02-21-2008, Saat: 04:53 PM
<H1>Ciğer Kebabı
</H1>Malzemeler
Mutfak Zorluk 2Süre 40 dk.Kaç Kişilik 5Yöntem
Yarım kilo ciğer
2 Adet patates
2 Adet havuç
2 Adet soğan
Sıvıyağ
Maydanoz
Tuz, kırmızı pulbiber, kekik
 
Hazırlanışı

</H1>Malzemeler
Mutfak Zorluk 2Süre 40 dk.Kaç Kişilik 5Yöntem
Yarım kilo ciğer
2 Adet patates
2 Adet havuç
2 Adet soğan
Sıvıyağ
Maydanoz
Tuz, kırmızı pulbiber, kekik
Hazırlanışı
- Ciğerin zarını soyup, tavla zarı iriliğinde doğrayın.
 
- Isıtılmış sıvıyağda ciğerleri arada bir çevirerek kızartın (tuz ilave etmeden).
 
- İnmesine yakın tuz, kırmızı pulbiber ve kekik serpiştirerek delikli kepçe ile servis tabağına alın.
 
- Havuçları ve patatesleri küp küp doğrayıp ayrı bir tavada kızartın.
 
- Sebzeleri ciğerlerle karıştırın.
 
- Piyazlık doğranmış soğanları tuzla ovup yıkayın.
 
- Soğanı ince kıyılmış maydanozla karıştırın.
 
- Ciğer kebabının yanında servis yapın.


