- Yerinde söz söylemesini bilen, özür dilemek zorunda kalmaz.
- Allah bu milleti elli yıldan fazla rahata koymasın, alıştırmasın.
- Hekimler niçin bana kıydınız. Son Sözleri.
- Sırrıma sakalımın bir tek telinin vakıf olduğunu bilsem, sakalımı kökünden keserim.
- Ormanlarımdan bir dal kesenin başını keserim!
- Düşmandan yüz çevirmek korkaklıktır. Benim ikbalim yücedir. Talihsizlik ise düşmanın nasibidir.
- Düşmanı tanımak, tehlikeyi bertaraf etmek demektir.
- İstanbul'u niçin fethettiklerini sorduklarında önce o benim gönlümü fethettiği için
- Benim kudretimin ulaştığı yere onların hayalleri bile ulaşamaz.
- Biz toprakları değil gönülleri feth etmeye gidiyoruz.
- Baykuştan pervâmız yok, biz şahinler sürüsüyüz.
- Bir gece ansızın gelir krallığınızı imparatorluğuma katarım.
- Ey Konstantiniye! Ya sen beni alırsın, ya ben seni alırım.
- Evet, padişah benim. Ancak siz yine de çiçekleri ona veriniz. Çünkü kendisi benim hocamdır.
- İmkanın sınırını görmek için imkansızı denemek lazım.
- Şeyhim Akşemseddin Hazretleri İle Beraber Yaptığım Zikrin Lezzetine Dünyaları Bile Değişmem. Eğer Şeyhim İzin Verseydi Zikir Yolunu Tercih Eder, Saltanatı Terk Ederdim.
- Eğer padişah siz iseniz, devletimizin bu zor gününde ordumuzun başında olmamanız törelerimize uymaz. Yok, eğer padişah ben isem, işte size emrediyorum, geliniz ve derhal ordularımın başına geçiniz.
Fatih Sultan Mehmet'n Sözleri
|
Allah beni bu şehrin halkının müttefiki olarak bu zamana kadar sakladı. Biz bu şehrin düşmanlarına galip geldik ve onların vatanlarını aldık. Burayı Makedonyalılar Taselyalılar ve Moralılar almışlardı. Biz bunların bizlere karşı kötü davranışlarının intikamını yıllar geçmesine rağmen torunlarından aldık.
Bunlar ki, ellerinde bir kap içerisinde kireç tozu ve kömür külü olduğu halde günün belirli saatlerinde bu sokakları gezeler. Bu sokaklara tükürenlerin tükrükleri üzerine bu tozu dökeler ki yevmiye yirmişer akçe alsınlar; Maazallah herhangi bir gıda maddesi buhranı da vaki olabilir. Böyle bir hal karşısında bırakmış olduğum 100 silah ehl-i erbaba verile. Bunlar ki hayvanat-ı vahşiyyenin yumurtada veya yavruda olmadığı sıralarda Balkanlara çıkıp avlanalar ki zinhar hastalarımızı gıdasız bırakmayalar.
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
Konu ile Alakalı Benzer Konular | |||||
Konular | Yazar | Yorumlar | Okunma | Son Yorum | |
En Süper Rap SözLeri... | iLLeGal- | 4 | 1,107 |
04-12-2022, Saat: 01:54 PM Son Yorum: wildfang |
|
sevgi sözleri... | CReATuRE | 7 | 765 |
04-09-2022, Saat: 02:50 AM Son Yorum: wildfang |
|
Shakespeare'nin Sözleri | YasSmin | 5 | 679 |