Aşka Ve Sevgiye Dair
|
Seni anlamaya çalıştığımda adın yoktu yüreğimde
Rüyalarımda, soluk ayak izleri gibi izini sürdüm geceler boyu Yüzünü çizemediğim hayallerinle uyandım sabahlara Ve tutkuyla sarıldım sana kimsesiz sokaklarda… İsmini verdim adını bilmediğim kır çiçeklerine Sonra gülümsedim sohbet ettim aldırmadan yalnızlığa Seni tanımamış olmak mı adı, ismini hiç koyamadığım bu duygunun Yoksa varlığını bilmek mi, ışığı yansıyan gecelerime… Dünya’yı yeniden yaratmak kadar güç gibi gelse de uykusuz zamanlarda Hiç bir hatırası olmasa da yaşanmamış o sisli anılarda Kokusunu duymak var ya bir gün, bir yerde, ansızın Her savrulduğunda saçların o tarih öncesi rüzgarlarda… İşte ben seni hiç tanımadım yazılmayan aşk kokulu kitap yapraklarında Gökyüzünde aradım, yeryüzünde aradım, yetmedi rüyalar bulmaya… Güneşi hissettim iliklerimde, Sevgini, yeknesak ritimli melodilerini kalbinin… Gözlerindeki ışığı, gülümsemeyi, Geceleri çok uzaklardan göz kırpışını, Her akşam farklı bir iskeleden el sallayışını, Her sabah günaydınınla uyandırışını… Ben seni hiç tanımadım aylak aylak evinizin önünden geçecek kadar Ne bir pastane köşesinde buluştum Ne de sinemaya gittim Ne de ağaç oldum saatlerce adını bilmediğim bir anıtın yanında.. Bir masal, bir destan, bir rüya, bir hayal, bir bilinmeyen Bir hikaye, bir öykü, birkaç mısralık alelacele yazılan bir şiir asırlarca Rüzgarın sesi, yalnız bir yağmur damlası, bir eğrelti otu Ve de gelmeni bekledim gördüğüm her kuşun kanatlarında… Bir adı olsaydı keşke bu duygunun da sözlüklere bakabilseydim Bir adres, iki satırlık bir mektup, hatta bir telefon SEN sen isen neredesin diye sorabileceğim Sen O değilsen ben niye aradım seni, sensizliklerde? Seni hiç tanımadım mı sence…?
Sevgili
Şeyda bülbüllerinin şakıyan sesi olsam Buram buram aşk kokan avuçlarına dolsam Parmakların ucunda sevgi olup kök salsam Sonsuza kadar kalsam bıkar mısın sevgili? İzin verirsen bana düşlerine gireyim Sevdamın hakkı olan hayalleri dereyim Yeşilleri süsleyip illerine varayım Dönüp bir kez yüzüme bakar mısın sevgili? İpekten kanatlarım incinecek korkarım Yol ırak, dağlar sapak kaybolursam ürkerim Yüzün gülmezse bana yüreğimi burkarım Sevgi ile karşıma çıkar mısın sevgili? Ruhsatsız bir sevdayı ben nasıl sözleyeyim Sığmıyor yüreğime nereye gizleyeyim Söyle revaysa bana daha da özleyeyim Sevgi er meydanıdır yıkar mısın sevgili? Şahı oldun hayatın, herkes kalbimin yadı Gam yemem yaşadım ya sevginle ben miladı Varsın gülsün el alem geçmesem de sıratı Mahşerine beni de çeker misin sevgili? Arının peteğinde bal olamadım ama Dünyana girdim diye acı veririm sanma Delik deşik yüreğim tutmuyor artık yama Son kurşunu da bana sıkar mısın sevgili? Hercai çiçeklerin kokusu ellerinde Hicazkar şarkıların nağmesi dillerinde Bir avuç buse olsam özlemin çöllerinde Vuslatın ateşini yakar mısın sevgili?
Her yaprak düşer ama
Sen dalı ayaza bırakma Her hasta acır ama Sen yara kanatma Her iki elim mor ama Sen tut tek, bırakma Her yol biter Her zaman geçer Her kuş düşer Her ateş söner ama Sen bende hep süreceksin Sen herkes gibi değilsin..
Kartanesinin Birtanesi
Bir gün Bir anda, bir yerde Olursan benle Bulursan beni Gelirsen bana Ya da Gelirsem sana Ne olur bekleme Başımı omuzlarına yasla Ya da Başını omuzlarıma Dudaklarımı dudaklarına Ya da Dudaklarını dudaklarıma Hapset ellerimle elini Ya da Ellerinle elimi Anlarsın o an Mum başka bir mumu yakmakla Ateşinden, ışığından ne kaybeder ki.. Kar tanem Bir tanem Seni seviyorum de Çünkü ben de Seni Seni çok seviyorum..
Sen Benimsin Sevgilim
Sen benim yüreğimde büyüttüğüm çiçeğimsin Sen benim gözlerimde tüttürdügüm hasretimsin Sen benimsin sevgilim Sen benim yaşlı gözlerimdeki sevincimsin Sen benim her aldığım nefesimsin Sen benimsin sevgilim Sen benim etrafımda dolaşan meleğimsin Sen benim yanımdayken bile özlediğimsin Sen benimsin sevgilim Sen benim gönlümden içeri bir gönülsün Sen benim aşk bahçemin gonca gülüsün Sen benimsin sevgilim Sen benim tek amacım tek gayemsin Sen benim herşeyim, birtanemsin Sen benimsin sevgilim Sen benim her tebessümde güldüğümsün Sen benim uğrunda severek öldüğümsün Sen benimsin sevgilim
Desem ki su olsam sevgi, sevgi aksam,
Aşk ile, sevda ile yoldaş olsam, Işık, ışık parıldasak güneşle sarmaş dolaş olsam, Sizi seviyorum u, itermiydiniz yine de? Desem ki bulut olsam sevgi, sevgi boşalsam, Sevgi yle arkadaş olsam diyar, diyar dolaşsam, Gökyüzünün seyre daldığı sevda olsam, Sizi seviyorum u, itermiydiniz yine de? Desem ki bir mektup olsam, hasretle sevgi kokan, Kalemi sevgi yapıp, kelimelerin dansında var olsam, Sevgi ye kavuşunca bitirip görevimi yastık altında saklansam, Sizi seviyorum u itermiydiniz yinede? Desem ki yıldız olsam, gözüm yok sitarede, Sönük, sönük göktaşı, ay olsam gecelerde, Desem ki sen olsam, bendeki senler de, Sizi seviyorum u itermiydiniz yine de
Özledim
Her gece düşünüyorum seni Düşüncemin en ıssız yerlerine bile, serpiştiriyorum hayalini Henüz tanışmamış olsa da tenin tenimle Kapattığımda gözlerimi karşımdasın Rüyalarıma giriyorsun, uyanıkken bile Hani her kışın ardından, baharı özlersin ya İşte öyle özledim seni Sigaramın dumanı odama resmini çiziyor, bana inat Yatağım yorgun bedenimle buluşmayalı çok oluyor Sabahlara kadar geziyorum Bazen güneş doğuyor üzerime Daha önce hiç gitmediğim, yabancı bir yerlerde Hani her uykusuzluğun ardından, uykuyu özlersin ya İşte öyle özledim seni Düşüncen beni kocaman şehirlerden, küçücük odalara hapsediyor Anahtarına ulaşamıyorum Ben bu kadar özgürlüğüme düşkünken Sana karşı koyamıyorum Hani her kayboluşun ardından, tanıdık bir ses ararsın ya İşte öyle özledim seni Hayat olanca gerçekliğini yüklerken omuzlarıma, bir yandan Bir yandan da uzaklaştırmaya çalışıyor beni senden. Hayatın karmaşık oyunlarına yenilecekken, hayalin güç veriyor bana Hani insan kendini aradığı uzun seyahatlerin ardından Doğduğu şehirleri özler ya İşte öyle, memleketim gibi özledim seni
Seni seviyorum demek,
Hiçbir zaman bu kadar güzel olmamıştı. Hiçbir zaman böylesine, Sevip sevilmemişti bu yürek. Yüreğinde bana ve sevgime yer var mı? Yer var mı aşka ve umuda? O zaman yukarıya bak, Ben ordayım her zaman yanındayım. Gündüz güneşi'mle gece ay'ımla, Kimsenin kucaklayamayacağı kadar Kucakladım seni. Bazen bir umut olmalıyım yüreğinde Güzel yarınlarda gerçekleşmeyi bekleyen. Sonra bir hayal düşüncelerinde, Seni başka alemlere götüren. Karanlık düşüncelerindeki Son yaprak olmalıyım ben, Hiç solmayan bir yaprak. Seni yaşamalıyım duygularda, Seni hissetmeliyim her nefes alışında. Yağmur olup üstüne yağmalıyım, Her damla benim sana olan sevgimdir. Islanmalısın sevgi yağmurlarında. Aydınlığın olmalıyım sonra, Buğday sarısı güneşimle. Kar'a kartanesi'ne ne dersin Bembeyaz saf aşklar yaşamak için. Ben senin vazgeçemediğin Gökyüzün olmalıyım. Ne sen beni unutmalısın, Ne de ben sensiz evreni kucaklamalıyım. Seni seviyorum demek Hiçbir zaman bu kadar güzel olmamıştı. Hiçbir zaman böylesine Sevip sevilmemişti bu yürek. Şimdi ben o güzeli seninle yaşıyorum, Ve Seni çok seviyorum.
Ben senin varlığını seviyorum,
Yokluğunu seviyorum Sana ulaşamadığım dakikalarda. Seni duymayı Seni özlemeyi Hiç görmesem bile seninle olmayı seviyorum. Hiç korkmuyorum seni sevmekten. Senin gülüşünü seviyorum. Her bana bakışında Gözlerinde okuduğum o duyguyu Gözlerindeki gözlerimi seviyorum. Gönlünü seviyorum Özünü seviyorum senin Dudaklarındaki sözlerimi seviyorum Yine de korkmuyorum seni sevmekten. Ben sendeki o sıcaklığı Sana olan uzaklığı seviyorum. Yanaklarından akan göz yaşlarını En çok, dağınık olduğunda saçlarını Beni arayan ellerini seviyorum. Yalnızlığımı seviyorum sebebi sensen Ayrılığını seviyorum, En çok yalnız kaldığımda Beni bulan gönlünü seviyorum. Ben en çok senin bana olan Sevgini seviyorum Prensesim |
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
Konu ile Alakalı Benzer Konular | |||||
Konular | Yazar | Yorumlar | Okunma | Son Yorum | |
aşka dair......(seni sevdim ben hemde çok:() | CeYDa HaNDe KeSiM | 4 | 431 |
04-13-2022, Saat: 04:28 PM Son Yorum: wildfang |
|
YaşanacakLaRa Dair... | €BeRimSin | 1 | 391 |
04-13-2022, Saat: 06:18 AM Son Yorum: wildfang |
|
şizoFren Aşka Mektup/özledimmmmmmmmmm | CeYDa HaNDe KeSiM | 3 | 510 |
04-13-2022, Saat: 03:45 AM Son Yorum: wildfang |