4 Adet ince kabak
1 Adet patlıcan
3 Adet çarliston biber
2 Adet domates
2 Adet salatalık
1 Kahve fincanı zeyinyağı
2 Çorba kaşığı tereyağı
500 gr mantar
5-6 Adet kıvırcık yaprağı
1 Kase doğranmış dil peyniri
1 Kase siyah zeytin
Sos için :
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 Kahve fincanı beyaz sirke
1 Çay kaşığı tozşeker
2 Diş sarımsak
Tuz
Hazırlanışı
1 Adet patlıcan
3 Adet çarliston biber
2 Adet domates
2 Adet salatalık
1 Kahve fincanı zeyinyağı
2 Çorba kaşığı tereyağı
500 gr mantar
5-6 Adet kıvırcık yaprağı
1 Kase doğranmış dil peyniri
1 Kase siyah zeytin
Sos için :
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 Kahve fincanı beyaz sirke
1 Çay kaşığı tozşeker
2 Diş sarımsak
Tuz
Hazırlanışı
- Patlıcanları uzunlamasına ince ince dilimleyip, tuzlu suda bekleterek acısını çıkarın.
- Kabakların kabuğunu kakzıyıp, tereyağında sote edin.
- Hazırladığınız patlıcan ve kabakları az yağda iki taraflı kızartıp, kağıt havlu üzerine alın.
- Biberleri ayıklayıp, dörde kesin.
- Kızarttıktan sonra ince kabuklarını soyun.
- Patlıcan ve kabak dilimlerini cam salata kasesinin dibine döşeyin.
- Üzerine sırasıyla kıvırcık yaprakları, peynir, çekirdekleri çıkarılmış zeytin, mantar ve halka halka dilimlenmiş salatalıkları dizerek yerleştirin.
- Son olarak domates dilimlerini dekoratif şekilde dizip, taze nane ile süsleyin.
- Sos için gerekli olan zeytinyağı, sirke, tozşeker, tuz ve ezilmiş sarımsağı karıştırıp, salatanın üzerine gezdirin.
- 25-30 dakika kadar buzdolabında bekletip, servis yapın.