Çikolata Kaplı Kurabiye
İçi dışı lezzet dolu çikolata kaplı kurabiyeyi beş çayınız ve özel davet günleriniz için hazırlayabilirsiniz. Denenmiş lezzetli onaylanmış resimli kurabiye tarifi daha Yüksek Topuklar'da!
Malzemeler
- 2 Adet yumurta
- 200 gr margarin (oda sıcaklığında)
- 1 Su bardağı pudra şekeri
- 1 Paket kabartma tozu
- 1 Paket vanilya
- Yeterince un
Çikolata kaplaması için;
- 100 gr bitter çikolata
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı süt kreması
Hazırlanışı
- Derin bir yoğurma kabına margarini alıp elinizle iyice ezin.
- Tüm malzemeyi ekleyip karıştırın.
- Yeterince un ilave edip kulak memesi kıvamında hamur elde edin.
- Hamuru 1 saat dinlendirin.
- Sürenin sonunda hamuru tekrar yoğurun.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- 30-35 dakika üzerleri kızarıncaya kadar pişirip soğumaya bırakın.
- Bitter çikolatayı benmari usülü eritin.
- İçine süt ve süt kremasını ekleyip mikser yardımıyla 2-3 dakika çırpın.
- Soğuyan kurabiyeleri tamamını çikolataya batırıp servis tabağında alın.
- Çikolata oda sıcaklığında katılaştıktan sonra servis yapın.
Not :Üzerine Beyaz çikolata rendesi kullandım siz de arzu ettiğiniz şekilde süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun
Afiyet Olsun