02-21-2008, Saat: 04:57 PM
Çoban Kebabı
Malzemeler
Mutfak Zorluk 3Süre 60 dk.Kaç Kişilik 5Yöntem
900 gr koyun eti
3 Çorbaa kaşığı margarin
250 Gr küçüklerinden soğan
2 Adet orta boy domates
4 Adet patates(büyüklerinden)
10 Diş sarmısak
1 Demet dereotu
2 Su bardağı su
Yeteri kadar tuz
 
Hazırlanışı
Malzemeler
Mutfak Zorluk 3Süre 60 dk.Kaç Kişilik 5Yöntem
900 gr koyun eti
3 Çorbaa kaşığı margarin
250 Gr küçüklerinden soğan
2 Adet orta boy domates
4 Adet patates(büyüklerinden)
10 Diş sarmısak
1 Demet dereotu
2 Su bardağı su
Yeteri kadar tuz
Hazırlanışı
- Kemikli(kemiksizde olabilir) et kayısı büyüklüğünde parçalara doğranır.
 
- Patatesler kabukları soyulduktan sonra dörder parçaya bölünür.
 
- Soğanların kabukları soyulur ve bütün olarak bırakılır.
 
- Domatesler çekirdekleri çıkarıldıktan sonra küçük küçük doğranır.
 
- Bir güvece (tencere) et parçaları,ayıklanmış soğan,margarin,domates,sarmısak ve yeteri kadar tuz konulup orta ateşte pişmeye bırakılır.
 
- Domates ve et suyunu salıp çekince doğranmış patates ve ılık su eklenir.
 
- Güvecin ağzı kapalı olarak yemek kısık ateşte 30-40 dakika pişirilir.
 
- Etler yumuşayıp pişince ayıklanarak yıkanmış ve kıyılmış dereotu serpilir ve güveç sofraya götürülerek servis yapılır.
 
- Arzuya göre,yemeğe daha fazla sarmısak
 
- konulabilir.
 
 


