:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vişneli Muhallebi
ÐŽeşaren
#1
2 litre süt
  • 1 su bardağı pirinç unu
  • 1virgul.gif5 su bardağı toz şeker
Vişne şekerlemesi için
  • 1 kutu (500 gr.) dondurulmuş vişne
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 dolu tatlı kaşığı mısır nişastası
Üzeri için
  • Hindistan cevizi
Yapılışı
  • Önce iki litre sütü derin bir tencereye alın.
  • Bir su bardağı pirinç unu ve 1virgul.gif5 su bardağı toz şekeri ekleyip sürekli karıştırarakvirgul.gif orta ateşte muhallebi kaynayıp da kıvamı yoğunlaşmaya başlayana kadar pişirin.
  • Sonrasında muhallebiyi üzerlerinde birer parmak boşluk kalacak şekilde kuplara paylaştırın ve soğumaya bırakın.
  • Bu aradavirgul.gif dondurulmuş vişneleri sudan geçirip iyice çözülmesini sağlayın ve süzün.
  • Vişneleri küçük bir tencereye alarak 1 çay bardağı toz şekerle karıştırın ve suyunu bırakıp kaynayana kadar orta ateşte pişirin.
  • Daha sonra bu karışıma 2 dolu tatlı kaşığı mısır nişastasını ekleyerek topaklanmasına izin vermeyecek kadar hızlı karıştırıp kıvamını koyulaştırın.
  • Vişne şekerlemesini ateşi kısıp bir süre karıştırarak pişirdikten sonravirgul.gif biraz ılıtın.
  • Kuplara paylaştırdığınız muhallebilerin üzerini kaplayacak şekilde her birine vişne şekerlemesini yayın ve üzerine bol miktarda hindistan cevizi serpin.
  • İyice oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına koyun ve birkaç saat bekletin.
Ara
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Vişneli Kek Tarifi MaSaL 0 570 04-25-2011, Saat: 11:05 PM
Son Yorum: MaSaL
  Bademli Muhallebi ÐŽeşaren 0 404 03-20-2011, Saat: 04:14 AM
Son Yorum: ÐŽeşaren
  Sakızlı Muhallebi (4 Kişilik) MaSaL 0 401 01-19-2011, Saat: 07:07 PM
Son Yorum: MaSaL
  Vişneli Yuvarlaklar MeLeksi 0 355 01-06-2011, Saat: 03:55 PM
Son Yorum: MeLeksi
  ViŞneLi Parfe :D chuLsuzz péri! 3 500 12-13-2008, Saat: 04:31 PM
Son Yorum: gnc_fb

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi
  Tarih: 11-21-2024, 09:51 PM