02-21-2010, Saat: 02:45 PM

Çikolata Kaplı Kurabiye
İçi dışı lezzet dolu çikolata kaplı kurabiyeyi beş çayınız ve özel davet günleriniz için hazırlayabilirsiniz. Denenmiş lezzetli onaylanmış resimli kurabiye tarifi daha Yüksek Topuklar'da!
Malzemeler
- 2 Adet yumurta
 
- 200 gr margarin (oda sıcaklığında)
 
- 1 Su bardağı pudra şekeri
 
- 1 Paket kabartma tozu
 
- 1 Paket vanilya
 
- Yeterince un
 
Çikolata kaplaması için;
- 100 gr bitter çikolata
 
- Yarım çay bardağı süt
 
- Yarım çay bardağı süt kreması
 
Hazırlanışı

- Derin bir yoğurma kabına margarini alıp elinizle iyice ezin.
 
- Tüm malzemeyi ekleyip karıştırın.
 
- Yeterince un ilave edip kulak memesi kıvamında hamur elde edin.
 
- Hamuru 1 saat dinlendirin.
 
- Sürenin sonunda hamuru tekrar yoğurun.
 
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
 
- 30-35 dakika üzerleri kızarıncaya kadar pişirip soğumaya bırakın.
 
- Bitter çikolatayı benmari usülü eritin.
 
- İçine süt ve süt kremasını ekleyip mikser yardımıyla 2-3 dakika çırpın.
 
- Soğuyan kurabiyeleri tamamını çikolataya batırıp servis tabağında alın.
 
- Çikolata oda sıcaklığında katılaştıktan sonra servis yapın.
 
Not :Üzerine Beyaz çikolata rendesi kullandım siz de arzu ettiğiniz şekilde süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun
Afiyet Olsun
