11-12-2009, Saat: 07:58 PM

[b]1. Hücrelerin serbest radikallerin zararlı etkilerinden korunması için hergün 5 - 9 porsiyon sebze ve meyve tüketmek gerekiyor.
2. Konserve besinler değil taze veya donmuş olanlar tercih edilmeli.
3. Sebzeleri mümkün olduğunca çiğ veya az pişmiş olarak tüketmek gerekiyor. Çiğ ve taze sebzelerin sahip olduğu antioksidant özellik pişirmeyle yok oluyor. Az pişirme beta karoten emilimini de artırıyor.
4. Hayvani yağlar yerine




5. Kurufasulye







6. Zeytinyağı en iyi antioksidant yağ. Bol E vitamini içeriyor






7. Avokado


8. Yağsız süt ürünleri (light süt






9. Demir













10. Yüksek ısıda pişirilen


11. Beyza unlu gıdalar




12. Lif


