Üçüncü ayda bebeğinize verebileceğiniz ek mamalar sebze ve meyve püreleri ve muhallebidir.
Kullanabileceğiniz sebzeler ise
 patates
 havuç
 ıspanak
 ka*bak
 kereviz ve bezelye olabilir.
Meyveler de
 Portakal ve elma. Muhallebide kullanılacak unlar ise pirinç
 buğday
 arpa
 mı*sır
 yulaf unlarıdır.
Sebze püresi nasıl yapılır?
İki çorba kaşığını dolduracak kadar sebzeyi ilk önce iyice yı*kayın. Yıkanmış ve ufak parçalara doğranmış olan sebzeyi bir ten*cereye koyun
  üzeri örtülene kadar sıcak su ile bir tutam tuz ekle*yin. 20 dakika  kadar kaynatılan sebzeyi bir tel süzgeçten geçirin. Bu şekilde  hazırlanmış sebze püresini önce azar azar çocuğa ve*rerek onu püreye  alıştırmaya çalışın. Eğer püreyi yemek istemez*se biraz daha tuz katın.  Yine de istemiyorsa o zaman fazla ısrar etmeyin ve başka sebzeleri  deneyin. Bir süre sonra çocuğunuz
 daha önce beğenmediği püreyi büyük bir olasılıkla yiyecektir.
Bazı sebzeler çocuklarda alerjik tepkiler yapabilir. Döküntü
 kızarıklık
  kaşıntı vb. gibi. Bu gibi durumlarda doktorunuza danış*madan çocuğunuza  yeniden aynı sebzeyi vermeye kalkışmayın. Sebzelere karşı çocuğunuzun  tepkisi anlaşıldıktan sonra püreye iki üç çeşit sebze daha  karıştırabilirsiniz. Bu sizin ve çocuğunuzun isteğine kalmıştır. Eğer  dilerseniz
 bebeğinizin püresine bir miktar süt de koyabilirsiniz.
Meyve püresi nasıl hazırlanır?
Tam olarak yıkanmış ve kabukları soyulmuş meyveleri rende ya da preste ezebilirsiniz. Başlangıçta elmanın haşlanmış olması çocuğunuzun elmayı sindirmesini kolaylaştıracaktır. Aslında çocu*ğa verilecek meyvelerin hepsi olgun olmalıdır. Buna rağmen elde ettiğiniz püre koyu bir kıvamda ise içine süt katabilirsiniz.
	
		
	Kullanabileceğiniz sebzeler ise
 patates
 havuç
 ıspanak
 ka*bak
 kereviz ve bezelye olabilir.Meyveler de
 Portakal ve elma. Muhallebide kullanılacak unlar ise pirinç
 buğday
 arpa
 mı*sır
 yulaf unlarıdır.Sebze püresi nasıl yapılır?
İki çorba kaşığını dolduracak kadar sebzeyi ilk önce iyice yı*kayın. Yıkanmış ve ufak parçalara doğranmış olan sebzeyi bir ten*cereye koyun
  üzeri örtülene kadar sıcak su ile bir tutam tuz ekle*yin. 20 dakika  kadar kaynatılan sebzeyi bir tel süzgeçten geçirin. Bu şekilde  hazırlanmış sebze püresini önce azar azar çocuğa ve*rerek onu püreye  alıştırmaya çalışın. Eğer püreyi yemek istemez*se biraz daha tuz katın.  Yine de istemiyorsa o zaman fazla ısrar etmeyin ve başka sebzeleri  deneyin. Bir süre sonra çocuğunuz
 daha önce beğenmediği püreyi büyük bir olasılıkla yiyecektir.Bazı sebzeler çocuklarda alerjik tepkiler yapabilir. Döküntü
 kızarıklık
  kaşıntı vb. gibi. Bu gibi durumlarda doktorunuza danış*madan çocuğunuza  yeniden aynı sebzeyi vermeye kalkışmayın. Sebzelere karşı çocuğunuzun  tepkisi anlaşıldıktan sonra püreye iki üç çeşit sebze daha  karıştırabilirsiniz. Bu sizin ve çocuğunuzun isteğine kalmıştır. Eğer  dilerseniz
 bebeğinizin püresine bir miktar süt de koyabilirsiniz.Meyve püresi nasıl hazırlanır?
Tam olarak yıkanmış ve kabukları soyulmuş meyveleri rende ya da preste ezebilirsiniz. Başlangıçta elmanın haşlanmış olması çocuğunuzun elmayı sindirmesini kolaylaştıracaktır. Aslında çocu*ğa verilecek meyvelerin hepsi olgun olmalıdır. Buna rağmen elde ettiğiniz püre koyu bir kıvamda ise içine süt katabilirsiniz.