Sev beni ! Sonsuz Kere..
|
[b]BEN SEVMEYE ASIGIM SEVGILIM Asigim evet... Çok seviyorum... Hayatimin disinda tutmam imkansiz. Itiraf ediyorum Ne kadar zorlasa da sartlarim Vazgeçmeyi düsünmüyorum... Bir erkegın Bır kıza sevdasi degil söyledigim. Ben “sevmeye asigim” sevgilim.... bu umarsiz dünyada her seye ragmen sevmesini bilenleri seviyorum. Yüregini yaratilmis her seye tereddütsüz ve çikarsiz uzatanlari Anne sevgisi gibi yalansiz önyargisiz bakisli aydinlik gözleri cani yansa da can yakmayi düsünmeyenleri görünene bakip görünmeyeni görebilenleri seviyorum sevgilim.. seviyorum evet yeni dogmus bir kedinin dogum islagi tüylerini ebruli disisine kur yapan güvercini yoz bir sokak köpeginin o güzelim sevgi dolu umut dolu bugulu gözlerini el ayak çekilince geceleri hayati pahasina bir lokma ekmek için kosusan fareyi sicak nemli oyuklarda yasayan magrur akrebi iradeli karincayi sabirli örümcegi parmagimin ucunda seker yedirdigim ariyi seviyorum sevgilim.. seviyorum evet. Derin çizgili alinlarihosgörülü tebessümleri Dar vakitlerde sabir telkin eden dost sesini Bir yaslininBir güçsüzün bir öksüzün eline uzanan elleri Tesekkür beklemeyen iyilikleri Kuslara islak ekmek ayiran evleri Sokak hayvanlarini doyurup çocuklarina onlari sevmeyi ögretenleri Merhabanin nimetini bilenleri seviyorum sevgilim Asigim evet. Çok Seviyorum Seni Küçük Bir Kız Çoçuğu Kadar Masum .Bir Gül kadar Güzel .Su gıbı berrak Ve temız ... Çok Sevıyorum senı herseyden herkesten cok..[/b] Sonu Gelmedi
Sonu gelmedi yalnızlığımın Tıpkı bitmek bitmeyen mevsimler gibi Hep başında hasret vardı adımın Doğarken takılan isimler gibi Yalnız bir kalp taşıdım ben bu bedende O da acı çekti onu sevende Bomboş bir hayatı yaşadım bende Varlığı gereksiz cisimler gibi Ne aşkımdan fayda gördüm ne de bilgimden Bir anlayan çıkmadı yüce sevgimden Çivilenmiş gibiyim sanki kalbimden Duvarlara asılan resimler gibi Ercümet Armutoğlu Sinsice Sokulan Hasret
Gökten boşalan yağmurun serinliği içime işlemiş bana hasretin acısını anımsatmıştı. Her karanlığa dalışımda bana sinsice sokulur bırakmazdı yakamı ayazın uzun kolları. uykumdan uyanmakmıydı çözüm olan, yoksa rüyalarla baş edebilmekmiydi marifet? bunca içsel dövüşlerimden sonra bunu yokuşu da çıkabilirdim elbet. Bir sonbahar yaprağı kadar dağılmamış ve sararmamıştım henüz. Ağacın dalında yeşillerin en koyusunda nefes almak varken kendimi bırakamazdım. Anlayamasamda bu ani soğukluğun beni sarmalayışını, mücadelemi her zaman kalbimde taşıyarak bu yolda kendimi feda etmeliydim. Bu dört mevsimi yaşayıp her devinimin bir geri dönüşümüm olduğunu unutmadan. içime sindirip yaşananları, gökle ağlayıp güneşle gülebileceğimi hissederek; kendimi farkında oluşuma ayna tutan herşeyin bir anlamını görebilirdim. O çok sevdiğim pembe camlarımı bir kenara sıkıştırıp. Gözlerimin tek başına yetebilirliği ile bakabilirim artık her şeyi barındıran hayatın sonsuz derinliklerine. "Aşk; yar buhurdanında kalbin tütmesiymiş, Aşk; hak etmeyene kalbin meyletmesiymiş." demişler sevgili. Ama inan bu sözü söylerken seni tanımıyorlarmış. Seni tanısalardı, aşkın aslında bir damla yaşta saklı olduğunu, bir pencere ardında gizli olduğunu anlarlardı. Ama geç kaldın sevgili, bütün şiirler yazıldı, bütün masallar okundu. Sen geldiğinde, ben vuslata gidiyordum. Artık sen buhurdanına koy yüreğimi, tütsün "vuslat" diye diye şimdi.
avuçlarıma koyabilir misin aşkı?
sensizken yalnızlığı kovabilir misin yanımdan? üç dört günlük kıpırtılara aşk denilecek kadar azaldığında anlam herkesten daha aşıktım ben...seni anmadığım anlara küfredecek kadar aşıktım ben... ama söylemedim bilmedin gelmedin yüreğime hançer vurdum aşkını hapsettim zindanlarıma ne başkası girebildi ne de sen çıkabildin kapılarımdan...farkettim ki yalnızlık değildi beni esir alan aşktıacıydı... mutlu aşıklara imrendim hep kıskandım çoğu zaman da...ayrılık da yoktu ki hiç benle değildin ki bu daha acıydı belki de... koyu karanlık bir de soğuk gecelere senin yokluğunda eklenince yaşanır mı sanıyorsun hayat! düşlerim intihar etti umutlara rastlamıyorum uzun zamandır... özlüyorumistiyorumdayanamıyorum...bencil olduğumu sanma sadece aşığım
Sonsuz bir güven duygusuyladizlerine kapanıp ağlayabilirim içimdeki huzuru ifeda edememenin telaşıyla...
'Neler olacak?' diye düşünüp tüketmiyorum sevgimi'ne güzel geçti bugün' diyerek hergün tazeliyorum yüreğimdeki yerini.. Öyle bir sevdanın omzuna yasladımki başımı... Rüyalarımın hepsi mavi... Tüm kalbimle çektim teslim bayrağını mavi rüyalarımın büyük aşkıMecnun kabul eylediğim sevdiğime karşı. Yokluk bu aşkın bürüneceği son kimlik olsun! Ayrılıkeğreti durur bu aşkta diz çöker sevdamızın kudreti karşısında... Öyle bir sevdanın omzuna yasladımki başımı... sıkıca tuttu ellerimden yüreğime dokundu tüm hasretiyle... Düşecek gibi olduğumda desteğiyle güç verdi Düşürmek isteyenlere karşı çekti restini! Öyle bir sevdanın omzuna yasladımki başımı... Ne gelecekse başıma senden gelsin Sensizlik düşüncesidir tek felaketim... İsyan edeceğimaramızdaki yollaraseni bana getirecek olan da onlar olmasa! Senin için değer tüm zorluklara katlanmaya... Öyle bir sevdanın omzuna yasladımki başımı YoLuNa yüReğiMi SeRMeYe DeÄžeR! Sevdamı Yüreğinde SakLa YeTeR!!! Ben Sensizliğin Koynunda Seni Yazarken
Ahh be can .. Seni anLatıRdım ya hep hani .. Hep sana biR$eyLeR kaRaLaRdım .. Amacım sen’i sana anLatmak değiLdi ki .. Senden biR$eyLeR .. Sana daiR .. Seni anLaTan biR$eyLeR oLsun bende istediğimden .. Ben gideceğin günün hayaLini hiç kuRmamı$tım .. KuRamamı$dım ..! Sen demi$tin ya CaN.. Ben geLdim.. Sana geLdim .. diye .. Güne$imin doğduğu an’dı ya hayatımda geLdiğin an .. Ve sebebini buLmu$tum ya bahaR’ın geLmesinin .. Ben mutLu .. Sen mutLu .. Dünya mutLu!!! Sanmı$tım .. Ahh be can .. Kısa fiLm mi çekiyoRdun sen ..! Ama ben seneRyoyu biLe biLmiyoRdum .. Sen kameRaLaR aRkasından izLedin beLki … Ama ben yüReğimi koydum oRtaya .. $imdi “stop!” diyoRsun .. Ve tüm e$yaLaRını topLaYıp gidiyoRsun .. Can sen benimLe oyun mu oynuyoRsun ..! Sana “gitme” desem kaLıR mıydın ? Sana çektiğim acıyı anLatsam ; “$akaydı” diyebiLir misin? Hadi bunLaRı geçtim ben can .. Çok gidi$LeR vuRdu benim Limanıma .. HeR ayRıLıkda içime çektim ben bu havayı .. En azından .. Bakı$LaRı benim dedim ..! GüLü$ü , öpü$ü , yüReği benim dedim ..! O gitti ama BENİM dedim .. Canının çoğu bende dedim … Bu da seneRyoda vaR mıydı can?!! $imdi .. eLLerin benim değiL, eL’in.. bakı$ın benim değiL .. güLü$ün .. öpü$ün .. Hepsini çaLdın benden be can ..! .. NeRden biLiRdim eL’LeRin oLacağını … Ben seni “sensin” diye sevdim .. Sen seni “benimsin” diye sevdim … Ben seni haLen seviyoRum … Sen’in gözLeRin bende oLmasa da .. Nefesin .. Tenin .. eLLeRin , eL’Lerin oLsa da … Ve ben bunu biLdikçe senden kaLan yazıLaR, $iiRLeR paRÇaLaR beni biR kez daha öLdüRse de .. Yüreğin bende be can .. İsteSen de istemeSen de .. BunLaRı okumak sana çok koLay geLecek , beLki de “çok uzun” bi aRa okuRup deyip eRteLeyeceksin .. BİZ’i de eRteLediğin gibi .. Ama “can” sen hiç biLmeyeceksin .. Bu satıRLaR okunduğu kadaR koLay yazıLmıyoR .. Bu yazıLaR .. HeRgecenin sabaha vuRduğu zaman , güne$’in biLe yüzünü daha dünyaya gösteRmediği zamanLaRda .. Sabah ezanLaRı okunuRken .. Yatağının içinde biRaz daha doğRuLup … -“Allah’ım bugün baRi geLsin , dönsün..!” diye gözüya$Lı yaLvaRırKen yazıLıyoR … Ben SensizLiğin koynundayken , sen eL’Lerin koynundasın .. oLsun be can … Bak , biR kez daha okunuyoR sabah ezanı ve ben biRkez daha dua ediyoRum … BeLki bugün geLiRsin, ne deRsin?! GeLmezsin ya .. Bi hayaLLeRim kaLdı .. Onu baRi aLma benden can .. Ben sensizLiğin koynunda seni yazaRken , biRgün geL’de bitsin bu sensizLik CaN.. Ne oLuR geL ..! [SIZE=4]Aşkın Sonu Var Kalbim Ne Yapsin![/SIZE]
[SIZE=4]Sen o sevdiğim çocukları koştur yüzünde[/SIZE]
[SIZE=3]Hepsi birden taş atsınlar dalgınlığıma[/SIZE] [SIZE=3]Sabırsızı, soruları en çok olan[/SIZE] [SIZE=3]dalıp çıksın halkalanan yalnızlığıma [/SIZE]
[SIZE=4]Saklı sözlerin şiir işli örtüsü[/SIZE]
[SIZE=3]Sonunda açtım seni bir ucundan[/SIZE] [SIZE=3]Belki beni de çizer bakıslarına[/SIZE] [SIZE=3]Bir gidip bir yüzüne bakan zaman [/SIZE]
[SIZE=4]Kötü şeyler öğrendim, biliyorum[/SIZE]
[SIZE=3]Damlamaya hazır bekler soruların imi[/SIZE] [SIZE=3]Telaşla sana veriyorum o zaman[/SIZE] [SIZE=3]Düşlerinden bile soyunmus çıplak dilimi [/SIZE]
[SIZE=4]Sen o sevdiğim çocuklari güldür yüzünde[/SIZE]
[SIZE=3]Çekip kacirsinlar ustumuzden siir işli örtüyü[/SIZE] [SIZE=3]Bir durup bir esen sıcak rüzgarlar[/SIZE] [SIZE=3]Yatağımızda saf bir gelgit kokusu [/SIZE]
Zeynep Uzunbay
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
Konu ile Alakalı Benzer Konular | |||||
Konular | Yazar | Yorumlar | Okunma | Son Yorum | |
Yorgunum Hayat ,Üzme Beni .. | ROSE | 11 | 1,647 |
04-12-2022, Saat: 06:14 PM Son Yorum: wildfang |
|
Giderken Beni Degil,yuregimi Dinle... | >As!_M€L€q< | 11 | 684 |
04-09-2022, Saat: 10:13 PM Son Yorum: wildfang |
|