink
Ara
Cevapla
(¯`•._ αѕιρяєη
cano ben bugunden islatiyim nohut fasulye bugday biz yarin yapak Big Grin
Ara
Cevapla
(¯`•._ αѕιρяєη
kim ararsan var Big Grin
Ara
Cevapla
ѕαкℓı@мѕı@η
he dogru once islanmasi gerekiodu Tongue (cok anlarimya) taam iste asure vakti gecmeden yapakda ne zaman olur farketmez Wink
Ara
Cevapla
(¯`•._ αѕιρяєη
taam soz yapak bide bakale senin madame Gurry varya ben ona gicik kaptim dovecem bigun Big Grin
Ara
Cevapla
TutkuM
sağol serseri kardeşimSmile
esram sende sağol canemSmile
ezgicim pembe valla yapın ya canım çekti bak şimdiBig Grin
Ara
Cevapla
ѕαкℓı@мѕı@η
tum forum davetli ggelin afiyetle yiyin yada zehirlenin bilmiom artik Big Grin

Nie ezgi iyidir Gury ne kotulugunu gordun kiz slm sole bende n Big Grin
Ara
Cevapla
YaSaK_AsK
valla bn biliyorum gelin isterseniz bigün yapim size bu hafta yaparım hep beraber yeriz
Ara
Cevapla
blue_belial
Alıntı:faruk bende bilmiormBig Grin
nolcak şimdiBig Grin

Sana nolcak blmemde, senı alıcak arkadasa acıyom ben Big Grin
Cevapla


Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 7 Ziyaretçi
  Tarih: 11-23-2024, 11:27 PM