:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hüsnü şenlendirici...
CReATuRE
#1
1976 yılı Bergama doğumlu Hüsnü Şenlendirici, müzikal geleneğe sahip bir ailenin çocuğudur. Dedeleri Hüsnü Şenlendirici (klarnet, trompet), Fahrettin Köfteci (klarnet), Babası Ergün Şenlendirici (trompet) gibi müzikal bir geleneğe sahip bir ailenin üyesi olan Hüsnü de 5 yaşında klarnet çalmaya başlar. Özellikle 12 yaşına kadar Ege ve Anadolu'nun çeşitli kültürleriyle müzikal yolculuğa çıkar.



1988'de İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Çalgı Eğitim Bölümüne girer, 4 yıl sonra okuldan ayrılır. Vurmalı çalgılar ustası Okay Temiz'in o yıllardaki "Magnetic Band" grubu ile çalmaya başlayan Hüsnü, grupla birlikte yüzlerce festivalde Türkiye’yi temsil eder. O sırada, dünyaca ünlü "Embrio" grubunun albüm kaydında çalar ve birlikte turneye çıkarlar. Aynı zamanda, babası Ergun Şenlendirici'nin 6 kişilik grubu Laço ile yurtdışında birçok önemli festivallere de katılan Hüsnü, profesyonel müzik yaşamını böylece zenginleştirir.



Başta Türk Müziğinin çeşitli dallarındaki sanatçılar olmak üzere, Türk Pop ve cazının önemli sanatçılarına sahne ve albüm kayıtlarında eşlik eder. Bunlardan bazıları Özdemir Erdoğan, Muazzez Abacı, Bülent Ersoy, Müslüm Gürses, Kibariye, Fatih Kısaparmak, Zara, Kubat, Kayahan, Seda Sayan, Emel Sayın, Adnan Şenses, Zerrin Özer, Cengiz Kurtoğlu, Candan Erçetin, Fatih Erkoç Serdar Ortaç, Athena, İzel, Ayna, Hande Yener, Hasan Cihat Örter, İlhan Erşahin, Mercan Dede...



1996 yılında, askerdeyken Pozitif'ten gelen teklif sonrası New York’lu acid jazz, funk topluluğu Brooklyn Funk Essentials ile ortak bir albüm ve konser yapmak amacıyla Türk Müziğine özgü enstrümanlardan oluşan 13 kişilik bugünün ünlü Laço Tayfa’sını kurar. Brooklyn Funk Essentials ve Laço Tayfa ortaklığından doğan "In the Buzbag" albümünün gördüğü ilgi sonucu Laço Tayfa şimdiki 8 kişilik halini alır. 2000 yılında ise ilk solo albümü "Bergama Gaydası"nı Doublemoon etiketiyle çıkar. "Bergama Gaydası", Türkiye'den sonra dünyanın en prestijli etnik müzik plak şirketlerinden biri sayılan Traditional Crossroads tarafından tüm dünyada dağıtılır. Ardından yurtiçi ve yurtdışı konserleri gelir. Şenlendirici, ayrıca Türk Müziğini yurt dışında tanıtmak ve daha geniş kitlelere sevdirmek amacıyla beş kişilik "Hüsnü Şenlendirici ve Saz Arkadaşları" adıyla bir grup daha kurar. Her iki grubuyla yurtiçi ve yurtdışında konserler verir; başta Turizm Bakanlığı'nın teklifiyle EXPO 2001-Hannover-Almanya'da, Mayfest festivali çerçevesinde, Mayıs 2002'de A.B.D.-New York-Central Park’ta ve 35 kişiyi biraraya getirerek oluşturduğu Laço Tayfa ve Big Band ile Temmuz 2002’de, 9. Uluslararası İstanbul Caz Festivali konserleri gibi. Laço Tayfa grubundan bağımsız olarak da çalışmalar yürüten Hüsnü Şenlendirici T.C. Başbakanlık Tanıtma Fonu ve Kültür Bakanlığının katkılarıyla 2002 yılında gerçekleşen "Anadolu Güneşi" projesi kapsamında Lütfi Kırdar Salonunda Kubat ve Belkıs Akkale'ye Senfoni Orkestrası’na eşlik etti. Ayrıca Aya İrini'de Cemal Reşit Rey Senfoni Orkestrası ile ve Adana Senfoni Orkestrası ile solist olarak konserler verdi. Şenlendirici ayrıca, Yavuz Turgul-Mustafa Oğuz'un yönetmenliğinde çekilmekte olan yeni bir TV dizisinin müziklerini besteledi ve düzenledi.



Grubu Laço Tayfa ile gerçekleştirdiği ve Şenlendirici’nin iki bestesinin yer aldığı, 2. albümü "Hicaz Dolap" 2002’nin Ekim ayında Doublemoon’dan çıktı. Laço Tayfa, 26 Şubat - 15 Mart tarihleri arasında, "Hicaz Dolap" başlığı altında 11 şehirlik bir Türkiye turnesini gerçekleştirdi. 2003 yazında most production tarafından düzenlenen açık hava konserleri kapsamında grubu laço tayfa ile karşı tarafın Klarnet devi Vasilis Saleas'la muhteşem bir konser verdi.
Ve yeni Albümü Hüsn-ü Klarnet

Laço Tayfa'nın kurucusu, Türkiye'nin en önemli klarnet virtüözlerinden Hüsnü Şenlendirici'nin beklenen solo albümü "Hüsn-ü Klarnet" Tüm D&R larda... 11 parçanın yer aldığı enstrümantal albümde Hüsnü Şenlendirici; "Tatlı Dillim", "İstanbul İstanbul Olalı", "Leylim Ley", "Kumsalda" gibi bilinen parçalara usta klarnetiyle farklı bir yorum getiriyor.

Anonim eserlerin ve sanatçının kendi bestesine de yer verdiği "Hüsn-ü Klanet" albümü; zeybekten, oyun havasına, Türk Sanat Müziği ne kadar farklı tatlar barındırıyor. Hüsnü Şenlendirici albümde piyanoda Orhan Şallıel, perküsyonlarda Mehmet Akatay, Buzuki de Orhan Osman, bağlamada İsmail Tunçbilek, klavye ve akordeon da Ceyhun Çelikten, kanunda Nuri Lekesizgöz ve Aytaç Doğan, gitarlarda Serhan Yastıman, Erdinç Şenyaylar ve Gültekin Kaçar gibi önemli müzisyenlerle çalıştı.
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Hüsnü Şenlendirici _AL0n3_ 0 719 06-30-2009, Saat: 03:43 AM
Son Yorum: _AL0n3_

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi
  Tarih: 11-21-2024, 12:19 PM