A?LAYAN KEK
1 ?orba ka???? un
sosu i?in:
2 su barda?? s?t
1 paket krem?anti
kremas? i?in:
1 paket kabartma tozu
1,5 ?orba ka???? kakao
3 su barda?? un
3 su barda?? ?eker
2 ?orba ka???? s?t
4 yumurta
1 su barda?? s?t
1 ?orba ka???? kakao
1 su barda?? su
</B> Yap?l??? Kek i?in ?nce yumurta ile ?ekeri ??rp?n. Bu kar???ma 2 ?orba ka???? s?t? ve kakaoyu da ilave edin. Biraz daha ??rpt?ktan sonra unu koyup tekrar ??rp?n. En son kabartma tozunu koyup g?zelce ??rp?n.
Ya?lad???n?z tepsiye bo?alt?n. 175 derecede ?s?t?lm?? f?r?na koyun. 30 dakika sonra f?r?ndan al?n. S?cak kekin ?st?ne 2 su barda?? s?t? bo?alt?n. S?t? bo?alt?rken her yere e?it da??lmas?n? sa?lay?n. Daha sonra so?umaya b?rak?n. Kek so?uduktan sonra ?nceden haz?rlad???n?z krem?antiyi ?zerine s?r?n.
Sosu i?in malzemelerin hepsini koyup kar??t?rarak pi?irin. Kaynad?ktan sonra ocaktan al?n ve so?umaya b?rak?n. So?uduktan sonra kekin ?st?ne bo?alt?n. Buzdolab?nda biraz beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.
not: bu keki yed?g?n?z zaman sak?n g?zya?? d?kmey?n sonra kek cok uzulur ve cok aglar
1 ?orba ka???? un
sosu i?in:
2 su barda?? s?t
1 paket krem?anti
kremas? i?in:
1 paket kabartma tozu
1,5 ?orba ka???? kakao
3 su barda?? un
3 su barda?? ?eker
2 ?orba ka???? s?t
4 yumurta
1 su barda?? s?t
1 ?orba ka???? kakao
1 su barda?? su
</B> Yap?l??? Kek i?in ?nce yumurta ile ?ekeri ??rp?n. Bu kar???ma 2 ?orba ka???? s?t? ve kakaoyu da ilave edin. Biraz daha ??rpt?ktan sonra unu koyup tekrar ??rp?n. En son kabartma tozunu koyup g?zelce ??rp?n.
Ya?lad???n?z tepsiye bo?alt?n. 175 derecede ?s?t?lm?? f?r?na koyun. 30 dakika sonra f?r?ndan al?n. S?cak kekin ?st?ne 2 su barda?? s?t? bo?alt?n. S?t? bo?alt?rken her yere e?it da??lmas?n? sa?lay?n. Daha sonra so?umaya b?rak?n. Kek so?uduktan sonra ?nceden haz?rlad???n?z krem?antiyi ?zerine s?r?n.
Sosu i?in malzemelerin hepsini koyup kar??t?rarak pi?irin. Kaynad?ktan sonra ocaktan al?n ve so?umaya b?rak?n. So?uduktan sonra kekin ?st?ne bo?alt?n. Buzdolab?nda biraz beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.
not: bu keki yed?g?n?z zaman sak?n g?zya?? d?kmey?n sonra kek cok uzulur ve cok aglar