08-18-2010, Saat: 09:16 PM
Üçüncü ayda bebeğinize verebileceğiniz ek mamalar sebze ve meyve püreleri ve muhallebidir.
Kullanabileceğiniz sebzeler ise patates havuç ıspanak ka*bak kereviz ve bezelye olabilir.
Meyveler de Portakal ve elma. Muhallebide kullanılacak unlar ise pirinç buğday arpa mı*sır yulaf unlarıdır.
Sebze püresi nasıl yapılır?
İki çorba kaşığını dolduracak kadar sebzeyi ilk önce iyice yı*kayın. Yıkanmış ve ufak parçalara doğranmış olan sebzeyi bir ten*cereye koyun üzeri örtülene kadar sıcak su ile bir tutam tuz ekle*yin. 20 dakika kadar kaynatılan sebzeyi bir tel süzgeçten geçirin. Bu şekilde hazırlanmış sebze püresini önce azar azar çocuğa ve*rerek onu püreye alıştırmaya çalışın. Eğer püreyi yemek istemez*se biraz daha tuz katın. Yine de istemiyorsa o zaman fazla ısrar etmeyin ve başka sebzeleri deneyin. Bir süre sonra çocuğunuz daha önce beğenmediği püreyi büyük bir olasılıkla yiyecektir.
Bazı sebzeler çocuklarda alerjik tepkiler yapabilir. Döküntü kızarıklık kaşıntı vb. gibi. Bu gibi durumlarda doktorunuza danış*madan çocuğunuza yeniden aynı sebzeyi vermeye kalkışmayın. Sebzelere karşı çocuğunuzun tepkisi anlaşıldıktan sonra püreye iki üç çeşit sebze daha karıştırabilirsiniz. Bu sizin ve çocuğunuzun isteğine kalmıştır. Eğer dilerseniz bebeğinizin püresine bir miktar süt de koyabilirsiniz.
Meyve püresi nasıl hazırlanır?
Tam olarak yıkanmış ve kabukları soyulmuş meyveleri rende ya da preste ezebilirsiniz. Başlangıçta elmanın haşlanmış olması çocuğunuzun elmayı sindirmesini kolaylaştıracaktır. Aslında çocu*ğa verilecek meyvelerin hepsi olgun olmalıdır. Buna rağmen elde ettiğiniz püre koyu bir kıvamda ise içine süt katabilirsiniz.
Kullanabileceğiniz sebzeler ise patates havuç ıspanak ka*bak kereviz ve bezelye olabilir.
Meyveler de Portakal ve elma. Muhallebide kullanılacak unlar ise pirinç buğday arpa mı*sır yulaf unlarıdır.
Sebze püresi nasıl yapılır?
İki çorba kaşığını dolduracak kadar sebzeyi ilk önce iyice yı*kayın. Yıkanmış ve ufak parçalara doğranmış olan sebzeyi bir ten*cereye koyun üzeri örtülene kadar sıcak su ile bir tutam tuz ekle*yin. 20 dakika kadar kaynatılan sebzeyi bir tel süzgeçten geçirin. Bu şekilde hazırlanmış sebze püresini önce azar azar çocuğa ve*rerek onu püreye alıştırmaya çalışın. Eğer püreyi yemek istemez*se biraz daha tuz katın. Yine de istemiyorsa o zaman fazla ısrar etmeyin ve başka sebzeleri deneyin. Bir süre sonra çocuğunuz daha önce beğenmediği püreyi büyük bir olasılıkla yiyecektir.
Bazı sebzeler çocuklarda alerjik tepkiler yapabilir. Döküntü kızarıklık kaşıntı vb. gibi. Bu gibi durumlarda doktorunuza danış*madan çocuğunuza yeniden aynı sebzeyi vermeye kalkışmayın. Sebzelere karşı çocuğunuzun tepkisi anlaşıldıktan sonra püreye iki üç çeşit sebze daha karıştırabilirsiniz. Bu sizin ve çocuğunuzun isteğine kalmıştır. Eğer dilerseniz bebeğinizin püresine bir miktar süt de koyabilirsiniz.
Meyve püresi nasıl hazırlanır?
Tam olarak yıkanmış ve kabukları soyulmuş meyveleri rende ya da preste ezebilirsiniz. Başlangıçta elmanın haşlanmış olması çocuğunuzun elmayı sindirmesini kolaylaştıracaktır. Aslında çocu*ğa verilecek meyvelerin hepsi olgun olmalıdır. Buna rağmen elde ettiğiniz püre koyu bir kıvamda ise içine süt katabilirsiniz.