:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aglayan Kek
BiRiciGim
#1
aglayankek.jpg
Malzemeler:
aaxibul1.gif
4 yumurta
aaxibul1.gif
1 su bardağı tozşeker
aaxibul1.gif
1+1/2 su bardağı un
aaxibul1.gif
2 yemek kaşığı süt
aaxibul1.gif
1 yemek kaşığı sıvıyağ
aaxibul1.gif
1/3 su bardağı kakao
aaxibul1.gif
1 paket kabartma tozu

Kekin Üstüne: 2 su bardağı süt
Sosu için:
aaxibul1.gif
1 paket kremşanti+1 su bardağı soğuk süt
aaxibul1.gif
1 su bardağı süt
aaxibul1.gif
1/3 su bardağı tozşeker
aaxibul1.gif
1 çorba kaşığı un
aaxibul1.gif
1 çorba kaşığı nişasta
aaxibul1.gif
2 yemek kaşığı kakao
aaxibul1.gif
1 su bardağı su

Yapılışı:
  1. Yumurtaları tozşekerle iyice kabarıp krema gibi olana dek çırpın.
  2. Sütü ilave edip karıştırın.
  3. Un, kabartma tozu ve kakaoyu birlikte karışımın üstüne eleyip hafif karıştırın.
  4. En son sıvıyağıda ekledikten sonra hafif yağlanmış dikdörtgen yayvan kalıba döküp 170 derecede pişirin.
  5. Fırından çıkar çıkmaz kürdanla heryerinden delip 2 bardak soğuk sütü üstüne gezdirin.
  6. Kremşantiyi soğuk sütle çırpıp hazır hale getirin.
  7. Un, nişasta ve şekeri ufak bir tencerede karıştırın.
  8. Su ve sütü yavaşça ekleyip mıhallebi gibi pişirin.
  9. Kek soğuduktan sonra önce kremşantiyi kekin üstüne yayın. Ardından sosunu dökün.
  10. Buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Ara
Cevapla
*Asİ-yÜrEk*
#2
Abla senden gelen hiçbir tarife kötü deem çümkü daha önca verdiğin tariflerle birşeyler yaptık çok güzeldi.
Ara
Cevapla
karlina
#3
Niye ağlıyan kek bari kekler gülsün :hihi
Ara
Cevapla
Afrodisiac
#4
Paylasım ıcın sagol Big GrinBig GrinBig Grin


afıyet olsun Big GrinBig GrinBig Grin
Ara
Cevapla
BiRiciGim
#5
rica ederim okuyan gözlerinize saglikBig Grin bilmem isimi öyle Big GrinBig Grin
Ara
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Ağlayan Kek MeLeksi 10 636 01-18-2011, Saat: 04:20 PM
Son Yorum: history

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar:
  Tarih: 12-04-2024, 12:30 PM