Fazla bir malzeme gerektirmeyen bu tarif ile, sofralarınıza farklı bir lezzet kazandırmak istermisiniz? Yemeklerinizin yanına hoş bir garnitür olarak sunabilirsiniz.
TUTMAÇ
MALZEMELER:
150 Gr. Kıyma
1 Adet kuru soğan
½ Demet maydanoz
Tuz, karabiber
1 Adet yufka
Kızartmak için sıvıyağ
1 Kase yoğurt
1-2 Diş sarımsak
1 Çorba kaşığı sıvıyağ
Bir tutam kırmızı biber
HAZIRLANIŞI:
İçin hazırlanması: Kuru soğanı rendeleyin. Maydanozu ince bir şekilde kıyın. Tuz ve karabiberi ilave ederek homojen bir kıvam elde edilinceye kadar yoğurun.
Yufkadan iki parmak genişliğinde uzun şeritler kesin.
Yufkanın bir ucuna fındık büyüklüğünde harçtan koyarak muska şeklinde fazla kalın olmayacak şekilde sarın, yufkayı bitiş yerinden keserek hafif suyla ıslattığınız ucunu muskaya yapıştırın. Bu şekilde harç bitinceye kadar devam edin.
Daha sonra hazırladığınız muskaları kızgın yağda altın rengi alıncaya kadar kızartın.
Servis tabağına aldığınız kızarmış muskaları hafif ılıklaşınca üzerine sarımsaklı yoğurdu eşit miktarda döküp, yayın. 1 Çorba kaşığı sıvıyağı kırmızı biberle kızartıp yoğurtlu karışımın üzerine gezdirin.
Afiyet olsun.
Hazırlayan: Sidelya Nur