03-13-2011, Saat: 02:44 AM
2 litre süt
- 1 su bardağı pirinç unu
 
- 1 5 su bardağı toz şeker 5 su bardağı toz şeker
 
- 1 kutu (500 gr.) dondurulmuş vişne
 
- 1 çay bardağı toz şeker
 
- 2 dolu tatlı kaşığı mısır nişastası
 
- Hindistan cevizi
 
- Önce iki litre sütü derin bir tencereye alın.
 
- Bir su bardağı pirinç unu ve 1 5 su bardağı toz şekeri ekleyip sürekli karıştırarak 5 su bardağı toz şekeri ekleyip sürekli karıştırarak orta ateşte muhallebi kaynayıp da kıvamı yoğunlaşmaya başlayana kadar pişirin. orta ateşte muhallebi kaynayıp da kıvamı yoğunlaşmaya başlayana kadar pişirin.
 
- Sonrasında muhallebiyi üzerlerinde birer parmak boşluk kalacak şekilde kuplara paylaştırın ve soğumaya bırakın.
 
- Bu arada dondurulmuş vişneleri sudan geçirip iyice çözülmesini sağlayın ve süzün. dondurulmuş vişneleri sudan geçirip iyice çözülmesini sağlayın ve süzün.
 
- Vişneleri küçük bir tencereye alarak 1 çay bardağı toz şekerle karıştırın ve suyunu bırakıp kaynayana kadar orta ateşte pişirin.
 
- Daha sonra bu karışıma 2 dolu tatlı kaşığı mısır nişastasını ekleyerek topaklanmasına izin vermeyecek kadar hızlı karıştırıp kıvamını koyulaştırın.
 
- Vişne şekerlemesini ateşi kısıp bir süre karıştırarak pişirdikten sonra biraz ılıtın. biraz ılıtın.
 
- Kuplara paylaştırdığınız muhallebilerin üzerini kaplayacak şekilde her birine vişne şekerlemesini yayın ve üzerine bol miktarda hindistan cevizi serpin.
 
- İyice oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına koyun ve birkaç saat bekletin.
 
