:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
'' Yazdığım Bütün Şiirler Sana Başlayan Bir Kitap için Önsöz... ''
Resimler&Hayaller
CReATuRE Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Ne denilebilirki bu güzel duygular için...Kocaman yüreğine sağlık...

Tşk ederim aziz kardesım senınde yüreğin dert görmesin...
Ara
Resimler&Hayaller
thee24bpvy51uw7.jpg
Ara
Resimler&Hayaller
[SIZE=5]Bir mayıs ayında ve gün batımında açmıştı genç adam yüreğini sevdiği bayana.İşte bu güzel ilişki böyle başlamıştı.Herşey o kadar güzeldi ki ikiside mutluluktan uçuyorlardı.Herkesin imreneceği bir sevgili olmayı istiyorlardı öyle söz vermişlerdi birbirlerine.Ama nitekim belli bir zaman sonra işler onların umduğu gibi gitmedi.Hayat sandıkları kadar kolay değildi çünkü.Çok engeller atlattılar.Kimi zaman istemeden kırdılar birbirlerinin kalbini kimi zamanda bunlardan doğan küçük ayrılıklar yaşadılar.Ama yinede birbirlerinden kopamadılar.Sevmişlerdi çünkü birbirlerini.Tek doğru ve tek gerçek buydu.
Koca bir sene böyle geçti.Ayrılıklar,zorluklar,üzüntüler,mutluluklar,sevinçler vs...Ve bugün.Yine bir mayıs ayında yine bir gün batımında ilişkilerini bitirme kararı aldılar.Aslında genç adamın düşüncesi bitirmek değil mücadele etmekti.Çareler arıyordu hergün,bir çıkış yolu arıyordu ayrılığa sebep olan şey için.Çünkü bu sebep küçümsenecek birşey değildi,basit değildi.Ama sevdiği bayan kararını çoktan vermiş,savaşmaktan yorulmuştu kendi tabiriyle.Üzerindeki yüklerden bir an önce kurtulmak istiyordu.Ve genç adamıda en büyük yük olarak görmeye başlamıştı.İnsan sevdiğim dediği kişiye yük diye tabir edebilir miydi?Genç adamıda en çok bu yaralamıştı.''YÜK'' kelimesi üç harf olmasına rağmen o kadar şey ifade ediyordu ki kalbe hançeri saplamak için.İstenilen oldu sonunda.Büyük denilen sevda bitmişti genç bayanın ağzından çıkan acımasız bir o kadar da yabancı sözlerle.Birşey daha vardı bayanın dikkate almadığı.Uzun bir yolculuğa giden genç adamla helalleşmeye bile razı olmamıştı.
Ve bugün,şu an genç adam bir karar vermişti.Geride bırakarak herşeyi önüne bakacaktı.Tıpkı sevdiği bayanın yapmak istediği gibi.Geride kalmıştı yaşanılan herşey,kişiler,ilişkiler...Son sözleri ise her ne kadar sevdiği bayan değişmiş olsada onun mutluluğunu diliyordu.Böyle bitmemesi gereken bir sevdaydı.Ama başka bir yolda bırakmamıştı genç delikanlıya ve denilecek başka bir sözde...
Sonuçta tek kişilik bir fedakarlık,tek kişilik bir aşk nereye kadar gidebilirdi.Ardına baktığında genç delikanlı bir gülümseme kalmıştı yüzünde yaşanan iyi ve kötü şeylere dair.Bir kaç cümleyle özetledi sevmiş olduğu bayanla yaşadığı ilişkiyi :
''GİTMEK İSTEYENE YOL VERMEK LAZIMDI''
''GİDENİN YOLU AÇIK OLSUN'' dedi kendi kendine ve gecenin ilerleyen saatlerinde kayboldu karanlığa karışarak...

29.05.2007 03:06
Resimler&Hayaller
[/SIZE]
Ara
Resimler&Hayaller
Günler geçiyor uzun bir yolculuğa doğru yol alıyorum...Her bir gecenin sonunda,yeni bir günde özgürlüğümü geride bırakmak için hazırlanıyorum...Evet uzun bir seyahat bu!Geri dönüşü bilinmeyen.Ardıma bakıyorum ve neler bırakıyordum ardımda onları düşünüyorum.Kimleri özlemeliydim ve kimler tarafından özlenmeliydim?Zor bir soru,cevabı ise meçhul.Bildiğim tek şey Ailem.Onları özlerdi bu yürek,onlar tarafından özlenirdi.Çünkü benim her zaman yanımda olanlar onlar,karşılıksız sevgi besleyenler onlar,benim iyiliğimi isteyenler onlar...Özleyecek bu koca yürek sizleri ve ömür boyu hep sevecek...
Aşklarım mı dersiniz?Yoksa çektiğim acılar,hayal kırıklıkları,beni anlamayanlar,yarı yolda terk edip gidenler mi demeliyiz.24 yıldır aşka herşeyini verdi bu yürek,aşkı yaşattı karsısındakine,ölümüne sevgi besledi aşkı için,sevdiği için...Kimi kıymet bildi ama iş işten geçmişti kimi de kaldıramadı bu koca yüreği ve belkide kimi şu an dinlediğim şarkıyı söyledi :
'' DEÄžERİNİ BİLEMEDİM
SENİN HAKKINI VEREMEDİM
YALAN AŞKLARA UYDUMDA
SÖZÜNÜ DİNLEMEDİM
OYSA BENİM NE DE GÜZEL YARİM VARMIŞ
DELİ GÖNLÜM SENİ HİÇ Mİ ANLAMAMIŞ ''
Herşeyin değerini bilmek lazımdı elbet,yaşananların,iyilerin...Ders çıkarmak gerekir yapılan hatalardan ve eğer ki mutlu olmak istiyorsak çaba sarfetmeliyiz sevgimiz için,aşk için..Uzaktan bakmak,seni seviyorum demek hiçbirşeyi değiştirmeyeceği gibi sana da hiç birşey kazandırmaz kendini kandırmaktan başka!
İyileri bulmak zordur bu devirde,gerçek iyileri.Güler yüzlerin ardında ne menfaatler gördüm,seni seviyorumların ardındaki yalan maskeler acıtır insanın canını,kanmayın,iyi analiz edin ve herşeye hazırlıklı olun işte o zaman...Ama bulmuşsanızda size gerçekten değer vereni ne olursa olsun sahip çıkın ona ve oldu ki hata ve hatalar sonucu ayrı düştünüz,tekrar kazanmak istiyorsanız onu,mutlu günlerinizi size söyliyeceğim tek şey şudur:
BİR GÜN SEVDİÄžİNİZİN KARŞISINA ÇIKACAK YÜZÜNÜZ ve NEDENLERİNİZ OLSUN!
Çünkü kimi sevgiler bittikten sonra yapılan bazı yanlışlar,bilerek yada bilmeyerek yaptığınız hatalar size çok şey ödetebilir.Ne gibi derseniz?KARANLIK gibi ACI gibi...
Evet uzun bir yolculuk bu, bir ayrılış!
Geride bıraktıklarım mutlu olsun!
Ve bu yazıda burada,bu gece son bulsun!

29.03.2007 02:12 [SIZE=5]Resimler&Hayaller
[/SIZE]
Ara
Resimler&Hayaller
Seni düşündüğüm son gece bugün!Sana yazdığım son yazı!Bilirim sonlar hep acıtır insanın canını.Ama artık elden birşey gelmiyorsada yapacak birşey yoktur.Aslına bakarsan vardı yapacak şeylerimiz.Fedakarlıktı istediğim senden belkide biraz elini taşın altına koymaktı benim gibi.Çok mu şey istiyordum acaba?Sen üstüne düşeni yaptında sana kucak açmadım mı ben?Senle herşeye varım dedinde canımı vermedim mi?Olmadı hemde hiç!Sana yakışmadı zoru gördüğünde kaçmak,sana yakışmadı kendi yaptıklarını hiçe sayıp beni yargılamak.Oysa istediğim herkesin imreneceği bir sevgiydi,oysa istediğim kimselere benzemeyen bir sevgiliydi,istediğim sonuna kadar savaşmandı!Farklı olmalıydı sevgili herşeyden ve herkesten.Bana canım dediğinde canıma can katmalıydı,aşkım dediğinde ömür boyu tek aşkı ben olmalıydım,birtanem dediğinde onun için sadece ve sadece ben olmalıydım.Çünkü ben ''sevgi'' denen şeyi annemden böyle görmüştüm.Bir insana nasıl değer verilir?Yalansız,çıkarsız sevginin bir insana hiçbir zaman birşey kaybettirmeyeceğine dair herşeyi annem öğretmişti bana.Kadınların kutsal bir varlık olduğunu,incitilmeyeceğini anneme bakınca anlıyordum.Bu yüzden hayatıma giren her bayanda,her ilişkimde adımlarımı çok dikkatli atar,onlara evleneceğim kişi gözüyle bakardım.Ama sanırım üzülen hep ben oluyorum.Ya yaptığım iyilikler suistimal ediliyor ya da ben haddinden fazla değer veriyordum.Ve ben bunun cevabını bir türlü bulamadım.Ama yaşadığım şeylerden öğrendiğim o kadar çok ki!Bazen her ne kadar sitem etsemde biten sevdaların ardından içimde uysal ve masum bir çocuğun olduğunun farkındaydım.Ne yapsamda,her ne kadar hüsran dolu ilişkilerden çıkmış olsamda,değer verilmesemde içimdeki o çocuk bana sabretmemi ve hep iyi olmamı öğretti.Beklediğim o sevgiyi,o fedakarlığı göremesemde sevgiliden içimdeki o masum çocuk yine dert ortağım,hayat yoldaşım benim.Şimdi gecenin bu saatinde içimdeki o çocuk yine benle beraber.Ve benim kulağıma usulca son kez şu cümleleri fısıldıyor son sevgiliye dair!
''HERŞEYE RAÄžMEN MUTLU OLSUN''

[SIZE=3]14.03.2007 03:44
Resimler&Hayaller
[/SIZE]
Ara
_BarBie_
Paylaşımlar çok güzeldiSmile Tşkler...
Ara
Resimler&Hayaller
_BaRbİe_ Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Paylaşımlar çok güzeldiSmile Tşkler...

Ben tşk ederim yüreğin dert görmesinWink
Ara
Resimler&Hayaller
Gözlerimde daha demlenmeden yıldızlar, yetimliğimi asarım kirpiklerime her gece, yüreğim bir yavru kuş olur ellerim ekinsiz bir tarla, unuturum yazdığım şiirleri, yakılan kitapların öpülesi külleridir savrulan şehir yüzlü avuçlarımdan...

Doğumundan başka geleceğim yok, bilmiyorum adımı yaşımı, göçmen kuşlar çaldı uçurtmamı.
Nerdesin anne!

Bir kor gibi yanıyor yüreğim, çoğalıyor kuytu yerlerde sahte gülüşlü insanlar, silinmiş bir yazı oluyor dudaklarım. Nerdesin anne!

Toprak yalanlıyor ölümü, kaç zamandır günaltında seni ararım, bulamam, yetmeden yetim kalırım camii avlusuna bırakılmış gibi, yorulup yıkılırım düşüncelerimin yalnızlığından, deniz olmazsa nasıl yaşar martılar.Nerdesin anne!

Adressiz mektuplar gibiyim. Göçmen kuşlar mı çaldı seni anne? İyi ama kuşları kim çaldı anne...
Ara
нüzüηçiçÑ”ği
teşekkürler çok güzel....
önceden okumuştum ama cevap yazamamıştım şimdi yazdım Smile
Ara
Resimler&Hayaller
hüzünçiçeği Adlı Kullanıcıdan Alıntı:teşekkürler çok güzel....
önceden okumuştum ama cevap yazamamıştım şimdi yazdım Smile

Düşünmen yeterli tşk ederim şiir tadında kalman dileklerimle...
Ara

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  GeL Dermisin bana (SeNiN İçİn) eRCi 9 926 04-14-2022, Saat: 06:58 PM
Son Yorum: wildfang
  Aşk Için.................. CeYDa HaNDe KeSiM 9 488 04-14-2022, Saat: 04:20 PM
  Sitem edemiyorum sana. levell 2 456 04-14-2022, Saat: 07:54 AM
  KIYAMA KALK EYY AŞK-I SÜCUD! bir N€f€s Lazım Şimdi bana..ÖLm€k İçin............ €BeRimSin 4 454 04-13-2022, Saat: 03:03 PM
  Binlerce (Seni Seviyorum) Borcum vardi sana €BeRimSin 8 525 04-13-2022, Saat: 02:58 PM

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 10 Ziyaretçi
  Tarih: 11-22-2024, 01:47 AM