240 gr. un
140 gr. tereyağı
70 gr. un şekeri
70 gr. toz şekeri
100 gr. marmelât
2 adet yumurta
Yapılışı :
Un hamur tahtasına elenir. Yağla kıyılır İki yumurta sarısı ve un şekeri
ilâve edilir. Yoğurulur. ‘ki fındık büÂyüklüğünde parçalara bölünerek
avuç arasında muntazam yuvarlanır. Orta küçük parmakla çukurlaştırılır.
Kenarlarına yumurta akı sürülür. Toz şeker yapıştırılır. Tepsilere
diziÂlir. Ortadaki boşluklara marmelât doldurulur. Fırında hafif pembe
bir renk alıncaya kadar pişirilir.
140 gr. tereyağı
70 gr. un şekeri
70 gr. toz şekeri
100 gr. marmelât
2 adet yumurta
Yapılışı :
Un hamur tahtasına elenir. Yağla kıyılır İki yumurta sarısı ve un şekeri
ilâve edilir. Yoğurulur. ‘ki fındık büÂyüklüğünde parçalara bölünerek
avuç arasında muntazam yuvarlanır. Orta küçük parmakla çukurlaştırılır.
Kenarlarına yumurta akı sürülür. Toz şeker yapıştırılır. Tepsilere
diziÂlir. Ortadaki boşluklara marmelât doldurulur. Fırında hafif pembe
bir renk alıncaya kadar pişirilir.