08-08-2010, Saat: 06:49 PM <
Yeni Üye
-
Yorumları:
4,695
-
Konuları:
152
-
-
Rep Puanı:
muhattap olmana ihtiyacım yok işine bak sen.
08-08-2010, Saat: 07:53 PM <
Yeni Üye
-
Yorumları:
9,198
-
Konuları:
682
-
-
Rep Puanı:
Yaklaşık son on yıldır,dinin kullanılmadığı bir alan gösterebilirmisiniz.Siyaset,sanat,ticaret,oy avcılığı için dağıtılan yardımlar,üniversiteler,müzik ,karikatür vesaire.Neyi nekadar nasıl kınıyacağız.Siyasette profagandalarda ayetler havada uçuşuyor,onlara inançlı insanlar diyoruz.İnanç nedir?Kimin ne kadar inançlı veya inançsız olmasının kriterleri nedir.Dinimizin düştüğü hale bakın Uhrevi olan din göreceli hale getirildi.Şeklen insanlara dindar sıfatı yakıştırıyoruz,hatta Tv'lerde din adına mangalda kül bırakmayanlar,on beş yaşındaki yavrucağa sarkıntılığı kendine hak görüyor.Duman savunucusu değilim ,tarafta değilim,keşke yapmamış olsalardı,inanın yapılanların yanında onlarınki masumdur.Kimsenin ırzına,ekmeğine,işine,eşine tecavüz etmiyorlar...Arkası gelmez dertlerimin bıktım illallah gibi dini terimle süslenmiş bi şarkı....
08-09-2010, Saat: 11:14 AM <
Yeni Üye
-
Yorumları:
21,606
-
Konuları:
318
-
-
Rep Puanı:
Yahu konu bir iç döküşten çok tartışmaya dönmesin diye susayım dyorum ama :S Olmuyor.
İllallah, Maşallah, İnşallah vs değiştirilse bile anlam ne kadar değişebilir ki =/
Kuran, öyle ki tek harfin yanlış olunması yahut kasıtlı olarak okunmaması szi küfre götürebilir Mazallah =/
Kaldı ki bu grubun değiştirdiği ayetin anlamı "O(Allah) doğurmamıştır, doğurulmamıştır"
İstediğin gibi değiştirip şarkıda kullanabileceğin bir ayet midir?
Bırakın Allah aşkına..
Herhangi bir ayeti değiştirmeden, tamamıyla alıntı yapıp düşünceni savunma mahiyetiyle elbet kullanabilirsin.
İşin ehli insanlar zaten anlar ayeti işine geldiği için mi kullanıyor yoksa gerçekten Allah kelâmına ihtiyacı olduğu için mi kullanıyor.
(ayetin yarısını, işine gelen kısmını alıp kullananlar da var ondan söylüyorum bunu)
08-09-2010, Saat: 11:30 AM <
Yeni Üye
-
Yorumları:
20,342
-
Konuları:
5,653
-
-
Rep Puanı:
yine kuru kuru teşekkür ettim pckonun msjına ama öyle doğru şeyler yazıyo ki çok beğeniyorum ve teşekkür ediyorum...