![portakallikuruyemislikek.jpg](http://www.kekevi.com/portakallikuruyemislikek.jpg)
![aaxibul1.gif](http://www.kekevi.com/_themes/copy-of-axis1/aaxibul1.gif)
![aaxibul1.gif](http://www.kekevi.com/_themes/copy-of-axis1/aaxibul1.gif)
![aaxibul1.gif](http://www.kekevi.com/_themes/copy-of-axis1/aaxibul1.gif)
![aaxibul1.gif](http://www.kekevi.com/_themes/copy-of-axis1/aaxibul1.gif)
![aaxibul1.gif](http://www.kekevi.com/_themes/copy-of-axis1/aaxibul1.gif)
![aaxibul1.gif](http://www.kekevi.com/_themes/copy-of-axis1/aaxibul1.gif)
![aaxibul1.gif](http://www.kekevi.com/_themes/copy-of-axis1/aaxibul1.gif)
![aaxibul1.gif](http://www.kekevi.com/_themes/copy-of-axis1/aaxibul1.gif)
![aaxibul1.gif](http://www.kekevi.com/_themes/copy-of-axis1/aaxibul1.gif)
Yapılışı:
- önce yumurtalarla şekeri çok iyi çırpın.(limon/ portakal kabuğu rendesini de ekleyin) İyice kabaracak, krema gibi olacak. El mikseri ile 3-5 dakika kadar.
- Sıvıyağı yavaşça akıtarak ayni anda mikserle çırparak karışıma yedirin.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eleyin.
- Önce biraz portakal suyu koyup yedirin hamura, sonra elenmiş undan biraz ekleyerek karıştırın. 3 seferde un ve portakal suyunu bu şekilde kek hamuruna yedirin.
- Kuruyemiş ve cevizi ilave edip karıştırın kaşıkla.
- Yağlanmış ve unlanmış kalıbınıza (resimde tüp kek kalıbı kullanıldı) dökün. 350F - 175C derecede 40 dakika kadar pişirin.
- Kürdan batırın ortasından. Yapışmıyorsa pişmiş demektir. Hafif soğuyunca kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın.