Okuyan Gözlerine Saglik Arkadasim ...
Mühürümsün
|
Sen yokken hicran düşer bu şehre..
Gitme sevdiğim.. Sen yokken tutsak düşerim bir isyan gecesine.. Ölürüm.. Sen yokken.. Ket vurur şehir ısIıkları söz vermiş bir aşka.. Bilmem.. bilemem... Ferin aydınlatır mı..? içimi bir daha.. Kaybolursun puslu rüyaların ardında.. ..Gurura yokuş sevdalarda.. İLK DEFA…
Bazen öyle zordur ki sevmek … Onu her düşündüğünde yaşama tekrar dönerken ölümün kucağına atlarsın farkında olmadan.. Çektiğin acıları hissetmezsin bile bazen.. öyle çok sevmişsindir ki çünkü… Sonra anlarsın sadece senin sevdiğini…sadece sen hayal etmişsindir mutlu günleri.. oysa o anı yaşar farkında olmadan belki.. Sense sadece onu yaşarsın.. bütün dünyan o olmuştur… Her cümlende o vardır.. yada her cümle söylerken aklındadır zaten.. kısacası hayatın olmuştur o senin sen fark etmeden….. Sonra bir bakarsın ki hayatın yokk.. her gün onun için öldüğün bırakıp gitmiştir seni….. Tek başınasındır artık… Kimse teselli edemez seni ne dostun ne başka birisi… Tek bir şekilde geri hayata dönebilirsin hayatının geri gelmesiyle ama imkansızdır o da…çok geçtir artık.. Dolar gözlerin boğazında düğümlenir cümleler…sanki nefes alamazsın.. ilk defa bu kadar ağır gelir yalnızlık… ilk defa hüküm geçiremez kalbine beynin…ilk defa … Hayatsın sen; iyiliklerle dolu mutlu keşke'lere hep uzak en uzak. Yaşamaya değer en değer. Öylesine şanslıyım ki... Teşekkür ederim; çok... Ben seni ne zaman sevdim tutuldu cümlelerim kalemimde inceden bir sızı. İsminin yerine koyduğum zamirlerle başa çıkamadan tüm işaret sıfatlarım küstü kağıtlara... Hangi yükleme denk getirsem diye düşünürken hislerime tercüman olan tek bir fiilden öteye geçmiyor yazdıklarım. Ruhumda inceden bir esinti; nefes aldığımı hissediyorum. Gerçi seni gördüm kör oldum ama umrumda mı sanıyorsun... Zehir desen elimden gık dersem namerdim. Sevdamın nöbetini tutuyorum yüreğim ellerinde. Karda kışta yağmurda baharda ayazda denizde karada ve daima... Adınla başlayan tüm vuslatlara uğur getirdin uğurlar olsun tüm hazin sonlara... Usumun en uslu yerlerinde ve yüreğimin en sabırlı haliyle direniyorum tüm ellerinsiz vakitlere... Ellerim gözlerim kelepçelerde... Yüreğinden dökülenlerle her açışımda gözlerimi sabahlarımın şiirisin. Her "günaydın" bu kadar anlamlı değildi senden önce ve bir çok "hoşçakal" kayıtlıydı dilimin sorumsuz bir haznesinde. Ayrılığın selası çoktan verildi sevgilim ve kaldırıp attım ümitsizlikleri... Onlarsız yaşamak ne güzel değil mi?
İçime geçtiğin gibi
çarçabuk geçti zaman.
Olmadığın her zerreme küsmüş ilkbahar
sensizken kendimden geçiyor miyadım... Küçücük bir çukurdan baktığım koskoca gökyüzü gibi sevgin kaybolmaya mecalim varken üstelik kırk yılda bir gibi... Söylemeden biliyorum artık seni soru işaretsiz seyrediyorum. Bütün az'larımı seninle çoğaltıyorum gururla. Aynı hikayenin aynı cümlelerinde aynı sevdayı taşıyoruz anlam diye... Gizli öznesi belli bir cümle kuruyorum şimdi "Seni seviyorum" diyorum ve öznesinin yüreğinde olduğunu biliyorum.
Ama "seni seviyorum"la bitmemeli
esasen şimdi başlamalı her şey... Sen hayatımın en vazgeçilmez aşkı
Sen uğrunda en çıldırdığım esmer Sen yolunda savaşlar verdiğim sevdam Sen uğrunda ölümlere gidip geldiğim Sen beklediğim Sen özlediğim Sen gizlediğim... Güneş doğmayı unutabilir Sabah olmayı Yağmur yağmayı Ama ben seni asla... Çiçekler açmayı unutabilir Kuşlar uçmayı Baharlar gelmeyi Ama ben seni asla... Ne zaman bir şiir okunsa aklımdasın Ne zaman bir telefon çalsa karşımdasın Sen Allah'imin en güzel armağanı Sen hayatımın en gerçek yalanı Sen bütün huylarımı ezbere bilen Sen gözyaşlarımı en iyi silen Sen dünyanın en iyi erkeği Sen yemeğimin tuzu Yüreğimin buzu Sen kalbimde en tatlı sızı Sen bütün varlığımın en sevimli hırsızı Sen sevdikçe sevilesi Övdükçe övülesi Öptükçe öpülesi aşkım... Sen beni yokluğuyla delirten varlığıyla yolumu yolundan çeviren Sevdasıyla beni bir dağ gibi deviren adam Bundan böyle senden sorulsun günahlarım Sende bütün sorularım Sende bütün cevaplarım Adam olmuşsam senden Katil olursam senden Ben çoktan vazgeçtim kendimden [SIZE=5]Ama senden Asla erkeğim ASLA! ...[/SIZE] Gözlerim doluyor gecelerde En yalın en küçük hecelerde.. Dilimin ucuna geldiğinde söyleyemiyorum.. Zaman öyle akıp gidiyorken sana Deli yüreğim biliyorken.. Şeytan diyor ki; Dök dilinden! Söyleyemiyorum.. Sev sevme vazgeçemiyorum Sev sevme Seni SeviyoruM!!! * * *
Aldanmak... En büyük yıkıntısı iç dünyamızın... Aldanmak... Ses veren üç telimizden birinin kopması... Aldanmak... O en son fakat en kesin kabullendiğimiz gerçek... [SIZE=4]Sen hiç aldatma ne olur!.. Yıkılışım da sevgim kadar büyüktür benim.[/SIZE] * * * Büyüt beni; gözlerinde ellerinde yeniden ses oldun sözlerime gücün saklı içimde Vursunlar... Ağlamam. İster bahar ister ayaz... Yolum seninle. Duysun dünya karşı dursun düşsün peşime Tüm acılara inat
Güneşe köprü kurdum Islak gözbebeklerini yüreğimde kurutmak için Yıldızlara merdiven uzattim Karanlık gecende gözlerinde umut olmak icin Yel değirmeni oldum sisli sabahlarda Acılarını yüregimde öğütüp gülüşlerini görmek icin Söz verdik yarınımıza yenilmemeliydik katmerlesmiş acılarımıza Kalbimizde gözyaşı ve keder olmuş mÜptela Nasırlanmış yarınlarımız sanki ezeyla cefa İstemem onca sırtımda yük varken neşeyle sefa Bin derdime bir gülüşün yeter oysa Pes etmeyecektin sinsi acılarımıza Zincirleri kırıp Güneşli sabahlarda elele koşacaktık yarınlarımıza Ben yaşadığın ve yaşayacağın tÜm acıları Kıl çuvallarına yükleyip geceden sabaha Sırtımda tasıyıp Güneşli sabahlarda avuçlarımda umutlar bıraktım yatağına Yaşayacağımız güzel yarınlarımız varken Beni sevdanın yetimligini yaşatma Gözyaşlarina inat Küçük mutluluklarinda sev beni Bu güzel bahar yağmuru altında Yalnızca sen olyürürken yanımda Sevgin dolaşsın yüreğimde kanımda Sırılsıklam olalım yağmur altında... Keneple sıcak ellerini ellerime Ekle yüreğinisevgini yüreğime İnan yüreğimdeki büyük sevgime Sırılsıklam olalım yağmur altında Gökkuşağı yalnız bizim için doğsun Bulutlar tüm yağmurunu bize sunsun Aşkimizin en güzel bir günü olsun Sırılsıklam olalım yağmur altında |
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi