:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
pratik ev-ofis rehberi
_AL0n3_
#1
Evinizdeki çalışma köşesini yenilerken neleri göz önünde bulundurmalısınız? Peki en iyi çalışma düzeni hangisi? Kendi çalışma köşenizi kendiniz düzenleyebilir misiniz? Bu gibi soruların cevabını merak ediyorsanız çalışma köşeleri için derlediğimiz önerilere göz atabilirsiniz.

[url="http://www.duygusuz.com/cikis.php?url=http://www.duygusuz.com/cikis.php?url=http://www.evimdergisi.com.tr/cozum/01621/imperiaflex_0_0_0.jpg"][url="http://www.duygusuz.com/cikis.php?url=http://www.evimdergisi.com.tr/cozum/01621/imperiaflex_0_0_0.jpg"]imperiaflex_0_0_0.jpg[/url][/url]

Çalışma saatlerinin yaşam alanlarına taşınmasıyla ev-ofisler de artık evlerin ayrılmaz bir parçası. Evde çalışma köşeleri yaratırken dikkat edilmesi gereken belli başlı noktalar; çalışma köşesini hangi amaçla kullanacağınız, taslak planını iyi oturtmak, aydınlatma, mobilya seçimi ve konfor...

1. Aydınlatma

* Aydınlatma unsurlarının yerleşiminde bir elektrikçiye ihtiyaç duyabilirsiniz. Böylelikle gerekli ekstra prizleri monte ettirebilir, hat çektirebilirsiniz.

* Yapmayı düşündüğünüz yeniliklerle ilgili elektrikçinize danışarak fikirlerinizin uygulanabilirliği ile ilgili fikir alabilirsiniz.

* Bilgisayar ve telefon için ayrı hatlar gerekebilir. Bunun için hem elektrikçi hem de telefon ve bilgisayar için servis sağlayıcılarla iletişim kurmanız gerekebilir.


2. Boya


* Tesisat işleriyle kıyaslandığında boya hem zevkli hem de işin kolay bölümüdür.

* Raşarı ya da dolapları boyarken akrilik boya ya da lake cila tercih edebilirsiniz.

* Halı, mobilya, elektronik aletleri yerleştirmeden önce boyanın kurumasına yeterince zaman tanıyın.

3. Mobilya


* Çalışma odanız için ihtiyaç duyduğunuz mobilyaları tek tek mi almayı düşünürsünüz yoksa takım halinde mi? Takım halinde alınan mobilyalar hem homojen bir görünüm sağlar hem de daha hesaplı olur.

* Çalışma alanı için gerekli mobilyalar konusundaki tercihlerinizin doğruluğundan emin olmak için dekorasyon dergilerini takip edebilir, hatta dergilerin “bize sorun” bölümlerine yazabilirsiniz.

* Çalışma köşesinde mobilyaların doğru yerleşim planı için doğru ölçümlemeyi yaptığınızdan emin olun.

4. Zemin döşemeleri


* Zemin döşemeleri için yapısal bir takım değişikliklere gerek duyabilirsiniz. Bunun için işin ustası ile görüşmeniz gerekebilir. Evden çalışan biriyseniz ve çalışma odanızda izolasyon olsun istiyorsanız bu durumda bir iç mimara danışabilirsiniz. İşe başlamadan önce bir uzman görüşüne başvurduğunuz taktirde defalarca yapıp bozmanıza gerek kalmayacaktır.

* Zemin döşemelerinin değişmesine her zaman gerek kalmayabilir. Bu durumda sadece zeminin zımparalanıp cilalanması da yeterli olabilir. Zımparalama işlemi esnasında elektronik cihazların mutlaka korunaklı bir yerde olduğunu kontrol edin.

5. Ahşap işleri


* Çalışma odanızı planlarken bir marangozdan da yardım alabilirsiniz. Mobilyalarınızı sipariş edebilir, raf gibi elamanları işin ustası, marangoza monte ettirebilir, hatta kapı ve pencere değişikliği bile yapabilirsiniz.
Ara
Cevapla
_AL0n3_
#2
Kendim yapabilir miyim?
Çalışma alanı yapmak istediğiniz köşede yapısal değişiklikler yapmaya gerek yoksa bu işi baştan sona kendiniz yapabilirsiniz. Yapı marketlerin web siteleri zemin döşemeleri, boya hakkında ipuçları, aydınlatma konusunda yeterli teknik desteği sağlamaktalar. Ayrıca dekorasyon dergilerinde yer alan kendin yap fikirlerinden de faydalanabilirsiniz. Telefon bağlantıları ve bilgisayarın montajı gibi işlemler artık pek çok çalışanın az çok hakim olduğu konular. Teknik ekipmanların montajı, işin sizin bilginizle doğru orantılı olarak değişiklik gösterebilen bir parçasıdır.
Çalışma odası planlarken karşılaşabileceğiniz zorluklar
Çalışma odası planlarken bir takım zorluklarla karşılaşabilir, bazı önemli noktaları gözden kaçırabilirsiniz.

Bunlar:
1. Homeofisinizi çalışma odasının ışık, tesisat, zemin, yalıtım gibi ana bileşenlerini göz önünde bulundurmadan planlamak. Çalışma odası için gerekli altyapıyı düşünmeden işe girişmeniz size çok daha maliyetli olacağından planlama aşaması konusunda oldukça titiz davranmaya gayret edin.
2. Düşük kalite çalışma odası mobilyaları satın alarak çalışma motivasyonunuzu etkileyebileceği ihtimali üzerinde durmamak. İlk etapta hesaplı seçim olabilecek bir çalışma ofisi daha sonra değiştirmek zorunda kalma ihtimaline karşı size çok daha pahalıya mal olabilir. Örneğin bel ağrılarından yakınıyorsanız sırt ve beli destekleyen belki biraz daha pahalı ama neticede ekonomik olacak bir ofis koltuğu tercih etmelisiniz.
3. Çalışma alanını tam ölçümlememek. Eğer çalışma alanını ölçümlemediğiniz taktirde satın aldığınız mobilyalar planladığınız köşelere sığmayabilir, değiştirmek için tekrar zahmete girmek durumunda kalabilirsiniz. Üstelik satın aldığınız mobilyaları değiştirme ve iade şansınız her firma için de geçerli olmayabilir.
4. Planlamak için gerekli uzman ekibe danışmamak. Daha hesaplı olması için uzman görüşü almaktan kaçındığınızda alanı iyi değerlendirememekten ya da doğru seçimleri yapmamaktan kaynaklanan bir takım hatalar yüzünden sonrasında cebinizi daha fazla zorlayabilirsiniz.

uzman görüşü
Çalışma odanızı planlarken ya da yenilerken görüşlerini almakta fayda görebileceğiniz isimler:
• İç mimar
• Marangoz ve Zemin döşeme ustası
• Elektrikçi
• Bilgisayar teknikeri
Ara
Cevapla
PesmisT GirL
#3
Tesekkürler Smile
Ara
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Pratik ve Şık Peçete Bağlama Şekilleri MaSaL 0 519 09-21-2010, Saat: 11:31 PM
Son Yorum: MaSaL
  Artık devir ev-ofis devri... MaSaL 0 352 09-05-2010, Saat: 09:04 PM
Son Yorum: MaSaL
  Pratik Önerilerle Evinizi Düzenleyin _AL0n3_ 0 360 06-14-2009, Saat: 12:39 PM
Son Yorum: _AL0n3_
  Ofis mobiLyaLarı _AL0n3_ 1 412 03-14-2009, Saat: 03:55 PM
Son Yorum: PesmisT GirL

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
  Tarih: 11-24-2024, 06:16 PM