TAVUKLU BAMYA ÇORBASI
Malzemeler:
Afiyet olsun.
Malzemeler:
- 1 tavuk butu
- 100 gr bamya kurusu
- 1.5 çay bardağı şehriye
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- tuz
- 2 litre soğuk su
- yarım limonun suyu(bamyaları haşlamak için)
- Önce bamyalarını ipinden çıkarmadan limonlu sıcak su ile yaklaşık 10-15 dakika kadar haşlayın. İpinden çıkarın.
- 2 litre soğuk ile tavuk butunu 20-25 dakika kadar haşlayın ve sudan çıkarıp didin. Suyunu başka bir yere süzün.
- Tavuğun kaynar suyundan tencereye 1 litresini aktarın. Şehriyeyi, tavuğu ve haşlanmış bamyayı ilave edin.
- Ayrı bir tavada 2 çorba kaşığı sıvıyağ ile salçayı ve kırmızı toz biberi kavurun. (ben bu sosa çok az tuz ilave ediyorum)
- Bu sosu tavuk suyuna ilave edin. Tuzunu istediğiniz kadar ilave ettikten sonra yaklaşık 10-15 dakika kadar kaynatın.
Afiyet olsun.