Malzemeler
3 Yufka
1 Çay Bardağı Süt
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
3 Çorba Kaşığı Galeta Unu
İÇ MALZEMESİ:
300 gr.Sosis
2 Domates
2 Yeşil Biber
1 Soğan
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
Karabiber , Kekik , Tuz
Yemeğin Tarifi
Sosisleri ince kıyın. Soğan ve domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Biberleri ince kıyın. Tencerede yağı kızdırın. Önce soğanları sonra da sosisleri kavurun. Biber ve domatesleri ilave edin. Tuz, karabiber ve kekik serperek ocaktan indirin.
Yufkaları tezgaha serin. Yağ ve sütü çırpın. Yufkaların üstüne sürün. Her yufkayı 2 ye katlayıp altı eşit parçaya bölün. Yufkaların geniş kısımlarına hazırladığınız harçtan yayın. Rulo şeklinde sarıp ince uçlarını suyla hafifçe ıslatarak yapıştırın.
Börekleri galeta ununa bulayıp yağlanmış tepsiye dizin. Keskin bir bıçakla ortalarından uzunlamasına kesin. Artan harcı kesiklere doldurup tepsiyi kızgın fırına verin. Üzeri kızarıncaya kadar pişirin.