:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
çekmecemi sakın açmayın!
_AL0n3_
#1
çekmecemi sakın açmayın!

Her evde olduğu gibi sizin de evinizde darmadağın bir “korku” köşesi vardır. Fışkıran dosyalar, isyan eden faturalar ve nerede duracağını bilmeyen bir sürü ıvır zıvır. Biraz cesaret! Elbette her şeyin bir çözümü var.

imperiaflex_0_0_0.jpg
Şimdi “söylemesi kolay tabi” dediğinizi duyar gibiyim. Düzenlenmesi gereken evraklar, kredi kartı ekstreleri, ev aidatları ve faturalar için sıkı bir çalışma gerekebilir. Ödenmiş olanlar, henüz ödemesi bitmeyenler ve tabi bir de en az beş yıl atılmaması gerekenler. Dağınıklık içinde kimi zaman ödenmiş bir faturayı ikinci defa ödeyeniniz bile vardır belki. Bu durumda doğru uygulanacak bir düzenden başka seçeneğiniz yok gibi. Peki, ama nasıl?
1. Çözümü basit aslında; her şeyi sınıflandırmak. Bunun için piyasada pek çok alternatif bulabilirsiniz. En klasik olanı, babalarımızın da kullandığı tel dosyalar. Farklı kalınlık, malzeme ve boyda seçenekler mevcut. Üstelik her konu başlığı için bir renk tercih ederek çekmecenize yerleştirebilirsiniz.
2. İşe, içini kolayca düzenleyebileceğiniz çekmeceli ya da raflı bir dolap bulmakla başlayabilirsiniz. Ancak tüm dosyaları düzenli bir biçimde içine alması ve açtığınızda dilediğinize çabucak ulaşabilmeniz çok önemli. Eğer dolap, olması gerekenden fazla yüksekse zor geleceği için zamanla yine dağınıklık yaşayabilirsiniz.
3. Çekmeceli dolap sorunu çözüldüğüne göre şimdi evrakları sınıflandırmaya başlayabilirsiniz. Öncelikle kaç dosya gerektiğini hesaplamalısınız. Su, yakıt, elektrik, telefon ve tüm aile fertlerinin cep telefonu gibi... Daha sonra kira kontratı ya da tapu, aylık kira ödemeleri, çöp vergileri gibi ev için yapılan ödemeleri sınıflandırmaya geçebilirsiniz. Eğer serbest meslek sahibiyseniz, işiniz için yaptığınız düzenli ödemelerinizi ayrı bir dosyada toplamanız takip açısından çok önemli. Çünkü bazı ödemeler sabit olarak her yıl devam eder ancak bazıları dönemsel olduğundan ödedikten sonra biriktirmek yerine atarak gereksiz kalabalığı önlemiş olursunuz. Kredi kartı ekstreleri ve banka dekontları için de ayrı sınıflandırma gerekir.
4. Her dosya için farklı bir etiket kullanabilirsiniz. Eğer kendinden yapışkanlılar zamanla düşüyorsa kendi etiketinizi yaparak bunları yapıştırabilirsiniz. Etiketler için konuya ve yıla göre bir sınıflandırma en doğrusu olacaktır.
5. Dosyalama işleminiz bittikten sonra çekmece içlerini (ya da raf) nasıl düzenleyeceğiniz de önemli. Eğer şeffaf dosyalar kullanıyorsanız, her dosya arasında karton etiketler kullanmalısınız. Böylece evrak ararken zorlanmazsınız.
6. Çekmece içi düzen için iki seçene€iniz var: Poflet dosyalar› etiketleyerek tel dosyalara takabilirsiniz ya da evraklar›n kenarlar›n› kendiniz delerek dosyaya yerlefltirebilirsiniz ama bu seçenekte zaman kaybetme ihtimaliniz yüksek.
7. Çekmece içi düzeni sağladıktan sonra dilerseniz aynı etiketleme işlemini çekmeceler için de yapabilirsiniz. Konu başlıklarına ve içlerindeki dosya içeriklerine göre etiketleyebilir ya da dekoratif isimlik kartları asabilirsiniz.
Not: Bu uygulamayı cihazların garanti belgeleri, kullanım kılavuzları hatta bebeğinizin aşı ve doktor raporları için de uygulayabilirsiniz.


imperiaflex_0_1_0.jpg
Anahtarımı gördünüz mü?
Evden tam çıkarken araba anahtarını bir türlü bulamıyor musunuz? Öyleyse giriş içinde düzene ihtiyacınız var. Anahtarları kolayca bulabileceğiniz ve sürekli aynı yere koymayı ihmal etmeyeceğiniz pratik bir yer.
1. Ahşap bir panoyu dilediğiniz renkte boyayarak ve minik kancalar sabitleyerek antre duvarına asabilirsiniz. Renk için çarpıcı bir ton kullanırsanız her zaman dikkatinizi çekeceğinden unutmazsınız.
2. Klasik bir anahtarlık kutusunu portmantonuza yerleştirerek ve anahtar yerlerini etiketleyerek kullanabilirsiniz.
3. Eğer klasik konsollu bir girişiniz varsa, yan kısımlarına stiline uygun askılıklar takarak ya da yapıştırarak şık bir çözüm de yaratabilirsiniz.
Ara
Cevapla
PesmisT GirL
#2
Ouuv baslık sanki beni anlatıyor :tolga: Big Grin

Denemeye calısıcam insallah basarılı olurum Tongue
Ara
Cevapla


Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
  Tarih: 12-23-2024, 10:09 AM