09-02-2010, Saat: 03:32 PM
TAVUKLU BAMYA ÇORBASI

Malzemeler:
Afiyet olsun.
Malzemeler:
- 1 tavuk butu 
 
- 100 gr bamya kurusu 
 
- 1.5 çay bardağı şehriye 
 
- 1 çorba kaşığı salça 
 
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 
 
- tuz 
 
- 2 litre  soğuk su 
 
- yarım limonun suyu(bamyaları haşlamak için) 
 
- Önce bamyalarını ipinden çıkarmadan limonlu sıcak su ile yaklaşık 10-15 dakika kadar haşlayın. İpinden çıkarın. 
 
- 2 litre soğuk ile tavuk butunu 20-25 dakika kadar  haşlayın ve sudan çıkarıp didin. Suyunu başka bir yere  süzün. 
 
- Tavuğun kaynar suyundan tencereye 1 litresini aktarın. Şehriyeyi, tavuğu ve haşlanmış bamyayı ilave edin. 
 
- Ayrı bir tavada 2 çorba kaşığı sıvıyağ ile salçayı ve kırmızı toz biberi kavurun. (ben bu sosa çok az tuz ilave ediyorum) 
 
- Bu sosu  tavuk suyuna ilave edin. Tuzunu istediğiniz kadar ilave ettikten sonra yaklaşık 10-15 dakika kadar kaynatın. 
 
Afiyet olsun.
