Yeşil Erik Reçeli Tarifi
Malzemeler
1 kg yeşil erik
2 kg toz şeker
2 bardak su
2 çorba kaşığı limon suyu
Yapılışı Toz şeker, limon suyu ve suyu tencereye koyup bir taşım kaynatın. Yıkanmış yeşil erikleri ilave edin. Hafif ateşte erikler yumuşayıncaya kadar pişirmeye bırakın. Şurubun koyulaşıp koyulaşmadığını ara sıra kontrol edin. Eğer kaşık ucuyla alınıp, su dolu çay bardağına damlatılan reçel top olup camlaşıyorsa, kıvama geldi demektir.reçelin üzerindeki köpüğü delikli kepçe ile temizledikten sonra, tencereyi ateşten alın. Soğuduktan sonra kavanozlara boşaltın.
Malzemeler
1 kg yeşil erik
2 kg toz şeker
2 bardak su
2 çorba kaşığı limon suyu
Yapılışı Toz şeker, limon suyu ve suyu tencereye koyup bir taşım kaynatın. Yıkanmış yeşil erikleri ilave edin. Hafif ateşte erikler yumuşayıncaya kadar pişirmeye bırakın. Şurubun koyulaşıp koyulaşmadığını ara sıra kontrol edin. Eğer kaşık ucuyla alınıp, su dolu çay bardağına damlatılan reçel top olup camlaşıyorsa, kıvama geldi demektir.reçelin üzerindeki köpüğü delikli kepçe ile temizledikten sonra, tencereyi ateşten alın. Soğuduktan sonra kavanozlara boşaltın.