:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kan yapan yiyecekler
_AL0n3_
#1

2yl7kme.jpg

[b]1. Hücrelerin serbest radikallerin zararlı etkilerinden korunması için hergün 5 - 9 porsiyon sebze ve meyve tüketmek gerekiyor.
2. Konserve besinler değil taze veya donmuş olanlar tercih edilmeli.
3. Sebzeleri mümkün olduğunca çiğ veya az pişmiş olarak tüketmek gerekiyor. Çiğ ve taze sebzelerin sahip olduğu antioksidant özellik pişirmeyle yok oluyor. Az pişirme beta karoten emilimini de artırıyor.
4. Hayvani yağlar yerinevirgul.gif zeytinyağıvirgul.gif ayçiçekyağıvirgul.gif kanola yağıvirgul.gif soya yağı gibi sıvı yağları tercih etmek gerekiyor.
5. Kurufasulyevirgul.gif nohutvirgul.gif baklavirgul.gif bezelyevirgul.gif mercimekvirgul.gif yeşil fasulyevirgul.gif soya ve yulafta bol miktarda bulunan saponinlervirgul.gif antioksidant etki göstererek hücrelerdeki DNA mutasyonlarını önleyerek antikanserojen etki gösteriyorlar. Bu yüzden kurubaklagilleri sıklıkla tüketmek gerekiyor.
6. Zeytinyağı en iyi antioksidant yağ. Bol E vitamini içeriyorvirgul.gif gençlik sağlıyor ve hastalıklardan uzak tutuyor. Ayrıcavirgul.gif kötü kolesterolün (LDL) okside olmasını ve damar duvarına girmesini önleyerekvirgul.gif iyi kolesterolü (HDL) artırıyor. Böylecevirgul.gif damar sertliğivirgul.gif kalp-damar sistemi hastalıklarıvirgul.gif kalp krizi ve inmeden uzak durmanızı sağlıyor.
7. Avokadovirgul.gif kötü kolesterolü düşürerekvirgul.gif kalp hastalığı riskini azaltıyor.
8. Yağsız süt ürünleri (light sütvirgul.gif light yoğurtvirgul.gif light peynir)virgul.gif protein ve kalsiyumdan zenginvirgul.gif doymuş yağdan fakir besinler. Kemikvirgul.gif diş ve kasların yapısını sağlamlaştırıyorvirgul.gif yüksek kan basıncının kontrolünde yardımcı olan potasyum içeriyor.
9. Demirvirgul.gif kırmızı kan hücrelerimizde oksijen taşıyan hemoglobin ve kaslarımızdaki myoglobin proteinlerinin yapısında yer alıyor. En çok bulunduğu besinlervirgul.gif ciğervirgul.gif yumurta sarısıvirgul.gif kırmızı etlervirgul.gif nohutvirgul.gif mercimekvirgul.gif balıkvirgul.gif istiridyevirgul.gif yeşil yapraklı sebzeler. Eksikliğindevirgul.gif kansızlık ve bağışıklık sisteminde bozukluklar oluşuyor. Ancakvirgul.gif demir fazlalığı vücutta aynen paslanma benzeri oksitlenme yaparakvirgul.gif damar sertliğine ve tüm vücut hücrelerinin erken yaşlanmasınavirgul.gif yağlanmasına neden oluyor. Bu yüzden demir preperatları doktor kontrolünde almak gerekiyor.
10. Yüksek ısıda pişirilenvirgul.gif kızartılan etlerin içinde kanserojen etki yapan heterosiklik aminler oluşuyor. Önlemek için fırınlamavirgul.gif buharda veya mikrodalgada pişirmek gerekiyor.
11. Beyza unlu gıdalarvirgul.gif beyaz ekmekvirgul.gif pirinçvirgul.gif patates ve tüm şeker katkılı gıdaların glisemik indeksi yüksek. Bu da erken yaşlanmaya sebep oluyor. Beyaz pirinç yerinevirgul.gif posa bakımından zengin esmer pirinç veya bulgur pilavı tercih etmek iyi bir çözüm.
12. Lifvirgul.gif bitkisel gıdaların iskeletini oluşturduğundanvirgul.gif ne kadar fazla sebzevirgul.gif meyve ve işlenmemiş tahıl yenirse o kadar fazla lif alınmış oluyor. Günde 30 - 35 gram kadar lif almak vücut için yararlı[/b]
Ara
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Yiyeceklerde ne kadar lif var zengin lifli alternatif yiyecekler nelerdir MaSaL 0 632 04-23-2011, Saat: 02:14 PM
Son Yorum: MaSaL
  Vücudumuz yediklerimizi ne kadar sürede eritir hangi yiyecekler midede ne kadar süre MaSaL 0 543 04-23-2011, Saat: 02:13 PM
Son Yorum: MaSaL
  Potasyum içeren yiyecekler Hasretiim 0 570 04-14-2011, Saat: 03:52 PM
Son Yorum: Hasretiim
  Tokluk Hissi Veren Yiyecekler Hasretiim 0 399 02-01-2011, Saat: 10:52 PM
Son Yorum: Hasretiim
  Diyabet hastaları nasıl beslenmeli hangi yiyecekler şekeri düşürüyor MaSaL 0 503 01-04-2011, Saat: 09:09 PM
Son Yorum: MaSaL

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
  Tarih: 11-25-2024, 01:07 AM