ÇİLEKLİ KREP
* 125 gram un
* 3/8 litre süt
* 4 yumurta
* 500 gram çilek
* 200 gram krema
* 1 tatlı kaşığı şeker
* 1 paket vanilya
* 40 gram yağ
* çilek
* kremşanti
Yapılışı: Unu, sütü, yumurtları birlikte karıştırıp hamuru 30 dakika dinlendirin. Çilekleri yarıdan ikiye bölün. Kremayı şeker ve vanilya ile birlikte katılaşıncaya kadar çırpın.
Her krep için yassı bir tavada yağ eritip hamuru ince bir tabaka halinde tavaya yaydırarak açık kahverengi bir renk alıncaya kadar kızartın. Sonra da krepleri çileklerle ve krem şanti ile birlikte servis yapın.
* 125 gram un
* 3/8 litre süt
* 4 yumurta
* 500 gram çilek
* 200 gram krema
* 1 tatlı kaşığı şeker
* 1 paket vanilya
* 40 gram yağ
* çilek
* kremşanti
Yapılışı: Unu, sütü, yumurtları birlikte karıştırıp hamuru 30 dakika dinlendirin. Çilekleri yarıdan ikiye bölün. Kremayı şeker ve vanilya ile birlikte katılaşıncaya kadar çırpın.
Her krep için yassı bir tavada yağ eritip hamuru ince bir tabaka halinde tavaya yaydırarak açık kahverengi bir renk alıncaya kadar kızartın. Sonra da krepleri çileklerle ve krem şanti ile birlikte servis yapın.