02-28-2008, Saat: 06:04 PM
3 yumurta
1 bucuk su bardağı şeker
3/4 bardak sıvıyağ
1 su bardağı portakal suyu (yada: 1/2 sut + 1/2 portakal suyu)
3 su bardağı elenmiş un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 limon yada yarıma yakın portakal kabuğu rendesi
Arzuya göre istenilen miktarda iri kıyılmış ceviz, kuru uzum, küp, küp doğranmış kuru kayısı,kuru incir…
Yapılışı:
- önce yumurtalarla şekeri çok iyi çırpın.(limon/ portakal kabuğu rendesini de ekleyin) İyice kabaracak, krema gibi olacak. El mikseri ile 3-5 dakika kadar.
- Sıvıyağı yavaşça akıtarak ayni anda mikserle çırparak karışıma yedirin.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eleyin.
- Önce biraz portakal suyu koyup yedirin hamura, sonra elenmiş undan biraz ekleyerek karıştırın. 3 seferde un ve portakal suyunu bu şekilde kek hamuruna yedirin.
- Kuruyemiş ve cevizi ilave edip karıştırın kaşıkla.
- Yağlanmış ve unlanmış kalıbınıza (resimde tüp kek kalıbı kullanıldı) dökün. 350F - 175C derecede 40 dakika kadar pişirin.
- Kürdan batırın ortasından. Yapışmıyorsa pişmiş demektir. Hafif soğuyunca kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın.