Ah şu aklıma dolan manasız sözler...
Ne vakit ağlasamne vakit seni düşünsem gelirler...
Dağları del derler çöllere düş derler.Derler de derler...beni hiç düşünmezler...
Gökten yağmur boşalırdı yazın;kovalardan boşalırcasına.İşte beno yağmurlarda ıslanırdım...Kimse olmazdı sokaklarda ve caddelerdeyalnız ben ve yağmur...Pencerelerde bana gülenlerparmaklarıyla beni işaret edenler birbirlerini dürtenler üzmezdi beni...Beni üzen yalnız sensizlikti...
Seni arardı gözlerimnedense seni göremezlerdi.Belki sen bu sonsuz pencerelerden birindeydinbelki de yağmuru seyrediyordun.Yağmursabeni seyrediyordu...
Ne yağmurlar gördü bu gözlerne yağmurlar bu gözleri...Deli dersen şaşırmam;çünkü ne zaman yağmur yağdıysa sokaklarda benim ayak seslerim duyuldu...
Belki bilmezsin;yağmurunda bir şarkısı vardı.Bilmem acaba onunda aklında nazlı bir sevgili mi vardı...
Benimse ne bir şarkım vardı ne de yüreğine dokunacak bir güzel sözüm...Bir ıslık çalmayı bile beceremedimanladım ki öksürmek kadar kolay değilmiş...Biliyor musun ben hala parmaklarımla ıslık çalamıyorum...
O yaz günü ıslanmaları ne çabuk gelip geçti...
Saçlarımı uzattımsonra kestim;bir görsen yine uzadılar.
Ayakkabılar eskittimyolları eskitemedim....
Eğer sonunda sen olsaydın en bitmez görülen yolları hiç düşünmeden teperdim emin ol...
Hep seni aradım durdumbilmezsin senden başkasına yar diyemedim...
Bilmiyorumbelki de seni hiç göremeyeceğim...
Bilmiyorum neden seni sevdiğimi söylüyorum?Bilmi
yorum inanyağmur sağnak sağnak yağarkensokağa neden fırladığımı bilmediğim gibi...
Şimdi bir yağmur yağsaben yine fırlarım sokağa...Tekrar gelirsen banayine söylerim;seni seviyorum derim...
Seni neden sevdiğimi sorma bana.
Ben biliyor muyum yağmuru neden sevdiğimi...
Alıntı