Masala Çayı
Hintlilerin Masala çayı, Yogi çayı olarak da biliniyor. Masala, baharat karışımı anlamına geliyor.
Malzemeler (1 kişilik çay için)
2 adet kakule
2 adet karanfil
1/2 çay kaşığı toz tarçın
1/2 çay kaşığı toz zencefil
1/2 çay kaşığı rendelenmiş muskat
3/4 bardak süt
Demlenmiş çay
1 tatlı kaşığı bal
2 adet karanfil
1/2 çay kaşığı toz tarçın
1/2 çay kaşığı toz zencefil
1/2 çay kaşığı rendelenmiş muskat
3/4 bardak süt
Demlenmiş çay
1 tatlı kaşığı bal
Yapılışı
Kakulenin çekirdeklerini çıkarın. Yalnız sadece siyah çekirdekli olanlarını kullanın, kurumuş kahve çekirdekleri kullanmayın. Havanda çekirdekleri iyice dövün. Muskatı rendeleyin. 3/4 bardak sütün içine tüm baharatları karıştırıp kaynamaya koyun. Diğer yanda çay demleyin. Çayın demli olması gerekiyor. İsterseniz daha aromalı olması için bergamutlu çay da kullanabilirsiniz. Baharatlı süt karışımımız kaynamaya başladığında içine yarım bardaktan biraz az çay ilave ederek kaynatmaya devam edin. Birkaç dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın. İnce bir süzgeçten geçirin, içerisine bal karıştırıp fazla soğutmadan sıcak sıcak için.
NOT: Baharat, çay, süt ve bal oranlarında ağız tadınıza göre dilediğiniz değişiklikleri yapabilirsiniz.